Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak się zastanawiam

co sądzicie o gender?

Polecane posty

Gość tak się zastanawiam

tak jak w temacie, co sądzicie o gender? Jakie są wasze opinie?

Gender jest spoko. To ideologia, w której nikogo nie wciska się w role determinowane przez płeć. "Gender" kreowany w mediach nie jest spoko.

Gość gość
ja też uważam, że gender jest raczej pozytywnym niż negatywnym podejściem. To co pokazują w mediach to woła o pomstę do nieba...tragedia, żeby takie głupoty wygadywać. Zwykła równość między płciami, nie wiem po co doszukiwać się drugiego dna.

No dokładnie. Czyli myślenie, że facet, który chce zostać w domu i zajmować się dziećmi, albo być przedszkolanką jest wporzo i babka, która chce zostać pilotem myśliwca też jest wporzo. A nie, że od razu pantofel i babochłop. Ale w mediach robią z tego syf, podciągają pod to jakieś zboczoną indoktrynacje przedszkolaków, jakieś wybieranie sobie płci itd. Trochę smutno...

Gość gość
praktycznie już nie ma co oglądać wiadomości czy to tvn czy tvp czy inna stacja- robią tam wodę z mózgu

Gość gość
to dlaczego tak dużo osób jest zbulwersowanych, że to jest złe, że to zagraża dzieciom? Nie mają własnego rozumu?

Większość społeczeństwa jest bezmózga i łykają wszystko co im pan w telewizorni powie...

Gość gość
jeśli ktoś całą wiedzę o świecie czerpie z faktów albo wiadomości to współczuję i nie dziwię się że ma gąbkę zamiast mózgu

Gość gość
Jestem za. Mam nadzieję, że moje dziecko będzie szczęśliwym genderem, tak jak ja jestem. Od początku będę mówić nie patrz na płeć, tylko na swoje możliwości i chęci.

Gość staruchaa
Chłop ma być chłopem, a kobieta kobietą. Wszystko ma swoje granice (tzw. widełki) ale żeby facet kropił się damskimi perfumami, malował paznokcie, chodził na obcasach, robił sobie makijaż to już PRZESADA! To już nie facet tylko zwykły efekt uboczny skoro nie wie kim jest. I to samo sądzę o kobietach. Latanie w męskich ciuchach, bicie się po mordzie i wykonywanie innych typowo męskich rzeczy... ech. Okej, facet może o siebie dbać, wcale nie mówię że ma być fleją śmierdzącą potem. To samo kobieta, nie ma być słodką idiotką, która sama nic nie zrobi ale oprócz wykazywania niektórych męskich cech (ogólnie akceptowalnych) musi być wrażliwa, czuła, delikatna, powabna. Jeśli chodzi o mnie, dla gender zdecydowane nie. Możecie mnie nazywać rasistą czy jakkolwiek inaczej, trudno. Takie jest moje zdanie, może temu że jestem starej daty, będę bronić tego że kobieta ma być kobietą a mężczyzna mężczyzną. Dziękuje.

Gość gość
dlaczego facet nie moze ubrać się w sukienke, a kobieta po "mesku" może i to bez pejoratywnych ocen?To jest take równouprawnienie?Na nic nie patrzy się calkiem bezkrytycznie - jeszcze trzeba myslac, chyba ze ktoś jest bezmyślny i tylko powtarza to, co usłyszy w tv.- taki tłumok.

Gość staruchaa
W dużym skrócie wyraziłam własne zdanie i nie jest to powielanie sloganów reklamowych i powtarzanie zasłyszanych newsów z tv. Owszem jest tak, że facet w sukience nie jest akceptowany a kobieta w męskich ciuchach i owszem ale dla MNIE kobieta w męskich ciuchach to właśnie tak samo jak facet w sukience. Mogłabym jeszcze wiele i długo pisać, ale nie czas, nie pora i nie miejsce na to. Na socjologii wychowania miałam poświęconych kilka wykładów odnośnie gender, wszystkie za- przeciw- na- pod były roztrząsane, dyskutowane, przemyślane... i na tym opieram swoje stanowisko. Dobranoc.

Gość gość
gender jest cool , wlasnie ubieram się w damskie ciuszki i ide do knajpyTylko dlaczego ci genderysci zaraz uznaja mnie przynajmniej na geja?Moze jacys nienormalni,ale pewnie gender w końcu wyleczy.tych gednerystow.

Gość gość
dżender? Pan Anna Grodzka musi byc zadowolony

Gość gość
No jasne, tylko co mu odbilo na stare lata. Może chciał być znany, bo normalnie to byśmy o nim nie słyszeli.zyla by sobie gdzies tak jakas AnnA Grodzka.

