Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gosiakuligowska1982

jakie pielufy i kosmetyki dla noworodka,jakie firmy

Polecane posty

Gość gość
Pielufy? ja używam pieluf Pampers Active Baby, Bepanthen do smarowania, Alantan maść, dobrze mieć Sudocrem. Myłam żelem Hipp i oliwiłam oliwką też Hipp, później przeszłam na Linomag żel i szampon. Oczywiscie zaczęłam od tych oilatumów i emoilentów, ale nie podobało mi się :)

Gość gość
pieluchy Pampers rozmiar 2 na początek. mam nadzieję, że będą ok tak jak przy starszym synku (raz kupiłam jakieś DADA albo coś takiego i miał od razy odparzone pachwiny- tak samo Huggies ) na odparzenia tylko Sudocrem, ale nie zapobiegawczo tylko w razie odparzeń. na co dzień nic do pupy oprócz chusteczek nawilżanych Huggies te żółte bezzapachowe.

Gość gość
to ja z 15:15. zapomniałam dodać, że też właśnie robiłam zapasy bo termin już za 2 tyg :)

Gość gość
Autorka pyta o pielufy nie pieluchy :DJa chusteczki polecam Johnsons baby No more Tears - takie rozowe i usmiechniety dziec na nich jest :) Po Huggisach na które zdecydowałam się przejść, bo przepieknie pachną i są super mokre, dostał mały jakiś krostek. Ewentualnie Pampers białe takie, też są delikatne.

Gość gość
O rany... miało być 15:05- juz jestem strasznie rozkojarzona...:P

Gość gość
Ja właśnie uwielbiam chusteczki Huggies bo dobrze wycierają i nie "rozmazują" (jeśli mogę to tak określić :P ), po drugie nie maja zapachu i to dla mnie bardzo ważne bo jak używałam zapachowych to mi wszystko w około tak pachniało...czego nie lubię. Niestety czasami nie mamy wyboru i musimy szukać kosmetyków, które pasują dzieciom a nie nam :)

Gość gość
pampers zwykłe- te zielono zółte bo po białych było uczulenie. Kosmetyki nivea+emolienty