Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko 4 miesięczne

Polecane posty

Gość gość

Co potrafią wasze dzieci które dopiero skończyły 4 miesiące ? Co jedzą i jak wygląda wasz wspólny dzień ? Proszę o odpowiedzi .

Gość gość
je głównie moje mleko, w południe i na noc daję kaszkę z mlekiem (jaglaną, Holle). budzi się w nocy 1 lub 2 razy. w dzień śpi coraz mniej, a jak nie śpi to się bawimy. leży na leżaczku grzechotki do rączki, a ja się z nim bawię, albo co 5- 10 min wpadam do pokoju, bo np. robię obiad. często kładę synka ma macie do zabawy i też lubi się bawić. a co potrafi?: próbuje wkładać sobie smoka, dotyka naszych twarzy, uśmiecha się, śmieje się głośno (już od dawna) i jest małą gadułą, cały czas z nim rozmawiam.

Gość gość
no i oczywiście chodzimy na spacery. coraz więcej trzeba się z nim bawić i powiem szczerze czasami nie mam się kiedy wykąpać.

Gość gość
Moj ma teraz 4,5 i jak mial 4 to potrafil lapac rzeczy do raczek i wsadzac je do buzi, caly czas laduje tez raczki do buzi, usmiecha sie bardzo duzo, ale bez dzwieku, gada, trzyma dobrze glowke, lezy na brzuszku podparty na przedramionach i ma uniesiona glowke o 90 stopni - potrafi tak wytrzymac dosyc dlugo, dotyka nszych twarzy. Od paru dni przewraca sie na prawy boczek i podciaga nozki zeby je zlapac ale na razie siega tylko do kolan :-P

Gość gość
A rączki wasze dzieciaczki mają otwarte czy często pięści zaciśnięte ?

Gość gość
mój różnie z tymi rączkami, ale jest dość dużych chłopcem (po tatusiu) i jak złapie mnie za palec to zaraz mam siny. też zaczyna kombinować jak przewrócić się na bok.