Gość Marysia4 Napisano Luty 5, 2014 Witam, Miesiąc temu kupiłam ocet jabłkowy Ojca Mateusza. Mam około 7 kilogramów nadwagi, a przeczytałam, że po occie jabłkowym można schudnąć bez wysiłku. Zaczęłam go pić i zaczęłam częściej chodzić do łazienki. Trochę się wystraszyłam. Tak po miesiącu picia ubyło mi 2 kilogramy, ale stała się rzecz trochę inna. Wcześniej miałam straszną ochotę na słodycze. Codziennie kupowałam sobie śmietankowe wafelki. A teraz ta ochota się jakby zmniejszyła. Nie wiem, co o tym myśleć. Jak myślicie: pić dalej czy zrezygnować? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 5, 2014 kolejny dzisiaj temat w temacie zbawiennego dzialania octu jablkowego :D jaj sobie nie robcie pic mozna nawet litrami jak sie wpieprza to i tak sie nie schudnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 5, 2014 a ja nie jem ani frytek, ani ciastek, ani słodyczy, ani mięsa i wędlin i nic nie chudnę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Alcia85 Napisano Luty 5, 2014 a jak chcesz schudnąć mając sam szkielet? :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 5, 2014 nie mam szkieletu mam nadwage i sadło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Goście Napisano Luty 5, 2014 Od jedzenia serka wiejskiego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 5, 2014 piłam ocet dla przeczyszczenia jelit ;] Ale nie czułam, by moje preferencje się zmieniły ;p Nie uwierzę nigdy w to, że jakiś preparat pomoże schudnąć, trzeba ograniczyć kalorie i jeść te zdrowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gosć1 Napisano Luty 5, 2014 Ocet jabłkowy jest bardzo zdrowy. Pomaga na stawy, cukrzyce, trawienie, zaparcia i wiele innych. Kwestia jest jakosci octu jablkowego. Musi byc w pelni naturalny, aby dzialal i mial wszystkie wlasciwosci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 5, 2014 szklanka wody do tego 2-3 lyzki octu i mala lyzeczka miodu odstawic na noc rankiem wypijac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Czterdziecha co nie ma pecha Napisano Luty 5, 2014 Piję ocet jabłkowy od dawna. Mam ładną cerę i włosy, nie chudnę, wciąż lubię słodycze ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 5, 2014 ona chudnie a ty nie chudniesz? ja tez mam ladna cere bo pije 2 litry wody dziennie. z niemieckiej fabryki ten ocet jablkowy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Czterdziecha co nie ma pecha Napisano Luty 5, 2014 No nie chudnę. Ocet z Rossmana, teraz nie pamiętam firmy. Można też samemu robić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 5, 2014 z rossmana? skąd u ciebie zamiłowanie do picia octu spirytusowego? nowotówor żołądka gwarantowany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 5, 2014 a dlaczego niby ten z rosmana miałby mieć inny ocet niż jabłkowy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 5, 2014 zrob sobie ocet jablkowy samemu albo kup najlepszy jaki jest dostepny na rynku a pozniej porownaj smak i wlasciwosci z tym z rossmana. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Czterdziecha co nie ma pecha Napisano Luty 5, 2014 Może najpierw sprawdź ten ocet z Rossmana, mądralo. Przypomniało mi się, to EnerBIO. Długo szukałam octu który jest "bezpieczny". Jabłka nie szkodzą, tylko niektórych octów "jabłkowych" nie można pić.To musiał być zwykły ocet z jabłkami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Maciejka12 Napisano Luty 5, 2014 A ja próbowałam pić ten z rossmana, ale go wyplułam. Bo wczesniej sama robilam ocet jablkowy i wiem, jak smakuje prawdziwy. Bez porownania, a te ich endo cos tam mam gdzies... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 5, 2014 nie widziałam na oczy tego rosmanowskiego ale poszperałam w necie i jest tam napisane, że jest to ocet z jabłek i dlatego jest naturalnie mętny. Nie wydaje mi się, by można było tak bezczelnie kłamać na etykietach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Czterdziecha co nie ma pecha Napisano Luty 5, 2014 Jest w brązowej butelce, smakuje jak kwaśny sok jabłkowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 5, 2014 lepszy denaturat - szybciej wykancza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Czterdziecha co nie ma pecha Napisano Luty 5, 2014 Tylko właśnie się nie zamierzamy wykończyć a odżywić (mikroelementami) :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 5, 2014 to po co robicie głupoty jak się nie chcecie wykonczyc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 5, 2014 kiedyś lykałam tabletki aplefit chyba się nazywały to było moje pierwsze odchudzanie i pomogly, schudłam i już nigdy nie powrócilam do tamtej wagi - ok. 70 kg od tamtego czasu jest mi łatwo schudnąć gdy przytyję lekko nie stosuję diet, po prostu ograniczam wtedy jedzenie słodyczy, chleba i ziemniaków od wielu lat moja waga to 59 - 63 i nie dopuszczam by była większa mam 167 cm wzrostu i 49 lat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Czterdziecha co nie ma pecha Napisano Luty 5, 2014 Po co piszesz o czymś na czym się nie znasz? Zwykły ocet powoduje białaczkę, jabłkowy ma dużo witamin, mikroelementów, leczy ciało, nie niszczy. Można go pić. Dobranoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 6, 2014 ale zle działa na zoladek i potem będą problemy, bo nie tylko liczy się to czy cos ma witaminy i miktoelemsnty.Piwo tez jest bardzo dobre i ma dużo witamin z grupy B i można je pic litrami, ale do czsu tylko, bo potem ujawniają się inne skutki i ma się problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 6, 2014 ocet spirytusowa a winny ta sa ruzne ocet winny robi sie go z jabłek i dla tego nazywany jest jabłkowym a zeby szybciej se odchudzic to pije sie zielona herbata i rooibos a u mnie sie juz robi z ocet z 5 kilo jabłek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 6, 2014 Na opakowaniach soli też było napisane, że jest w porządku, a okazało się, że to sól drogowa. I co wy na to mądrale? Widocznie na etykietach można kłamać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 6, 2014 A ja nie piję, bo wiem, że dodawany dla smaku jest ocet spirytusowy i bardzo dużo wody no chemiczne dodatki. Przecież nie będę się truć. Zdrowie mam tylko jedno. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myślący Napisano Luty 6, 2014 a jak zobaczylem, ze w sklepie mozna kupic ocet jablkowy za 5 zl to sie zasmialem... Niewiele drozej niz kilogram jablek. To co w tym occie jablkowym moze byc oprocz wody i konserwantow? Zastanawiam sie czy te octy jablkowe to widzialy chocby jedno jablko przy produkcji. Trzeba myslec. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 6, 2014 Jaki ocet jabłkowy jest najlepszy chodzi o jakosc i dzialanie? Co polecacie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach