Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego osoby upośledzone dostają renty przecież to warzywa

Polecane posty

Gość gość
I według ciebie w cywilizowanym świecie, którą swój rozwój zawdzięcza nauce, jest miejsce na działanie irracjonalne jakim jest sztuczne ciągnięcie życia osoby umysłowo chorej? I co? Może jeszcze parzmy je ze sobą nawzajem, niech się rozmnażają a dzieci niech wychowa państwo. Skoro zdecydowałaś się na dziecko i okazało się upośledzone, to ty za nie odpowiadaj i tylko ty. Jedyne za co państwo mogłoby ponosić koszta, to za zabieg eutanazji.

Gość gość
a dlaczego uwazasz, ze to jest sztuczne ciągniecie życia? Moje dziecko fizycznie jest zdrowe, rozwija się prawidłowo. Dlaczego tylko ja? Tak, jak pisałam- płace podatki- na co? Codziennie oddaje Państwu VAt robiąc zakupy. Sorki, ale coś mi sie należy. Tak myśląc to dlaczego alkoholicy są leczeni za MOJE pieniądze? Dlaczego ludzie chorzy (rak, sm itp) są leczeni za moje pieniądze? Dlaczego studenci maja mieć zniżkowe bilety za MOJE pieniądze? I tysiące innych! Więc zacznij myśleć i, tak jak pisałam, skieruj energie na coś bardziej twórczego niż czepianie się niepełnosprawnych dzieci.

Gość gość
SR, nowotwór czy pijany kierowca, może sprawić, że stanę się umysłowo niepełnosprawny? Przecież w tym temacie porusza się tylko tego typu niepełnosprawnych. Hawking ma SR i jakoś w życiu sobie poradził, można powiedzieć, że odniósł jakiś tam sukces, a umysłowo chory co może? NIC.

Gość gość
Ale co z tego, że jest fizycznie zdrowe? Twoje dziecko nigdy nie przysłuży się społeczeństwu, jest osobnikiem zbędnym, niepotrzebnym, piątym kołem u wozu. Jego życie jest na łasce innych, a ono w żaden sposób nie jest w stanie się odwdzięczyć. Może martwych ludzi nie chowajmy, a wypychajmy i traktujmy jako normalnych, zdrowych umysłowo ludzi?

Gość gość
":Moje dziecko fizycznie jest zdrowe, rozwija się prawidłowo." Ale na umyśle jest chore i nigdy nie będzie pożytkiem dla państwa :O. Taki alkoholik jak się kiedyś "ogarnie" może zrobić coś dla państwa. Student dzięki zniżkom może się utrzymać i zdobyć wyksztalcenie które może spowodować ze kiedyś odkryje np. lek na raka więc jest szansa że bedzie pożytkiem dla państwa. Chorzy na raka mogą zostać wyleczeni lub być całe życie na lekach tak, że mogą pracowac i być pożytkiem dla państwa. A twój psychol co zrobi w przyszłości? Pobije kogoś na ulicy bo zaburzy to jego "normę dnia"? A może pójdzie do pracy? Jako biznesman może? A może założy rodzinę i WYCHOWA dziecko :D? Będzie gnić a gdy ty i mąż umrzecie stanie się zagrożeniem bo autystycy są agresywni gdy coś zaburza ich rytm dnia.

Gość gość
"Ten głupi / pijany kierowca to będzie ktoś z twojej rodziny?" no niewykluczone ,ze z jej rodziny, bo ty swoją wybiłeś ,co nie ?

Gość gość
Alkoholik, chory na raka czy studenci, mogą być pożyteczni dla społeczności, mogą brać czynny udział w postępie cywilizacyjnym i mieć wpływ na otaczający nas świat. Upośledzony nie.

Gość gość
Sory,ale autyzm to nie jest taka choroba jak niedorozwoj i porażenie, dzieci autystyczne poruszają się raczej sprawnie, rzadko na wozkach, nie biją nikogo, są bez kontaktu, ale chyba mają jakiś swój wewnetrzny swiat, potraifa rysowac, grac na instrumencie, bawic sie psem, bywają nawet inteligntne a osoby z porazeniem :(

Gość gość
Dużo kasy z budżetu Państwa upływa na osoby uzależnione od używek- a ja się pytam z jakiej racji skoro są one zakazane w Polsce? Skoro są zakazane a banda debili je spożywa to sorry ale po co leczenie komuś takich kretynów, najlepiej eutanazja i do piaaachu. Zgodze się z tym że jeśli kobieta jest w ciąży i dowie się o ryzyku chorego dziecka to powinna usunąć ciążę, jednak te badania kosztują i niestety nie każdego stać. Państwo powinno dać możliwość przeprowadzenia takich badań, niż później łożyć na chorych ludzi. Jednak nie zgadzam się z tym żeby tych ludzi zabijać skoro już są. Wtedy kiedy był to jeszcze płód to owszem, ale teraz to człowiek. Jeżeli ktoś chce zabiegu eutanazji a znam takich ludzi, to powinno być to dostępne.

Gość gość
"Sory,ale autyzm (...) nie biją nikogo, " HAHAHAHA Nie ma to jak znajomość tematu. To, że w tv czasem pokażą jakieś autystyka który ślicznie maluje nie znaczy że wszyscy są tacy uzdolnieni. Jeden na milion się taki autystyk trafia. Autystycy muszą mieć wyregulowana rytm dnia a jak coś się nie zgadza (zamiast soku pojawi się kompot) potrafią wpaść w szał i być agresywnymi.

Gość gość
Miales przodka SS oni uposledzonych odrazu do pieca

Gość gość
Ale tej matce jedziecie :D hahaa

Gość gość
no akurat przykład Hawkinga jest śmieszny- moze doczytaj troche o jego teoriach, ok? jak sie niby przysłuży społeczeństwu człowiek chory na raka? Przecież on głównie generuje koszty- sama chemia, radio czy chemioterapia to są ogromne koszty. Nie pracuje- no bo jak? No słucham, jak taki człowiek ma się niby przysłużyc społęczeństwu? Nie powiino się takich leczyć- taniej wyjdzie gdzieś ich położyć- broń boże w hospicjum, bo to też koszty- zeby sobie umarli. Aha, i nie podawać srodków przeciwbólowych- to są dopiero koszta. Ile procent heroinistów wychodzi z nałogu? Wniosek- po co inwestowac w nich państwowa (czyli MOJA kase), skoro prosty rachunek prawdopodobieństwa wskazuje, ze i tak nijak sie nie przysłużą społeczeństwu. Alkoholicy? niech piją, po co płacici za leczenie? Przynajmniej będziemy mieli wiecej kasy z akcyzy w budżecie. Chore myślenie macie. Ato, co osiągnie w życiu moje dziecko, to się okaże:) Bo jaka matka autysty głęboko wierzę, że będzie dobrze. Właśnie dzięki terapii, dzięki diecie. Dzisiaj, właśnie dzięki postępowi, juz wiadomo, ze akurat autyzm NIE JEST chorobą umysłową. A w temacie się odzywam, bo nie mogę przejsć obojętnie wobec takiej bezdusznosci jaka proponujecie. Bo często dziękuję Bogu, ze moje dziecko ma TYLKO autyzm.

To ja zadam inne pytanie. Dlaczego w tym naszym tzw "solidarnym państwie" i "empatii społecznej" jest tak, że jedni mają "dawać" a inni tylko "biorą"?

