Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anglosaska

Anglia. Czy warto wrocic do Polski?

Polecane posty

Gość anglosaska

Mieszkam od kilku lat w Angli. Ale zastanawiam sie czy nie wrocic do Polski. Czy ktos z was zdecydowal sie na taki krok? Skonczylam w Angli angielski i francuzki, pracuje obecnie w biurze, ale zadowolona nie jestem. Piszcie

Gość gość
nie :) siedzcie tam gdzie jestescie nie potrzeba nam wiecej ludzi

Gość gość
oczywiście,ze powinnaś wrócić!

Gość gość
sa tacy którzy wrócili do polski , i jeszcze prędzej wracali do anglii. W Polsce to tylko kombinatorzy i oszuści. Ci sobie dają radę . jak jestes uczciwa to siedz w Anglii , bo tutaj zginiesz, już zapomniałas jak tutaj jest? jeżeli któs mówi żebys wracała to chce żebys miała gorzej , bo taka jest zawiśc polaków.

Gość gość
tak mozesz wrucic odwiedzc rodzine i wracac spowrotem co chcesz tu robic jest nas juz duzo na bezrobotnym a socjal swiec**pustkom

Gość gość
13:43] Nie dziwne ze taki imbecyl jest bezrobotny :D:D:D

Gość gość
sierdz siedz nie ma po co tu wracać. żeby zarabiać 1200zł i większość z tego wydawać na wynajem klitki z kimś? Tu nie ma perspektyw

Gość gość
Zależy czy masz w Polsce perspektywę pracy.

Gość gość
Nie warto! Jak masz zaklepana prace i mieszkania bez kredytu to warto. Ja bylam w anglii pracowalam w zawodzie (jestem inzynierem) odlozylam kase i zatesknilam za Polska. Wrocilam z przeswiadczeniem mam studia, podyplomowke, druga podyplomowke zrobina w uk. 5 lat doswiadczenia zawodowego biegle znam jezyk angielski - co ja pracy nie znajde? No wiec nie moglam znalesc pracy ponad rok! Po tym czasie jak znalazlam to byl koszmar (przemilcze ze wymagany byl angielski a oosba rekrtujaca mowila duzo slabiej po angielsku niz ja) wykorzystywanie na maxa. Po roku pracy mialam wiecej dlugow niz przed rozpoczeciem pracy. Nie bylo mnie stac na wakacje kupno samochodu, nie mowiac juz o kupnie mieszkania czy domu! Wrocilam spowrotem do uk. W 3 tygidnie znalazlam super prace w zawodzie za duzo kasy .... (pracuje juz 3 lata) no i teraz z mezem planujemy powrot do polski. w przyszlym roku konczymy budowe domu w polsce. Potem zejdzie nam jeszcze pewnie z rok na wyposarzenie tego domu. Potem bedziemy pracowac jeszcze 2-3 lata na uzbieranie kasy na swoj biznes oraz na kase alarmowa. Chcemy wrocic do polski - tak realnie mysle za 5 lat. A na probe teraz zaczelam wysylac cv na polskie ogloszenia o prace. W cv mam polski adres i polksi numer telefonu - pracuje w miedzynarodowej firmie gdzi eoddzialy tez sa w polsce. Po pol roku wysylania cv nie zadzwonil do mnie nikt!!!! a aplikuje na takie samo stanowisko pracy jak mam tu i w czym ma doswiadczenie i wyksztalcenie. Wiec jak nei masz pomyslu na biznes oraz swojego mieszkania to nei wracaj bo sie wykonczysz!

Gość gość
dlaczego c**przyszło do głowy żeby wracać?

Gość gość
Nie, lepiej nie będziesz miała. Co innego gdyby ci tam było źle.