Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety co mają nieslubne dzieci, dlaczego nie pozywacie ojców dzieci o alimenty

Polecane posty

Gość gość

C***seudo tatusiowie śmieją się z was, że takie jesteście honorowe a oni przynajmniej sobie oszczędzają na waszych dzieciach. Przestańcie mieć wyrzuty sumienia!!!

Gość gość
może powodem jest brak środków na prawnika?

Gość gość
albo same dobrze nie wiedzą z kim te dzieci mają :D

Gość gość
bo to nie dzieci tylko bękarty

Gość gość
Bo się boją, ze same będą musiały płacić alimenty na własne dzieci jak ojciec w sadzie zezna, ze matka to baba lekkich obyczajów, co daje każdemu:D Poza tym żeby obcego faceta pozwać o alimenty na dziecko to najpierw trzeba sądownie udowodnić, że to jest jego dziecko

Gość gość
pipszycie, przecież moja kolezanka pozwala ojca dziecka do sądu to jest niedrogie, sprawdzają po badaniach genetycznych więc problemu z tym nie ma o ile nie uprawa sie przygodnego sexu z niewiadomo kim, tylko jej zasądzili 30zł amlimentów.... nie weim co dalej

Gość gość
:D:D:D

Gość gość
nie ma alimentów 30 zł:O co ty pikolisz, skoro sam dodatek za samotne wychowywanie dziecka wynosi 170 zł, do tego rodzinne itd. Alimenty w kwocie 30 zł nie istnieją🖐️

Gość Ja pozwałam ojca dziecka
o alimenty. Długo zwlekałam, nie chciało mi się włóczyć po sądach. Jednak wszyscy stukali się po głowie jak mówiłam, że ojciec dziecka nie ma zasądzonych alimentów. Dlatego to zrobiłam licząc się z tym, że skoro ojciec dziecka pracuje na czarno za wiele nie wywalczę. Ale dostałam kontakt do dobrego adwokata, który nie tylko wywalczył alimenty w kwocie 850 zł, to jeszcze ze spłatą wstecz 3 lata. Odwagi kobiety. :)

Gość gość
żeby to one wiedziały z kim mają dziecko :P

Gość gość
Jeśli ojciec dziecka to obcy facet dla matki dziecka ( rodzice dziecka nie są malzeństwem) to najpierw trzeba udowodnić, że mężczyzna od którego chcemy alimenty to biologiczny ojciec dziecka. Gdybyś faktycznie ztrudniła prawnika, który by wywalczył alimenty w kwocie 850 zł i ze spłatą wstecz 3 lata, to byś o tym wiedziała i to napisała, więc nie wciskaj tu kitu, bo prawda jest taką, że podobnie jak pozostałe puszczalskie dobrze nie wiesz kto jest ojcem twojego dziecka.

Gość gość
Żeby pozwać o alimenty nie trzeba mieć prawnika to raz. Jeżeli ojciec nie uznał dziecka i tak można go pozwać jeżeli w sądzie będzie się wypierał że to nie jego dziecko sąd zleca badania genetyczne i płaci za nie ten kto przegrał np facet mówi że to nie jego a z badań wyszło że jego to płaci on, kobieta mówi że to faceta z badań wychodzi że nie to płaci ona. Alimenty będą zasądzone bez względu na to czy facet pracuje czy też nie minimalne wynoszą bodajże 200 zł. Kobieta jeżeli nie pracuje pisze we wniosku o zwolnienie z kosztów sądowych bo ma trudną sytuacje materialna itd sąd to rozpatruje i zazwyczaj kobieta nie ponosi kosztów sprawy tylko facet chyba że również ma ciężką sytuację.

Gość gość
podłe suki wrabiają w dziecko by mieć hajs za nic

Gość gość
Dobra, to pozwę twojego męża o alimenty mimo że nie jest ojcem mojego dziecka, a we wniosku napiszę o zwolnienie z kosztów sądowych, bo nie pracuję i mam mam ciężka sytuację i sąd obciąży twojego męża:D

Gość gość
Jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to się nie wypowiadaj. Napisałam przecież że sąd zleca badanie DNA i jeżeli upierasz się że mój mąż jest ojcem twojego dziecka a on twierdzi że nie i z testów faktycznie wychodzi że nie jest ty ponosisz koszty badania i sprawy sądowej. Innej opcji nie ma bo sama nawet nie masz jak udowodnić czy to faktycznie ojciec twojego dziecka czy nie tępa istotko.

Gość gość
większość matek co ma nieślubne dziecko to puszczalskie albo kochanki. porządne kobiety nie mają nieślubnych dzieci.

Gość Ja pozwałam ojca dziecka
u mnie sytuacja wygląda tak, że dzecko zostało uznane przez ojca, także nie było z tym problemu. W akcie urodzenia są podane dane ojca.

Gość gość
Ta osoba która pisze o nieślubnych człowieku ze to benkarci , maze mieć problemy karne sadowe , o tobie i o piesku nawet tok nie ma prawa nikt mowic , jeśli nie kochasz zywych istot to przynajmniej nie zabijaj, porozmawiaj otym z Afrykanczykami z Ameryki czy innymi nacjami a dowiesz się ze maja mniejsze serca a więcej miejsca dla drugiej istoty, spij spokojnie , wladza i bogactwo to jest wielki ciezar, mix