Gość gość
"jak coś się nie zgadza (zamiast soku pojawi się kompot) potrafią wpaść w szał i być agresywnymi" niektórym normalnym sie to zdarza gdy zobaczy członka piłkarskiej druzyny przeciwnej, włozy sie im płaszcz Blueberry w nieodpowiednie miejsce,albo pokaże odpowiedni palec :D

Gość gość
najlepiej by było jakby każdy z nas się położył i mówł "daj daj" ja chce zasilek ale w sumie gdyby nie chorzy to apteki, koncerny by upadły ,farmaceuc***przemysl chemiczny, lekarze, choroby to wielki biznes, dlatego coraz wiecej chorych

Gość gość
no nie ma to jak wiedza o autystach- chyba z filmu o Rain Manie :) Autysta autyscie nierówny- są wysokofunkcjonujący, nisko, jest zespół aspargera. Ludzie, jak możecie się wypowiadac o czymś o czym nie macie zielonego pojecia?? Ale krzyczeć o warzywach to pierwsi. Akurat znam matke dziecka z porażeniem mózgowym- kasa, która "dostaje" od Państwa jest śmieszna! Wiecej Minister Mucha dostała za sesje fotograficzne na stadionie, który przynosi straty! Zacznijcie mysleć, a nie czepiać się dzieci/ludzi niepełnosprawnych. Im i ich rodzicom jest wystarczajaco cieżko!

Gość gość
"Przecież on głównie generuje koszty- sama chemia, radio czy chemioterapia to są ogromne koszty. Nie pracuje- no bo jak?" Jak to nie pracują?! Ty myślisz że jak ktoś ma raka to od razu leci leżeć do szpitala?! Podczas leczenia raka można pracować i NORMALNIE FUNKCJONOWAĆ. Poza tym WIĘKSZOŚĆ nowotworót NIE WYMAGA CHEMIOTERAMI a jedynie wycięcie guza lub danego organu (np. macicy). A nawet z CHEMIĄ można pracować :D Gadasz takie pierdoły by tylko chronić tego psychola. Sorry ale on ani nie bedzie pracować, ani nic nie odkryje ani nikomu nie pomoże. ~ "Wniosek- po co inwestowac w nich państwowa (czyli MOJA kase), skoro prosty rachunek prawdopodobieństwa wskazuje, ze i tak nijak sie nie przysłużą społeczeństwu." Statystyki pokazują, że 100% "warzywek" jest NIE PRZYDATNYCH dla społeczeństwa I GENERUJĄ KOSZTA natomiast jakiś tam procent heroinistów WYCHODZI Z NAŁOGU i staje się POŻYTKIEM DLA PAŃSTWA. Wniosek? Jednak się opłaca w nich inwestować bo jest szansa na "zysk" w przeciwieństwie do inwestowania w "warzywka" które pozostaną bezmyślną kupą mięsa do końca swych dni.

Gość gość
Solidarne państwo, empatia społeczna, ci co tylko daja i ci co tylko biorą. Obudź sie człowieku. Gdzie ty to widzisz ?

"Solidarne państwo, empatia społeczna, ci co tylko daja i ci co tylko biorą. Obudź sie człowieku. Gdzie ty to widzisz ? " Wszędzie dookoła. Jeśli ty tego nie widzisz - wybierz się do okulisty.

Gość gość
Nie przejmuj się. To nie są ludzie tylko jakieś humanoidalne stwory, socjopaci. Niestety inteligencja emocjonalna ludzi jest coraz niższa. Albo te głupoty piszą małolaty z nudów. Pozostaje mieć nadzieję, że większość ludzi jest normalna, a na karę spotkały się odpady społeczeństwa. Może i nieupośledzone umysłowo, ale emocjonalnie z pewnością.

Gość gość
ja akurat mmam dobre obeznanie w upośledzeniach umysłowych :D kiedyś kiedy byłam młoda chcialam zostać nauczycielką w szkole specjalnej i pomagać wlaśnie dzieciom z aspergerem (bo to "geniusze"), dzieciom z zespołem downa (bo "kochają" bezinteresownie) i innym tego typu. Ale na szczęscie zmądrzałam i wiem, że "geniusze" wsród chorych umysłowo to taka rzadkość, że nawet nauczycielki szkół specjalnych ze stażem ponad 30letnim nigdy się z takimi nie spotkały. Nie wierzycie? To pójdźcie się spytać :D

Gość gość
Aha i jeszcze dodam na odchodzne. Chciałaś urodzić chore dziecko? Kochasz syna i chcesz go wychowywać? Proszę bardzo. Twoje życie i twoje wybory. Ale nie za moje pieniądze bo wiem, że idą ona na zmarnowanie. Eutanazja "warzywek" i wadliwych płodów powinna być refundowana przez państwo ale wychowywanie chorych na umyśle, nieprzydatnych nikomu jednostek nigdy. Chcesz mieć warzywo w domu to sama na nie pracuj.

