Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

TYDZIEN PO PORODZIE bylo dobrze TERAZ JEST ZLE

Polecane posty

Gość gość

po porodzie czulam się bardzo dobrze, juz drugiego dnia chodziłam bez problemu, nic nie bolalo. w poniedzialek juz prawie nie mialam krwi na wkladkach,bylo juz ok. jednak wczoraj wieczorem pojawily się jej dosc duze ilosci, a dzis pobolewa mnie podbrzusze. czy cos jest nie tak?

Gość gość
wszystko w porządku,w końcu połóg nie bez przyczyny trwa 6 tyg

Jesteś dopiero tydzień po porodzie. A Ty będziesz się "oczyszczać " 4-6 tygodnie. Ale jeśli się martwisz to zawsze możesz skontaktować sie z lekarzem.

Gość gość
nastepna nie syszała o połogu:|

Gość gość
tydzień po porodzie i nie mialas krwi dla mnie to dziwne mam dwoje dzieci i zawsze krwawilam ok 4 tyg

Gościu ----> Nie każda kobieta krwawi non stop. Ja przez pierwsze 3 dni miałam normalne krwawienie , tak jak przy ciut większej miesiączce. A potem przez tydzień plamienia....a potem dzień-dwa plamienie,cztery dni nic,dzień krawienie,trzy dni nic .... i tak przez 6 tygodni. Tylko że ja rozmawiałam o tym z moim lekarzem. Więc uważam że jeśli coś nas niepokoi to powinno się iść do lekarza! Bo to że u mnie jest ok,nie znaczy ze u niej też będzie.

jeżeli nie krwawisz tych kilku tyg po porodzie to trzeba się udać do ginekologa- celem sprawdzenia, czy nie masz np, zakrzepu itp. Macica nie oczyszcza się prawidłowo, można dostać infekcji wewnątrzmacicznej Ja miałam krwawienie w połogu, ale dostałam silnej gorączki - przyjmowałam antybiotyk i dodatkowo właśnie zastrzyki p/zakrzepowe w brzuch na wszelki wypadek.

Gość Mama_Leti
Połóg to nie okres, spokojnie! Może po tygodniu odpoczęłaś, nabrałaś sił i zaczęłaś się też więcej ruszać? Lekarz mi mówił, że trzeba się ruszać, bo wtedy macica się lepiej obkurcza i wszystko wydala... W każdym razie ja krwawiłam jakieś 3 tygodnie

Gość gość
ja po urodzeniu trzeciego dziecka spanikowałam i gnałam do gina tydzień po porodzie,bo nic nie leciało,też się wystraszyłam,że to może jakiś zator,albo co,ale się okazało,że wszystko w najlepszym porządku,macica bardzo szybko się oczyściła i obkurczyła(fakt,brzuch bolał baaardzo,zwłaszcza przy karmieniu) ale jak coś cię niepokoi,lepiej sprawdzić

Gość gość
Ja w 2 dobie jak wychodziłam do domu nie krwawiłam prawie wcale. Wystarczyłam cienka podpaska! Ogólnie krwawienie mi się utrzymywało 12 dni i koniec. Już 10 mc nie mam okresu :D

Gość gość
Krwawienie samo w sobie nie jest dziwne.Gorzej jak zaczyna mieć nieprzyjemny zapach, boli brzuch itp.