Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

GBS dodatni a poród CC

Polecane posty

Gość gość

Mam bardzo złe wyniki GBS - nie dość że dodatni to jeszcze bardzo intensywny wzrost. Lekarz zasugerował CC i to planowaną, ale nie powiedział tego wprost... Jeżeli będę rodzić SN maluszek będzie musiał od pierwszych dni życia dostac antybiotyki :( Wybór należy do mnie, co byście wybrały?

Gość gość
cc.

Gość gość
wybrałabym cc. jako zalete sn ludzie podają że dziecko przechodząc przez kanał rodny dostaje przeciwciała - przy dodatnik GBS może dostać bakterie... wiem że podaje się w szpitalach antybiotyk ale co gdy czop odejdzie szybciej albo wody?

Gość gość
cc. ja mialam dodatnie gbs, a porod zaczal sie nagle, antybiotyk powinno sie dac 4h przed porodem a ja dostalam na 20 min przed koncem,

Gość gość
i co się stało jak ci za późno podali? wszystko ok?

Gość gość
Jak peknie pecherz plodowy to i tak juz jest ryzyko. Ja mialam gbs,pekl mi pecherz a i tak mialam cc. Dziecku zrobili posiewy,z ucha i kalu. Z ucha wyhodowano paciorkowca a ze smolki juz nie. Wtedy nie podaje sie antybiotyku dziecku. Bada siebtez crp,jak jest w normie to rowniez nie. Wiec to nie tak ze od rwzu dadza antybiotyk. W moim przypadku znaczylo to,ze dziecko mialo kontakt z paciorkowcem ale nie zachorowalo. Ciebie tez powinni teraz przeleczyc dopochwowo i doustnie i podac przed ew.porodem. Osobiscie wybralabym cc.

Gość gość
ja miałam gbs+, pęcherz pękł mi w domu, antybiotyk dostałam jakieś 20-30 min przed przyjściem dziecka na swiat. dziecko nie zaraziło sie

Gość gość
Mój synek zaraził sie gbs , uważajcie na siebie i dziecko

Gość gość
mam gbs dodatni i b. wysoki wzrost paciorkowca, lekarz powiedział że nie da mi już antybiotyku dopochwowo bo jest za późno (38 tc) tylko dostane w trakcie porodu - na 4 godz przed. zapytałam co jak wody odejdą szybciej albo czop odejdzie to powiedział ze w szpitalu w którym on pracuje jak chce rodzić i za późno mi podadzą to dziecko dostanie antybiotyk czy się zarazi czy nie. poszłam więc do innego lekarza i zasugerował cc... teraz się waham co wybrać

Gość gość
jednak cc.

Gość gość
cc ale nalegaj na zrobieniu dziecku posiewu i tak.

Gość gość
też mam ten dylemat - mam gbs dodatni, wysoki wzrost, moge miec cc (załatwione) czy się zdecydować? czy ktos miał podobnie?