Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michalina16

tradzik,pomocy...

Polecane posty

Gość michalina16

Witam,od roku zmagam sie z tradzikiem. Niby tylko rok lecz szybkosc z jaka wszystko sie nasililo przeraza. Mam 16 lat,i zniszczona psychike,chyba kazdy kto sie z tym zmaga wie jak to dziala na czlowieka. Ogonie podobam sie sobie lecz stan mojej cery... Zalamka. Bez podkladu centymetrowego wychodze z domu i nikt by mnie nie poznal,pod koniec dnia jestem pomarancziwa a bez podkladu w zyciu sie nie pokaze. Caly tydzien czekam tylko na weekend w ktorym zaszyje sie w pokoju i nikt nie bedzie musial na mnie patrzec. Jeszcze we wrzesniu nowa szkola...Wstydze sie tego cholernie. Ogolnie wczesnie zaczelam dorastac,jestem bardzo wysoka (180) wczesniej niz moje kolezanki zaczelam dostrzegac objawy dorastania,nie radze sobie. Kazdy w moim wieku zaczyna teraz najwiecej czerpac z zycia,pierwsza milosc,imprezy a ja mecze sie z sama soba,kazda znajoma piekna cera idealny makijaz... Jest ktos z tym problemem? Jak sobie z tym radzicie?

Gość kak
Nie wspominasz czy byłaś z tym u dermatologa. Jeśli nie byłaś to powinnaś koniecznie się wybrać, bo samo raczej nie minie przynajmniej nie nastąpi to szybko. Jeśli byłaś u lekarza i Ci nie pomógł to może warto go zmienić i pamiętaj leczenie trądziku to dość długotrwały proces. Nie należy go przerywać gdy pojawi się pierwsza poprawa. Nie załamuj się, tylko zmykaj do lekarza.

Gość gość
zainteresuj się lekiem izotek/roaccutane/curacne (ta sama substancja różne nazwy) i popros lekarza o niego pamiętaj ttylko o skutkach ubocznych a w szczególności o tym że nie mozna zajść w ciażę podczas jego brania i kilka miesięcy po. Do tego myj twarz delikatnym zelem i używaj kremów nawilżająco-natluszczających z apteki (avene, bioderma, emolium) makijaż jakim lepszym podkladem podejdz do douglasa popytaj o estee lauder double wera dobierz odcień - lek jest bardzo skuteczny i po=roblem zniknie (ew moze tabletki anty - czasami pomagają)

Gość lawazza990
Używam leku o nazwie epiduo od miesiąca i jestem zadowolona, poprzednio używałam dwóch leków (antybiotyki) i nie wrócę już do nich nigdy bardzo mnie osłabiały i w ogóle nie pomogły. Spytaj lekarza o ten lek.

Gość gekon8980
Epiduo jest naprawdę ok, polecam wszystkim.