Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SZCZEPIENIA przeciw HPV

Polecane posty

Gość gość

TO DAJE MOCNO DO MYŚLENIA! Japonia - Ministerstwo Zdrowia wycofuje rekomendację dla szczepionki przeciw HPV Ministerstwo zdrowia zdecydowało 14 czerwca 2013 r. o wycofaniu zalecenia dotyczącego szczepienia przeciw HPV (Gardasil i Cervarix), które, jak się oczekuje, ma w przyszłości chronić przed rakiem szyjki macicy, na skutek wielu możliwych działań niepożądanych, w tym długotrwałego bólu i drętwienia. Rzadko zdarza się, że ministerstwo wycofuje rekomendację dla szczepionki, która jest finansowana regularnie przez samorządy i jest prawnie wprowadzona do obrotu. Dziewczynki nadal mogą otrzymywać szczepienia za darmo, chociaż placówki medyczne są zobligowane do informowania, że ministerstwo ich nie poleca. Dotychczas szczepienia otrzymało ok. 3.280.000 osób. Zostały zgłoszone 1968 przypadki możliwych działań niepożądanych, w tym bólu. "Cieszymy się z decyzji nie zalecania szczepienia, nawet jeśli jest to mały krok", powiedziała Mika Matsufuji, przedstawicielka grupy rodziców, którzy twierdzą, że ich dzieci ucierpiały przez skutki uboczne szczepień. "Rodzice mogą zdecydować, czy ich dziec***owinny otrzymać szczepienie, czy nie."

Gość gość
Stany Zjednoczone - Siostry twierdzą, że szczepionka spowodowała u nich bezpłodność i przedwczesna menopauzę. Szczepionka przeciw HPV firmy Merck Gardasil (w Polsce Silgard) mogła spowodować poważne problemy zdrowotne u dwóch kolejnych osób. Dwie siostry, Madelyne (20) i Olivia Meylor (19), cierpią na niewydolność jajników i twierdzą, że jest to skutkiem podania im szczepionki. Mają również objawy przedwczesnej menopauzy, cierpią na bezsenność, nocne poty, bóle głowy i bezpłodność, co może być nieodwracalnie. Według ABC News, Mark Krueger, adwokat reprezentujący siostry, powiedział, że "to pierwszy zarzut tego rodzaju, który zostanie przedstawiony na przesłuchaniu przed National Vaccine Injury Compensation Program, specjalnym sądem ustanowionym do oceny roszczeń poszkodowanych przez szczepionki". Madelyne Meylor powiedziała - "Zawsze chciałam mieć dużą rodzinę, ale nie wiem, czy to będzie kiedykolwiek możliwe" U sióstr wykonano trzy testy genetyczne i wszystkie miały negatywny wynik, wykluczając tę przyczynę problemów.

Gość gość
Z Pubmed (bazy badań naukowych): Szczepionka przeciw wirusowi brodawczaka ludzkiego a pierwotna niewydolność jajników: Kolejny aspekt autoimmunizacyjnego / zapalnego zespołu indukowanego przez adiuwanty. "Wszystkie trzy pacjentki wykazały wtórny brak miesiączki po szczepieniach HPV, która nie zostaje przywrócona po leczeniu terapią hormonalną.Serologiczna ocena wykazała niski poziom estradiolu i wzrost FSH i LH, w dwóch przypadkach wykryto konkretne auto-przeciwciała (przeciw jajnikom i przeciw tarczycy), co sugeruje, że szczepionki HPV wywołały odpowiedź autoimmunologiczną." "Mamy udokumentowane dowody potencjału szczepionki przeciwko wirusowi HPV do wywołania choroby autoimmunologicznej. Rosnąca liczba podobnych raportów łączących szczepionkę HPV z procesami autoimmunizacji oraz niepewność długoterminowych korzyści klinicznych szczepionki HPV są kwestią zdrowia publicznego, które wymaga dalszego rygorystycznego dochodzenia."

Gość gość
Podnoszę. Moją szwagierkę w Austrii lekarze, jedni namawiają, drudzy odradzają. Jest tu ktoś kto ma pojęcie w tym temacie?

Gość gość
ja odradzam, za duzo powikłań, ja w zyciu na to nie zaszczepie mojej córki

Gość gość
ja to od początku wiedziałam, że to syf

2tys osób z powikłaniami na ponad 3 miliony zaszczepionych nie robi na mnie żadnego wrażenia. To po pierwsze. Po drugie HPV ma tak olbrzymi potencjał onkogenny (co wiadomo od od lat 80tych) że szczepienie na HPV istotnie zmniejsza ryzyko zachorowania, zwłaszcza w czasach niekontrolowanego liberalizmu seksualnego