Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AjakAnonim

Jeżeli jedno z rodziców dziecka nie jest Polakiem, to dziecko...

Polecane posty

Gość AjakAnonim

jakiej narodowości będzie...? Tej co matka, tej co ojciec, czy tak jakby pół na pół ? :D

Gość gość
Tej w ja im kraju sie urodził i został zarejestrowany w odpowiedniku naszago usc

Gość gość
kundel, a jeśli ojciec to jakiś turas, to będzie śmieciem

Gość AjakAnonim
"kundel, a jeśli ojciec to jakiś turas, to będzie śmieciem" zawsze lepsze niż ty będzie :)

Gość gość
wiesz nie dogryzaj mi tak, bo na 100% to ja nie wiem kim jestem, dziadki z ukrainy do bośnii i z bośnii do polski, wiadomo czyje ja nasienie?

Na pewno będzie obywatelem kraju w którym zarejestrowano jego narodziny a jeśli chodzi o narodowość -wiem tylko że osoba której matka jest Żydówką – jest Żydem choćby ojcem był ktoś innej narodowości.Ale czy to przekłada się na inne populacje nie wiem.Obywatelstwo a narodowość to dwie różne sprawy,.

Gość wifigdańsk
chyba nie obyywatelem tego kraju w ktorym się urodził? moja znajoma urodzila się w Grecji (rodzice dyplomaci) i tamn mieszkala przez kilka lat pocz ym wrocili do Polski. oboje rodzice Polacy,ona tez ma obywatelstwo polskie,greckiego nie zna ani na jote,nigdy tam pozniej nie byla,nie ma tam zadengo mieszkania zameldowania itd mimo ze się tam urodziła.wiec to nie tak,ze ma sie obywatelstwo kraju w ktorym się urodzi. przeciez zawsze mozna byc n ajakiejs wycieczce np w Egipcie i tam urodzic i co bedzie Egipcjaninem? ma obywatelstwo po matce.

Gość gość
Egipcjaninem to nie, ale może Egipczykiem 🖐️

Gość Bośnia1991
To zależy od ustawy kraju, są państwa, w których sam fakt narodzenia w danym kraju daje mu obywatelstwo, a są kraje, które przyznają narodowość na zasadzie krwi, czyli nie ważne, że urodził się w danym kraju, jeśli rodzice nie są obywatelami tego państwa to dziecko również jest tym obcym.