Gość gość
"ja akurat mmam dobre obeznanie w upośledzeniach umysłowych" ty tez geniuszem nie jesteś. Chcesz do piaaachu ?

Gość gość
no niestety, ale przy chemi człowiek nie pracuje- FIZYCZNIE nie jest w stanie. Ty widziałeś kiedyś człowieka na chemi?? Nie sądzę. gdyby rak to byłaby taka bajeczka- wycinamy i gra, to chyba nie byłby takim problemem? Nie wiem dlaczego moje dziecko nazywasz psycholem, czy kupą mięsa. Myślisz, ze mnie sprowokujesz, zebym sie zniżyła do twojego poziomu? Nie masz szans:) Mam zbyt wysoki poziom kultury osobistej i jedyne uczucie, jakie we mnie wywołujesz to..cóż...politowanie :) Niby mamy 21wiek, a poziom człowieczeństwa u niektórych pozostawia wiele do życzenia. Smutne.

Gość gość
Chyba nie do końca rozumiem temat: dlaczego osoby upośledzone dostają renty? No dlaczego? Czyz taka osoba nie żyje, nie potrzebuje jedzenia, opieki, nie potrzebuje ubrania? Sama na siebie nie zarobi, ale jest człowiekiem i istnieje. Czy tzn, że należy położyć ja pod płotem i niech zdycha? a może powinniśmy otworzyć komory gazowe i powiesić w pokoju na poczytnym miejscu portret Hitlera, Stalina bądź Mao- skoro nie rozumiesz dlaczego osoby upośledzone dostają renty to takie osoby powinny byc dla ciebie niczym guru. Osoba upośledzona, warzywko sama się soba nie zajmie. Więc kto- obowiązek spada na rodziców. Jak matka takiego dziecka ma np iśc do pracy, z kim je zostawić?A w dodatku trzeba sobie zadać pytanie- o jakich pieniądzach mówimy? Mówimy o skrajnej nędzy, o kilku stówkach, które często nie starczają na jedzenie, rachunki, a gdzie leki, rehabilitacja, gdzie podstawowe potrzeby człowieka? Jaka renta? W Polsce? Osoby ciężko chore i uposledzone powinny dostawać renty, i to takie, które zapewnią im utrzymanie. Tak w ogóle wolałabym mieć zdrowe dziecko niż nawet 5 tys renty miesięcznie, a warzywko. Ogarnij się tępaku zakładający takie tematy, bo to zwykła prowokacja, a ty jesteś zwykłym idiotą- nie upośledzonym, bo obraziła bym ich. Po prostu debil jesteś!!!

Gość gość
bycie matką dziecka z autyzmem nie jest moim wyborem. syn rozwijał sie w porządku do drugiego roku życia. Wiec nie trafiłaś. A moje dziecko warzywkiem akurat nie jest- ale rozumiem miłosć matek, które w domu mają takie, jak ładnie to nazywasz "warzywka". I jak czytam o tych "rentach" to mnie pusty śmiech ogarnia. To i tak za mało!

Gość gość
Najbardziej prymitywne społeczeństwa pozbywają się swoich chorych. Wraz z postępem zaczynają ich otaczać opieką. Wniosek o tym kim jestescie-autor wątku i podobni do niego-wyciągnijcie sobie sami.

Gość gość
No właśnie, 21 wiek, a pozwala się umysłowo chorym istnieć :D To regres, nie postęp.