Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest jakaś szansa? dziewczyny prosze odpiszcie

Polecane posty

Gość gość

hej dziewczyny staramy sie z narzeczonym o dziecko wyniki wychodza dobrze teraz powiedzialam lekarce ze robie testy owulacyjne i ze mniej wiecej wiem kiedy bo bardzo mnie boli pokuwa na dole czesciej po lewej stronie. Ona powiedziała ze skoro mnie boli to owulacja i zebym w ten dzien wspolrzyła robie tak ale dalej nie wychodzi i wydaje mi sie ze to nie jest odpowiedni dzien bo wkoncu dwie kreski na tescie sa 3 dni przed bólem i w te tez sie kochamy takze niewiem. miesiaczke mam co 27-28 dni. ostatnią miesiaczke miałam 18 stycznia i ten ból uporczywy był dopiero 2 lutego. Wiem ze u kazdej kobiety jest inaczej ale ból jest nie do zniesienia podczas stosunku a lekarka powiedziała prosze wziasc nospe i sie starac mam przyjsc do niej jesli za poł roku nie zajde w ciaze bo da mi namiary na klinike nieplodnosci a starmy się teraz ponad rok czasu. Kiedy mam najwieksza szanse zajsc w ciaze?

Gość gość
Nie wiem co ci lekarka nagadała ale ból jajnika nie zawsze oznacza owulację, właściwie częściej oznacza albo dojrzewanie jajeczka albo jakieś zaburzenia hormonalne niż owulację. Często kobiety odczuwają przez kilka dni taki ból i czasami nawet bolą oba jajniki i co niby owulacja miałaby trwać kilka dni? test jest lepszym wyznacznikiem. Przy regularnym miesiączkowaniu wystarczy test. Ale jeśli masz problemy z zajściem to ja bym zwróciła uwagę na to ile czasu zajmuje faza między owulacją a kolejną miesiączką. Nie wiem czy masz takie notatki. Ta faza powinna mieć powyżej 13 dni jeśli jest krótsza to tutaj może leżeć problem z poczęciem.