Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milka197

Cukrzyca ciazowa

Polecane posty

Gość Milka197

Witam! Od 3 tygodni mam zdiagnozowaną cukrzycę ciążową, jestem w 23 tygodniu ciąży. Na początku metodą prób i błędów byłam w stanie zredukować poziom cukrów samą dietą i było ok, natomiast od jakiegoś tygodnia SZOK! cukry szaleją mimo że jem praktycznie cały czas to samo!!!! Wylądowałam zrozpaczona u diabetologa i od 2 dni wstrzykuję sobie insulinę NOVORAPID do kolacji. Bardzo proszę wszystkie Panie o rady, które wiedzą co w tej chwili czuję.... Pozdrawiam!

Gość byla mama cukrzycowa
u mnie cukrzyce zdiagnozowano w 29 tyg. cukry tez szalaly wiec staralam sie jesc malo a czesto. nie robilam wiekszych przerw niez 1.5-2 godz. pod koniec dostalam zapobiegawczo insuline bo rano cukier mi skakal wiec zaczelam jesc mniej ale wkoncu udalo mi sie jej uniknac bo bylo tylko kilka wyskokow i wrocilo do normy (chyba ze strachu przed insulina) bo jak by bardzo skoczyly -powyzej 170 to wtedy mialam zaczac jej uzywac. udalo sie bez. moge poradzic zakup parowaru mi pomogl. jedz duzo brokulow obnizaja cukier. jadlam do woli salatki z zielonego ogorka i salaty lodowej. jajka nie dzwigaja cukru bo maja indeks glikemiczny 0.

Gość byla mama cukrzycowa
kupowalam specjalny chleb IG- tak sie nazywa. wafle ryzowe przegryzalam gdy nachodzila mnie ochota na cos innego. jadlam owoce ale glownie jablko- 1 szt. maliny, truskwski- srednio wychodzils garsc chyba mozna bylo 200g za jednym razem.