Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arielkaa

Co jedzą wasze chude 12 13 latki

Polecane posty

Gość arielkaa

Nie wiem czy moja córa nie je za mało, dzisiaj; 2 kromki chlebka z serkiem i szynką + miazga keczupu herbata, 3 kawałki pizzy, cukierek czekoladowy, bułeczka z twarożkiem i miodem herbata.Herbaty gorzkie dużo?? mało??

Gość gość
A gdzie zwrowy obiad?

Gość gość
niezdrowo je, więcej warzyw i owoców, razowe pieczywo (nie za dużo pszenicy), orzechy, ryby

Gość ogolnie
Moj 5latek zjadl dzisiaj bulke z mlekiem na sniadanie, z 4 duze pierogi ruskie na obiad i 2 srednie, grube parowki na kolacje... uwazam ze je zbyt malo

Gość gość
mam bardzo szczupla 12 latke wysoka i generalnie ciezko jakies spodnie na nia kupic zeby na pupie nie wisialy co je? sniadaniezupa mleczna ,na 2 2 kanapki z wedlina pomidorem lu z serem ,obiadu je wiecej ode mnie,je po obiedzie jakas salatke jarzynowa jakies owoce no generalnie czysci lodowke nie je niezdrowych rzeczy tzn je ale nie za czesto tak od czasu do czasu sama za tym nie przepada woli podjadac kabanosy niz np chipsy. taka jej juz uroda ze mimo tego ze je tyle co dorosla osoba a powiedzialabym ze jak zdrowy chlop to jest wyjadkowo szczupla ale nie znowu jakis tam szkieletor

Gość arielkaa
pizzerke jadła w szkole, bo nie było obiadu pieczywo co ciekawe na śniadanie je tylko ciemne! kupuje dobre na zakwasie razowe, niestety kolacja musi byc biały chleb albo bułka (nie lubi ciemnego) co jest niezdrowego ? czy lepiej jak zje coś słodkiego po obiedzie czy na 2 śniadanie? niestety owoce jada, ale bardziej jak jest ciepło

Gość arielkaa
hmm no to napiszcie jadłospis przykładowy waszego dziecka

Gość arielkaa
up

Gość gość
Je niezdrowo i tylko tyle uwag. W wieku 13 lat wiele osób jest bardzo szczupłych. Ja ważyłam 40kg przy wzroście 165. A w wieku 19 lat przy wzroście 180 już 75! Metabolizm się nagle zmienił, a jadłam mniej niż jako 13latka. Nie przejmuj się na zapas.

Gość mamadwóchdziewczynek
Moja je sporo, więcej niż ja... na śniadanie przeważnie jakieś płatki - owsiane, kukurydziane, musli. Na drugie śniadanie mały jogurt albo coś z owoców, później je obiad w szkole i deser niestety ;-( przeważnie coś słodkiego. Po 16 z nami je obiad - coś wybiera z obiadu, najczęściej zupę bo bardzo lubi. Wieczorem je owoce/warzywa/mamy taki rytuał wieczorny ;-)/ i coś co przygotuję - często jest to jakaś sałatka, czasami kanapka, czasami coś piekę - chałkę np. W weekendy je trochę inaczej, dziś np. śniadanie z nami około 9 - 2 jajka na miękko, kromka chleba z masłem, pomidor, kawa inka; około 14 obiad - pomidorowa z ryżem, ziemniaki, ryba pieczona, surówka z kiszonej kapusty, kompot /porcje średnie/, 16 - herbata owocowa i kawałek ciasta u babci, 18 - owoce w domu, 19 - sałatka z kurczakiem. W sumie moja chuda nie jest, raczej przeciętna jeżeli chodzi o masę ciała.

Gość arielkaa
dzisiaj : owsianka, 6 pierogów z twarogiem, kawałek jabłecznika i 3 herbatniki, kromka chleba z pastą z tuńczyka tylko to takie małe porcje i sama nie wiem

Gość arielkaa
up up

Gość arielkaa
ostatni raz.. ktoś jeszcze coś dopisze? proszę