Gość stara modelka bez związku
Gender samo dobro? Biuro Regionalne Światowej Organizacji Zdrowia dla Europy i Federalne Biuro ONZ ds. Edukacji Zdrowotnej. Standardy edukacji seksualnej w Europie Wiek 0-4 lat: Radość i przyjemność z dotykania własnego ciała, masturbacja. Świadomość, że związki są różnorodne; różne koncepcje rodziny. Wiek 4-6 lat: Związki osób tej samej płci. Szacunek dla różnych norm związanych z seksualnością. Zadowolenie i przyjemność z dotykania własnego ciała (masturbacja / autostymulacja). Wiek 6-9 lat: Zmiany dotyczące ciała, miesiączkowanie, ejakulacja. Wybory dotyczące rodzicielstwa i ciąży. Mity dotyczące prokreacji. Rożne metody antykoncepcji. Akceptacja różnorodności. Wiek 9-12 lat: Skuteczne stosowanie prezerwatyw i środków antykoncepcyjnych. Przyjemność, masturbacja, orgazm. Różnice między tożsamością płciową i płcią biologiczną; miłość wobec osób tej samej płci. Akceptacja różnych opinii, poglądów i zachowań w odniesieniu do seksualności. Wiek 12-15 lat: Podejmowanie świadomego wyboru co do metody antykoncepcji i jej skuteczne stosowanie. Tożsamość płciowa i orientacja seksualna, w tym „coming out” / homoseksualizm. Ciąża (także w związku między osobami tej samej płci). Umiejętność negocjowania i komunikowania się w celu uprawiania bezpiecznego seksu. Wiek 15 lat: Krytyczne podejście do norm kulturowych / religijnych w odniesieniu do ciąży, rodzicielstwa itp.. Akceptacja różnych orientacji seksualnych i tożsamości. Zmiana możliwych negatywnych odczuć, odrazy i nienawiści wobec homoseksualizmu na akceptację różnic seksualnych. Dokonanie „coming out”u (czyli ujawniania wobec innych uczuć homoseksualnych lub biseksualnych). Struktura rodziny i zmiany, małżeństwa z przymusu, homoseksualizm /biseksualizm / aseksualność, samotne rodzicielstwo. To wystarczy do tego, by uznać, że ideologia gender chce nam zseksualizować nasze dzieci doprowadzając przy tym, do promocji pedofilii. Trzeba koniecznie protestować, nawet gdy uważamy, że gender nie jest zagrożeniem dla naszej polskiej kultury i społeczeństwa. Niestety jest (!)

Gość gość
to nie miejsce na propagandę, ale dlaczego treści eroyczne, te soft, maja być od 18? To za pozno, trzeba się uczyc wcześniej.- to nauka audiowizualna

Gość stara modelka bez związku
Jakos cala ludzkosc wczesniej nie edukowala sie audiowizualnie i ludzkosc nie wyginela. Soft nie soft ale tresci erotyczne sa przeznaczone nie dla dzieci ale dla doroslych. A jakis peseudonaukaowy wymysl geder bedzie dzieci w przedszkolu seksualizował. Pytanie komu ma to sluzyc? Napewno nie dzieciom.

Gość autorka tematu HALOOOOOOOOOOOO
popieram stara modelka. ludzkosc istnieje, a to co wyprawiaja z dziecmi to zboczenstwa jakies.

Gość gość
niech dzieci tez maja przyjemność, a na rozmnazanie to maja jeszcze czs.

Gość gość
gość dlaczego facet nie moze ubrać się w sukienke, a kobieta po "mesku" może i to bez pejoratywnych ocen? XXX ale są już chwalebne wyjątki - np senator Piesiewicz i cały kler!

Gość gość
dzieci tez musza mieć jakas radoche.

Gość gość
gosc Co ty piszesz? Nie wiesz skad sie dzieci biorą? A potem u nastolatek zyciowe dramaty i aborcje !!! Przed tym trzeba młodziez chronic a nie edukowac od dziecka o sexie !!! Dzieci maja zabawki do zabawy a nie zabawy doroslych !!!

Gość gość
kler się nie licz, bo trzeba by się czepic sedziow, a Piesiewicz po ulicy tak nie chodzil.A czemu w przedszkolu albo szkole nie zrobia jakichś cwiczen praktycznych "jak to należy robic" dziciaki miałyby frajde i to jaka. Może nawet stopnie z tego stawiac.

Gość gość
Szkoci tez chodza w kieckach i nikogo to nie razi jak innowiercow ksieza.

Gość gość
"dlaczego facet nie moze ubrać się w sukienke" Bo księża chcą mieć kiecki tylko dla siebie. Chcesz chodzić w sukience to zostań księdzem. Wśród nich znajdziesz kolegów, którzy chętnie ci wsadzą.

Gość gość
robienie dzieci to nie zabawa, to ciezki wysiłek i misja, a teraz to nawet misja narodowa.A szkoci to od zawsze pijs ta swoja whisky, to co im się dziwic - po pijaku, oni zawsze dużo pili, to im się pomylilo, a i odlać się latwiej.A przy tym tacy oszczędni, a spodniczki male

Gość gość
A sędziowie to nie? Oni to dopiero maja odlot.