Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwna sprawa

Polecane posty

Gość gość

Witam, mieszkam z dziewczyna od 2 lat. Przeprowadziłem sie z miasta na wies, specjalnie dla niej. Od roku zaczęło mnie to wszystko męczyć, ponieważ jak to na wsi, z robotą ciężko, więc i zarobki lipne. Namawiam ją ciągle żeby chociaż prace znalazła, bo z takim przychodem nic nie zdziałamy. To Ona zawsze obiecuje że coś znajdzie, a wygląda to tak, że całymi dniami nic nie robi. Ja lubie wyjść gdzies z chłopakami, integrowac się z ludźmi, a Ona tylko czeka na mnie w domu... Męczy mnie to, że jest taka niezaradna. Ostatnio podjąłem decyzję, że chce wrócić do miasta, robotę mam załatwioną, oczywiście za stawkę dwa razy większą, mówię jej że wynajmiemy coś i w mieście będzie nam łatwiej, ale Ona od razu ze łzami w oczach, że ja chcę ją zostawić. Co mam robić... nie ogarniam tego jak Ona płacze to ręce mi opadają...

Gość gość
Doradzi ktos?

Gość gość
Nie masz wyjscia . Przeprowadz sie do miasta , ona albo pojdzie z Toba albo niech zostanie sama . I co to za kobieta , ktora nie chce pracowac ? Nie widze waszej wspolnej przyszlosci , bo kiedys i tak bedziesz mial tego dosyc. :)

Gość gość
Pewnie ze się przeprowadz, w końcu nie rózumiem dlaczego ona stawia takie opory a zarazem nic nie robi żeby poprawić sytuację. To co macie wegetowac na tej wsi? Sprobowales, dobrze, nie bedziesz się zastanawiał co by było gdyby. Nie udało się. Znalazles wyjście z sytuacji i prace w mieście. Super, pogratulować ci i otwartości na zmiany i umiejętności radzenia sobie. Jedź do miasta, nie zastanawiaj się!

Gość gość
Popieram przedmowcow, Twoj plan jest rozsadny, masz jaja. Twoja dziewczyna byc moze przyzwyczaila sie juz do takiej gnusnosci, a przeprowadzka dobrze jej zrobi. Powiedz jej wprost, ze ja kochasz, ale nie odpowiada Ci, ze sie na Tobie uwiesza - bo wyglada na to, ze liczy na to, ze jedynie ty bedziesz lokomotywa w tym zwiazku. Badz delikatny, ale stanowczy, powiedz, ze oczekujesz zwiazku partnerskiego, w ktorym obie strony cos z siebie daja. Jesli naprawde Cie kocha, postara sie i przelamie, poszuka racy, gdy juz bedziecie mieszkac w miescie - z Twoim wsparciem powinno pojsc dobrze. Ale ona sama musi tego chciec, wyciaganie za uszy zmeczy i Ciebie, i ja, to juz chyba lepiej sie rozstac*****szukac lepiej dopasowanej polowki.

Gość gość
Ona placze? Nie widze powodow, przeciez masz pomysl na wspolne zycie. Nie daj sie jej lzom, nie daj sie uziemic na tej wsi, gdzie nie macie perspektyw. Dziewczyne trzeba troche do galopu, dobrze jej to zrobi. A jak bedzie stawiac opor, to faktycznie ja zostaw i wtedy przynajmniej bedzie miala konkretny powod do beczenia :P

Gość gość
Najgorsze tez jest to, że przez te dwa lata, przyzwyczaiłem się już do takiego życia, a teraz nie wyobrażam sobie, zasypiać i budzić się bez niej, to jest ciężkie... Ale cóż zrobić :(

Gość gość
Ty dupku nie możesz sobie znaleźć drugiej pracy na tej wsi, pracując na dwa etaty będzie to samo jakby ona robiła! 😠

Gość gość
Ale nikt nie mówi, ze masz z nią zerwać. Tylko nie dac się uziemic na tej wsi i dac jej przysłowiowe go kopa w cztery litery żeby ja skłonić do działania. Wyjdzie wam to na dobre. A jeśli ona dalej będzie pasywna, to wtedy zastanowić się czy ten związek ma przyszłość.

Gość gość
Dziękuję za rady :)

Gość gość
Drobiazg :P Zwyczajnie załóż chomąto i ciągnij wózek ze swoją panią, wziąłeś sobie panią to teraz****aj na nią :D