Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak ludzie w Polsce żyją za 1200 zł miesięcznie

Polecane posty

Gość gość

Załóżmy że żona ma to 1200 zł mąż ma 2 tyś zł to razem wychodzi 3200 zł miesięcznie i do tego mają dwoje dzieci, jedno 2 latka a drugie 6 lat Jak oni żyją ????

Gość gość
no normalnie, oszczednie. wiele rodzin ma jeszcze ,mmiej

Gość gość
Taaaa normalnie :D

Gość gość
jak jest małe dziecko to kobieta najczęściej nie pracuje i zostaje tylko te 2 tyś :o

Gość rok nie wyrok
survival kazdy polityk powinien przymusowo przez to przejsc, minimum rok

Gość gość
Napisałam normalnie w tym sensie, że tak planują wydatki na wszystko, że jakoś im wystarcza. Ja np nie wyobrażam sobie dziecka przy takich zarobkach, sami mamy z 700 więcej miesięcznie czyli ok 4000 i żyjemy sobie tak z dnia na dzięn bez ślubu, bez dziecka, no ale myślę, że nam się zmieni bp jesteśmy młodzi :D 22, 24

Gość gość
Mi się wydaje że za taką sume nie da się przeżyć. U mnie na 4 osobową rodzinę idzie 3000 tyś miesięcznie na samo jedzenie i to wcale nie jakieś wykwintne. Rachunki ponad 1000 zł.

Gość gość
Da się, bo musi się dać. Lekko nie ma, ale zaspokajając tylko podstawowe potrzeby się da ;/

Gość gość
jak ktoś jest sam to jeszcze jakoś przeżyje ale nie wyobrażam sobie mieć małe dzieci

Gość gość
powiem Ci, że my tak mamy tylko mamy jendo male dziecko. Mąż jak na nasz region dużo zarabia bo pracy mało, bezrobotnych dużo a jak rpaca jest to za zanjniższa, a te 2 tys to duzo. Szlag czasem trafia , ze z auczciwą prace takie marne pieniądze. Ale 800 zł to podatki i zostajhą te durne 2 tys. Jakoś sobie radzimy, ale gdyby trzeba było wynajmowąc np. mieszkanie? to nie wiem jak bymy dali rade. Ale wielu znajomych ma tyle co my, splacają kredyty itp i dają radę.

Gość gość
ubrań i kosmetyków to chyba wcale nie kupujecie albo wszystko najtańsze i w lumpeksach ?

Gość gość
serio ja bym chyba za tyle nie przeżyła :o boje się biedy

Gość gość
Wielka bieda i głód dopiero nadchodzi.

Gość gość
mimo ze tak malo zarabiaja to lepiej wygladaja i zyja jak te k****y z zachodu Europy ladniejsze maja mieszkania a czesto na wlasnosc a te dziady np. niemieckie zyja jak plebs pieprzony i do niczego sie nie nadaje ten narod !

Gość gość
niemcy zyja cale zycie na kredytach myslales ze jest inaczej? do tego dochodzi styl w jakim zyja w izolacji od wszystkich i wszystkiego takze w d***e z ich pieniedzmi jak tak naprawde wegetuja a nie zyja ! wole biedniej ale czuc sie w miare wolnym a nie prace od switu do nocy kredyty i raz w roku urlop gdzie zachowuje sie jak pies spuszczony z lancucha ! tak wlasnie zachowuja sie niemcy gofno maja z zycia mimo kasy !

Gość gość
tak Niemcy mają bardzo źle. Na emeryturach zwiedzają świat i na wszystko ich stać. Powiedz to polskim emerytom, że Niemcy mają źle !

Gość gość
W Polsce nawet małżeństwo lekarzy musi brać kredyt żeby wybudować dom.

Gość gość
o czmy ty piszesz o starych hitlerowcach co jeszcze nie powyzdychali? taaa ci maja kase wystarczajaco duzo nakradli aby jej miec i teraz zwiedzac gdy te gnioty stare pozdychaja to jeszcze jedno gora dwa pokolenia bedzie ta kase miec po nich i to sa pokolenia do lat 80tych a cala reszta zyje jak przecietny czlowiek w Europie a poza tym w d***e z ich kasa ja nawet porzadnie zyc za nia nie potrafia nudny zawistny wredny narod

Gość gość
gość 15:58, ty chyba pisałeś o Polakach a nie o Niemcach :D przecież to tu się tak żyje, a ty pewnie jesteś na utrzymaniu rodziców albo męża i nie widzisz tego. obudź się!

Gość gość
"nudny zawistny wredny narod " - to chyba o Polakach :)

Gość gość
o niemcach :) o niemcach wredni i podli zazdrosc uszami im wyplywa upierdliwi jako sasiedzi zwlaszcza jesli masz cos fajniejszego jak oni i jestes obcokrajowcem nie nawidze tego narodu

Gość gość
KingaStefankaFanka to wcale nie jest śmieszne :o każdego to może spotkać :o

Wiem :) ale przeważnie spotyka osoby, które jedynie co to narzekają że mają mało, a nawet palcem nie kiwną żeby mieć lepiej :o nic tylko żeby im ktoś dał pracę i dał wypłatę :o

Gość gość
ale przecież te osoby pracują i mają pensje tyle że małą

Gość aguniaaaa 55
zyja, a raczej wegetuja, bo to sie zyciem nie nazywa. Z reguly splacaja kredyt na mieszkanie ok. 1000-1300zł do tego opłaty za mieszkanie z 600zł , i juz pensja meza wydana ;/ Z pensje zony opłacaja przedszkole panstwowe, bo na prywatne nie starcza kasy ok. 200zł,. wiec na ZYCIE zostaje 1000 zł. z tego z reguły spłacaja prynajmniej 100zł jakas rate np. na pralke, tv, do tego na auto wydaja min. 200zł . wiec na jedzenie zostaje im jakies 700złna te 4 osoby. Wiec stac ich tylko na kaszanke i ubrania z najtanszego szmateksu

To niech idą dodatkowo na pół etetu jeszcze gdzie indziej :) albo wymyślą sobie sposob na dorobienie we wlasnym zakresie. Trzeba być kreatywnym.

Gość gość
u nas się żyje na zasadzie że "ptaki niebieskie nie sieją a zbierają " jakoś to będzie, aby razem i w zdrowiu ale jak zdrowie zaczyna szwankować to już gorzej ktoś napisał że ma 2 tyś i wystarcza a inni jeszcze z tego kredyty spłacają i żyją jak pojedzie do mamy, załaduje lodówkę kurami, jajami i świnizną to przeżyje, albo jak rodzice czy dziadkowie coś tam kopsną ale nie ma cudów, za nawet 3200 nie nahula i kredytów z tego nie naspłaca

Gość gość
a jeśli dorabiają we własnym zakresie 100 zł miesięcznie kobieta nie może iść do pracy bo jest małe dziecko a nie ma nikogo do pomocy a mąż pracuje już na dwóch etatach i nie ma go w domu całe dnie a także co drugi weekend ?

Gość gość
aguniaaaa 700 zł to już na lumpeks nie wystarczy, nie wiem czy na kaszankę da radę 700: 30=23,333 to co to można kupić na dzień?