Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wyniki badan tarczycy pomozcie prosze

Polecane posty

Gość gość

Tsh 1,1 czyli ok norma lab od 0,25 do 5,0 Ft3 5,02 norma 4,00 do 8,30 Ft4 16,88 norma 12,00 do 22,00 Anty TG 13,0 norma od 0,0 do 18,0 Anty TPO 17,4 norma 0,0 do 8,0 Bylam na usg tarczycy to mam powiekszony lekko prawy plat. Staramy sie o dziecko co w tej sytuacji? Wizyte u endokrynologa mam dopiero za 3 tyg mimo ze prywatnie.

Gość gość
Up up

Gość gość
Up up

Gość gość
tarczycyc nnie masz,wszystko jest w normie:)

Gość gość
jedynie to tpo dziwnie wyzej

Gość gość
Martwi mnie strasznie to anty tpo

Gość gość
W przypadku przeciwciał anty-TPO podanie normy nie jest możliwe. Sama ich obecność w badanej próbce jest niepokojąca. Obecność i poziom anty-TPO uzależniony jest również od płci, wieku, rasy, a także od wartości referencyjnej stosowanej w danym laboratorium. Jeśli badanie wykazuje niewielki poziom przeciwciał prawdopodobnie jego obecność oznacza cukrzycę typu I , układową chorobę tkanki łącznej, raka tarczycy lub reumatoidalne zapalenie stawów . Bardzo wysokie stężenie anty-TPO zazwyczaj zwiastuje chorobę Hashimoto lub Gravesa-Basedowa.

Gość gość
Masz jakies immunologiczne zapalenie tarczycy, ale wyniki sa ok. Na ciaze tsh w granicach 1 to jest wrecz rewelacja. Nie martw sie, czekaj spokojnie na wizyte.

Gość gość
A czy na wynik anty tpo moze miec wplyw infekcja mam zapalenie zatok i gardla i bralam antybiotyk duracef?

Gość gość
A czy bierzesz jakieś tabletki ba tarczyce?

Gość gość
anty tpo w tej sytuacji nie przeszkadza w zajściu w ciąże pod warunkiem że tsh jest w normię a jest, ja jednak uważam że jeżeli masz niedoczynnośc i bierzesz tabletki to może to zwiastować chorobę Gravesa-Basedowa lub chorobę Hashimoto jednak twój wynikjest bardzo niski a ludzie z hashi mają tpo nawet 900.

Gość gość
Nie biore zadnych lekow na tarczyce. Nigdy nie mialam problemow z tarczyca tsh badam od jakichs 3 lat i zawsze mam na granicy 1 czasem mialam 0,9 czasem 1, 0 lub 1,1 jak teraz. Jedynie w ciazy mialam tsh 0,5. Lekow na tarczyce nigdy nie bralam. Ft3 i ft4 tez zawsze w normie mialam.

Gość gość
Wyniki masz bardzo dobre.

Gość gość
Na przeciwciala tpo nie ma wplywu grypa antybiotyk itp. Masz bardzo niskie miano, nie denerwuj sie, napewno bedziesz pod kontrola ale to nie jest jakas tragedia.