Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaka szkoła może zapewnić mi lepszą przyszłość?

Polecane posty

Gość gość

Po maturze jestem już 2 lata, ale zasiedziałam się w pracy, sądząc,że to najlepsze co może mnie spotkać przy obecnym bezrobociu. Jesienią zamierzam się ruszyć i rozwijać, brakuje mi nauki. Plan 1 : -logopedia z pedagogiką wczesnoszkolną (jedyna opcja studiów zaocznych z zajęciami z logopedii, wszędzie indziej jest tylko stacjonarnie.chyba że prywatna uczelnia łazarskiego).LICENCJAT -po licencjacie studia 2 stopnia logopedia kliniczna. wymarzony rezultat : praca z chorymi (najchętniej dziećmi) po wypadkach,urazach, z większymi problemami z mową lub jej odzyskaniem, praca z ludźmi po udarach. Plan 2 : studium : technik optyk lub technik laborant. w międzyczasie marzy mi się kurs dogoterapii, chciałabym tak dorabiać np w czasie studiów, odwiedzając szpitale czy hospicja z psim terapeutą ale nie wiem czy ktoś by mi za to płacił.

Gość gość
Niestety w dzisiejszych czasach nie ma gwarancji na nic. Studia to tylko formalne kwalifikacje, wszystko zalezy od szczescia, osobowosci, motywacji i kontaktow. Zarobki logopedy nie naleza do najlepszych, wiec mniej to na uwadze. A satysfakacja z wykonywanej pracy tez jest wazna. Musisz sama wiedziec co dla ciebie wazne i jezeli akurat ten kierunek ciebie interesuje to jak najbardziej jestem za.