Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość googaaa

Żałuje, że nie poszłam na medycynę tylko skończyłam budownictwo

Polecane posty

Gość gość
ale ja nie pracuje w mieszkaniowce. To zupelnie co innego

Gość gość
O MOGE PRZYBIĆ PIĄTKĘ NIESTETY.. TYLKO ZE PO ARCHITEKTURZE, MAM WRAZENIE ZE JESZCZE MNIEJSZE MOZLIWOSCI.. i konkurencja gigantyczna. tylko ciezko tak powiedziec sobie -olej to co robiles ttyle lat- studia itp. i zaczynaj od 0 .potrzebna jest do tego osobowosc "stawiania na 1 karte"

Gość googaaa
Scott czepisza sie. Budownictwo to fach w reku. Tak sama jak szec, murarz, tynkarz, zbrojarz itp. Roznica jest taka ze, zeby byc projektantem trezba skonczyc studia, a zeby byc murarzem nie, wystarczy szkoła zawodowa. Ja tez uwazam ze za duzo jest w polsce bylejakich magistrow typu po socjologii, pedagogice itp. A ludzi z fachem w reku jest mało, za mało. Tylko zwroc uwage ze nie kazda kobieta nadaje sie do tego zeby byc murarze, oj co jak gadam, ktora kobieta sie do tego nadaje? Kobieta moze byc projektantem, ale nie murarze. * A i jescze jedno , ja mam wielki szacunek do klasy robotniczej, duzo wiekszy nic do ludzi po głupich kierunkach studiow

Gość gość
Scoot Poniatowsky Twoje amatorskie obesrwacje sa rzeczywiscie amatorskie. Materialy sa dobre, a nawet b. dobre, niestety deweloperzy zeby cos zarobic musze ciac kosztu i kupowac to co tansze, niekoniecznie lepsze :( Przyznam Ci jedno ze na budownie istnieje takie pojecie jak "brakoróbstwo" zwiazane z brakiem wykwalifikowanej kadry czyt. murarzy, zbrojarzy itp.

Gość gość
W mieszkaniowce zawsze bedzie bylejakosc, bo deweloper sprzeda mieszkania wybudowane z takich materialow zeby przetrwaly okres gwarancji i zeby zysk byl jak najwiekszy. Wlasciciel np elektrowni i fabryki ma wewnatrz tak kosztowne urzadzena ze nie stac go na awarie, remonty i zwiazane z nimi przestoje produkcji. Dodatkowo za wszelkie remonty placi sam. W mieszkaniowce wlasciciele lokali zrzucaja sie na fundusz remontowy. Rozumiesz roznice?

Gość gość
oł jeee , to Scott powinien zrozumiec roznice!

Gość gość
Wszystkim spoza branzy wydaje sie, ze budownictwo to przede wszystkim mieszkaniowka + ewentualnie budynki biurowe. Na te przemyslowe nikt nie patrzy, bo sa zazwyczaj na uboczu.. a to tam ida setki milionow i miliardy.

Gość gość
Nie powinnas zmieniać kariery. Zanim będziesz lekarzem będziesz stażysta z tez niska pensja. Lekarzy tez juz sie tak nie szanuje, pretensje, krzyki, straszenie pozywaniem jak ktos umrze ... I siedzenie w przychodni i dzien w dzien to samo: kaszel, katar, bol w nodze, bol w biodrze-- plus symulanci - serio??? Chciałabyś to ?? Nuda i odtworczosc po ciężkich studiach. Zażądać pozwyzki i juz

Gość googaaa
Moze dlatego ze laik widzi tylko mieszkaniowke i ew. budynku uzytecznosc**publicznej?

Gość gość
ja też żaluje że sie nie przyłożyłam i nie zawalczyłam o medycynę :( teraz kończe dietetykę i mi się żyć odechciewa :( ja mam 23 lata, nie mam męża, dzieci i w sumie moglabym pojsc na kolejny kierunek, ale skąd na niego wziąć pieniadze? :(

Gość gość
googaaa Czemu nie poszukasz ciekawszej pracy?

