Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kroliczalapka

dylemat raczej życiowy

Polecane posty

Gość kroliczalapka

Moja historia jest taka: mam stałą bardzo wyzyskującą pracę nie do końca w swoim zawodzie ale płatną raczej przeciętnie-mieszkam w Polsce. Mój małż pracuje w tej chwili w Niemczech i zarabia na długi które zostały po nieudanym biznesie w Polsce - powoli wychodzimy na prostą. Sprawa jest tego typu, że coraz częściej myślimy o dziecku, bo wiadomo że zegar tyka i może nie pójść tak szybko zwłaszcza przy tak rzadkich próbach. I teraz rodzi się pytanie: czy zachodzić teraz, skorzystać z rocznego macierzyńskiego i na spokojnie jak problemy finansowe się skończą wyjechać do męża. Dodam że w Polsce pomogą mi z dzieckiem rodzice. Czy druga opcja: wyjechać teraz do męża, ułożyć tam wszystko i zrezygnować tu z pewnej pracy a potem starać się o dzidzię? Praca mnie wykańcza, nie daję rady być tak mocno eksploatowana za taką pensję. A z drugiej strony może lepiej teraz zajść w ciążę i odchować maluszka żeby potem, już w Niemczech poszukać dobrej pracy z perspektywami? Czekam na Wasze opinie. Każda będzie dla mnie cenna :)

Gość kroliczalapka
jesteście?

Gość gość
Ale to musisz omówic z mężem. Mąż planuje zostac w niemczech dłużej ? na zawsze ? Jezeli tak to wyjechac i urodzic tam. Odchowac sama dzeicko i potem pójść do pracy. Nie zostawiaj męża na dłuzsza mete samego bo małżeństwo na odległość może nie przetrwac.