Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wczoraj owulacja a dzis okres ???

Polecane posty

Gość gość

Od 3 miesiecy boli mnie dol brzucha, bardziej po lewej stronie plus boki i plecy z tylu w okolicy nerek. Bylam 2 razy u lekarza rodzinnego wyszlam z niczym. Cykl trwal 52 dni przy czym od 30 dnia cyklu mialam bole takie jak na okres. Kolejny cykl 41 dni i bole mialam caly czas, podczas okresu nawet zaraz po az do kolejnego. Wczoraj bylam u ginekologa mowiac ze bardziej mnie boli lewa strona i to byl moj 33 dzien cyklu, ginekolog zrobil mi usg na ktowym stwierdzil ze wlasnie mam owulacje z lewego jajnika i byl tego bardzo pewien i ze w zwiazku z tym ten cykl rowniez bedzie mial ponad 40 dni. Zlecial badania hormonalne. Wszystko byloby ok gdyby nie to ze ja dzis dostalam normalnie okres. Wiec moje pytanie jest jakim cudem lekarz widzial wczoraj owulacje ? Czy mogloby to byc cos innego co przez pomylke wzial za owulacje z lewego jajnika ( od 3 miesiecy boli mnie lewa strona ) ? teraz sie zdenerwowalam. Mial ktos cos podobnego ?

Gość gość
a może to nie miesiączka, a plamienie owulacyjne?

Gość gość
nie, to jest na pewno miesiaczka..ja nigdy nie mialam plamien owulacyjnych a mam 33 lata i 2 dziec****oza tym piersi mnie bola jak przy okresie. Zastanawia mnie i niepokoi co ten lekarz tam widzial w takim razie ? A byl taki pewny...

Gość gość
piersi moga boleć z powodu owulacji właśnie, jeżeli lekarz twierdzi, że widzi właśnie owulację, to tak jest- usg to najpewniejsza metoda, a to że do tej pory nie miewałaś takich plamień/krwawień, nie oznacza, że nigdy nie będziesz ich miała. Zrób progesteron za jakiś tydzień- jego poziom będzie wskazywał na owulację lub jej brak

Gość gość
tak czytam jeszcze raz pierwszy post i te objawy mogłyby wskazywac na torbiel z niepękniętego pęcherzyka, ale w takim przypadku lekarz musiałby być niezłym konowałem żeby tego nie zauważyć

Gość gość
no wlasnie, chyba zaraz tam zadzwonie. Na pewno to nie jest plamienie tylko okres..juz coraz bardziej obfity z bolami krzyza i podbrzusza typowymi dla okresu.

Gość gość
czy ktos mial podobny problem?

Gość gość
jak chcesz wiedzieć czy to krwawienie około owulacyjne czy faktycznie okres to teraz faktycznie najlepiej będzie zrobić progesteron za 7 dni. albo wszystko się wyjaśni jak za 2 tygodnie dostaniesz okres. Plamienie okołoowulacyjne to czasami może wyglądać jak okres. parę razy w życiu miałam takie plamienie ale nie przypominało to okresu. ale to jest kwestia hormonów podobnie jak okres.