Gość googaaa
Mieszkam w małym miasteczku w ktorym pracje w najwiekszym biurze projektowy. Wiec jest chce pracowac w projektowaniu to nigdzie nie dostane "AŻ TYLE" co tutaj ;/ Pozatym jak juz pisałam powyzej przymierzam sie do otorzeniu biura projektowego swojego, chce wziasc dotacje z ue , o ile uda mi sie ja dostac i zaczac pracowac na własny rachunek :) Ale przerazaja mnie to badziewie ktore jest na rynku budowlanym, dlatego tez zastanawiam sie nad medycyna :)

Gość gość
ja też jestem po budownictwie i mam na rękę 3,5 bez uprawnień. Nie narzekam. Ale od razu wiedziałam, że od biur proj. mam się trzymać z daleka, bo kasy to się tam nie zarobi.

Gość gość
medycyna to najglupsza rzecz jaka mozesz zrobic. To nie jest przemeczenie sie. To jest rycie na pamiec dniami i nocami przez lata i nasze budownictwo to bulka z maslem. No i jesli Twoj pracodawca zalatwi Ci wpis z budowy (ale uwazam ze lepiej isc) rob uprawnienia jak najszybciej i wez sie za projekty domkow.

Gość googaaa
Gosciu to gdzie ty pracujesz za 3,5tys? pewnie jako kierownik na budowie :)

Gość gość
najpierw wroc do szkoly podstawowej ''lubialam'' ahahahaha

Gość gość
haha Ciekawe jak tępa dzida, której udało się tylko studiować budownictwo , dałaby radę na medycynie?

Gość googaaa
A niby czemu nie udało by mi sie studiowac medycyny? Wiesz jak ciezkie sa studia budownictwo? Tak ciezkie ze na ok 150-200 osob zaczynajacych pierwszy rok konczy max 20. Wieszkosc osob powtarza po stiua po kila razy i ich studia trwaja np. 8-10 lat~! dalej uwazasz ze trzeba byc tepa dzida zeby studiowac budownictwo!?

Gość googaaa
A pozatym, uwazam ze kazdy ktory tylko chce dalby rade na medycynie bo tam terzeba głównie wkuwac na pamiec, ogromne ilosci materiału ale jednak wkuwac na pamiec. A na budownictwie trzeba sie uczyc mysles i rozwiązywac projekty ktore wymagaja umiejetnosci jak w matematyce!

Gość gość
Analizując twoje wypociny- stwierdzam, że nawet analfabeta może studiować budownictwo

Gość googaaa
To probuj :) Powodzenia :) Po miesiacu stwierdzisz ze czujesz sie na zajeciach tak jakby ktos do ciebie po chinsku mowil. Pojdziesz sobie na zajecia z mechanii ogolnej i odniesiesz takie wrazenie hehe :)

Gość gość
och mamo, autorko.. jestem sklonna sie zgodzic z przedmowca..

Gość googaaa
Poza tym zeby dostac sie na bud. trzeba miec dobre oceny z matmy fizyki i chemi, tak było dla osob ze stara matura Teraz to inne zasady przyjec sa, ale pewnie trzeba tez zdawac rozszerzona matme :)

Gość googaaa
Taa a wy wszyscy umiecie tylko po ludziach jezdzic :P Tak jestem analfabetka, ulzylo? Tylko nie wiem jak jako analfabetka skonczyłam studia z 5 na dyplomie ( jako jedyna u mnie na roku ) Ciekawe....

Gość gość
ja bym sie tak ta 5 nie chwalila, skoro pracujesz za 1600zl.

Gość gość
przesadzasz. Ja po tych samych studiach zarabiam piątkę. Zrób uprawnienia a i Twoja wartosć na rynku wzrośnie. Na medycyne juz za późno.

Gość gość
Jak myślałaś o medycynie tylko ze względu na kasę to dobrze się stało, że wybrałaś budownictwo...

Gość googaaa
No tak ma siedziec***płakac w poduszke, tak najlepiej. buuu :( Piatka sie nie chwalę, tylko mowie ze nie jestem tumanem skoro dobrze sie uczyłam na studiach. Jestem teraz w trakcie robienia uprawnien :)

Gość googaaa
Myslałam o medycynie jescze przed pojsciem na budownictwo, miałam dlemat zostac budowlancem , czy chirurgiem. Te dwie dziedziny mnie interesowały ;)

Gość gość
ps. później pojawiają się w wiadomościach informację o kolejnych fuszerkach lekarskich, bo pan/i dr miała po 5 etatów