Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melodyja

Studium czy Studia zaoczne ???

Polecane posty

Gość melodyja

Hej mam dylemat, na początku roku akademickiego zapisałam sie na kierunek fizjoterapia zaoczne, lecz niestety z braku czasu rzuciłam studia, dużo materiału rówież rady sobie nie dawałam. Chcę od tego roku isc dalej sie uczyc tylko niewiem czy zrobić technika masażystę, czy farmaceutyczny, czy isc na studium medyczne - kosmetologia, masaż lub farmacja. czy isc na normalne studia niestacjonarne?? pomóżcie mi może mi ktos dobrze i sensownie doradzi...

Gość gość
Po pierwsze. Byłaś już na studiach zaocznych rzuciłaś je bo nie radziłaś sobie z materiałem i dalej rozważasz studia tylko niestacjonarne? A na takich to jest jakoś łatwiej i więcej czasu jest? Jeśli nadal upierasz się na studia to może jakiś łatwiejszy kierunek? Ale i tam materiału jest sporo, trzeba też poświęcać sporo czasu na prace pisemne. Medyczne sobie odpuść. Jeśli chodzi o studium farmację sobie odpuść bo już dziś niechętnie zatrudnia się techników i żąda się aby za ladą apteki stała farmaceutka po studiach. Studium to łatwa sprawa, i krótsza. Ale nie wybieraj kierunków które można zrobić na studiach bo za duża będzie konkurencja później chyba, że chcesz zrobić tylko po to żeby mieć papier. Masażysta po studium to może być dobry wybór ale to ty musisz zadecydować i nikt ci nie da gwarancji na nic.