Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sniły mi się wypadające zęby, w sb skaczę ze spadochronem..

Polecane posty

Gość gość

:/ naczytałam się senników, że to wypadek,śmierć itd, itp.. Co myślicie?

Gość gość
Ząbek ci sie psuje idz do masorza na przeglad i skacz

Gość gość
jak mi się śnią zęby to choroba lub śmierć pewna nie koniecznie moją:-) odezwij się w niedziele:-)

Gość gość
mi się sniło i tego samego dnia rozchorowal mi się kot, po czterech dniach zmarl :(

Gość gość
bardziej niż o siebie boję się o bliską mi osobę skaczącą ze mną..

Gość gość
nie pocieszacie..

Gość gość
z tym kotem to ja napisałam, w tym tygodniu to było, ale to tylko zbieg okolicznosci, nie mysl o tym , przyszlosci nie da sie wysnic ,bedzie dobrze :) Udanych skoków zycze :)

Gość gość
Parasol wez ,jak spadachron sie nieotworzy bedzie zapas:-)

Gość gość
nawet jak mi sie spadochron otworzy to padne pewnie na zawał :D

Gość skoczkowa123
Skaczesz pierwszy raz ? Bo ja jestem skoczkiem :) Na początku stresujące ale potem świetna przygoda. Jak sie nie otworzy to rzeczywiście kiepsko ja spisałam testament tak szczerze. Nie będę kłamać to niebezpieczny sport. Również latam na szybowcach.

Gość gość
pierwszy raz ale w tandemie. Boję się jak diabli! jakieś rady?

Gość gość
Rada. Na pierwszy skok pampersa założ:-)

Gość spadochroniara
:/

Gość skoczkowa123
Rady ? Nie lubie ich dawać szczególnie jesli chodzi o te sprawy. Każdy czlowiek odczuwa stres inaczej. Skaczesz pierwszy raz za ciebie odpowiedzialny jest drugi skoczek tak teoretycznie więc sie wyluzuj bo ten skok jest dla ciebie a on jest od tego żeby ci zapewnić w miare możliwośc**przyjemny i bezpieczny skok. Radze słuchać uważnie etapu lądowania. U nas jak skaczą we dwójkę to lądują na tyłki :D nie przestrasz sie jak spadochron szarpnie przy otwieraniu ;)

Gość spadochroniara
a co może ewentualnie pójść nie tak? jakie są szanse, że spadochron się nie otworzy? czy przy silnych wiatrach jest jakieś większe niebezpieczeństwo, że spadochron zacznie wirować? czy jest możliwość aby odpiąć się od instruktora w czasie lotu?

Gość gość
Wypadające zęby to niestety śmierć kogoś w rodzinie. Dwa razy śniło mi się, że wypadły mi wszystkie zęby. W przeciągu ok. 3-6 miesięcy od takiego snu zmarła moja babcia i niestety co najgorsze jeden z najbliższych mi ukochonych ludzi............

Gość skoczkowa123
Wiesz nie jestem instruktorem jeszcze żeby sie wypowiadać na temat wypadków. Zawsze może coś się stać. Wystarczą źle złożone sznury i może się s********ć. Zależy od sytuacji. Lepiej latać z instruktorem lub osobą która lata długo. Ja osobiscie skladam spadochron pod okiem fachowców mimo że umiem to robić warto jak luknie ktoś jeszcze. Jak spadochron jest sprawny i linki są ok to się raczej nic nie stanie. W duży wiatr skoków początkujących się u nas nie wykonuje bo to ma być spokojny lot

Gość gość
Nieboj sie żabciu spodoba ci sie. Nic sie niestanie ze szpecem polecisz:-)

Gość skoczkowa123
Jednym słowem nie bój się bo szansa że coś się stanie jest bardzo mała. Ważne abyś skakała w dobrym ośrodku a nie na jakimś zadupiu :)

Gość spadochroniara
czyli jak by był za duży wiatr to oni poprostu przesuną skok na inny dzień czy jak to działa? sprawdzałam pogodę na sb, ma być ładnie, słonecznie tylko w te prognozy nigdy nie wierzę bo koło oceanu (mieszkam blisko oceanu) to zmienia się jak w kalejdoskopie.. a propos snów jeszzce to nigdy jakos nie wierzyłam w to szczególnie. Wypadające zęby nie śniły mi się po raz pierwszy (ostatnio gdzieś ze 2-3 mies temu- nikt mi nie umarł od tamtego czasu :) ) ale kiedyś miałam sen o ścinaniu włosów, który to rzekomo sen miał oznaczać pogrzeb i faktycznie parę tygodni później uczestniczyłam w pogrzebie znajomego moich rodziców, który wpadł pod tramwaj :/ to pewnie zbieg okoliczności ale coś takiego zostaje w pamięci. A skok już w sobotę, jestem naprawdę przerażona i szczerze powiedziawszy to ciągle się waham, z drugiej strony wiem, ze jesli teraz tego nie zrobię to pewnie nigdy się nie zdecyduję. Pozatym 300 dolców też mi z nieba nie spadło a już zapłaciłam :D co mi tam.. :D

Gość skoczkowa123
Tak jeśli jest paskudna pogoda skok jest przesuwamy. Zresztą jaki jest sens skoku jak są chmury i wieje ?

Gość gość
ok, dzięki za pomoc i kilka słów otuchy ;) pozdrawiam serdecznie :)

Gość skoczkowa123
Proszę bardzo :* trzymaj się i udanego skoku ;) mam nadzieję że to pokochasz

Gość gość
wypadajace zęby wróża śmierć we wszystkich sennikach.

Gość skoczkowa123
Halo!!! I jak po skoku ?

Gość gość
Dziękuje całkiem ok, tylko zesrałem się w locie, ale przynajmniej miękkie lądowanie było :)