Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z ciekawości pytanie takie

Drzemka w dzień 1,5 roku 2 latka

Polecane posty

Gość z ciekawości pytanie takie

W jakich godzinach mają w dzień drzemkę wasze 1,5 roczne-2-letnie dzieci? (o ile ją mają), o której wstają i o której zasypiają na noc? :)

Gość gość
Córka 18 miesięcy wstaje rano o 7.00 (rzadziej o 8) drzemkę ma od 12.00 i różnie minimum to godzina a z reguły ok 2-3godzin. Spac chodzi o 20.00 ale ma niestety nocne pobudki nie je w nocy ale budzi się z płaczem i tu najczęstszym powodem jest zła pozycja przyjęta podczas snu z reguły wciśnięcie się w narożnik albo zakręcenie się w kołdrze.

Gość gość
moja ma 2lata i miesiąc.wstaje o 6.czasem 5.30. śpi w dzień raz, ok. 10.30-11 ok.2godz.czasem 3:-) zasypia 19-19.30.

Gość gość
w nocy śpi ładnie.ale co jakiś czas ma takie kilkudniowe akcje,że płacze i budzi się w nocy.na szczęście trwa to kilka dni i mija

Gość gość
chyba bym się pochlastała jakby mi dziecko o 5:30 - 6 wstawało :o współczuje... mój wprawdzie ma już 2 lata i 8 miesięcy, prawie w ogóle nie śpi w dzień. Wieczorem zasypia między 20-21, a wstaje między 9-10.

Gość gość
a ja wolę jak wstaje o 6 ale idzie szybko spać i ma drzemkę w dzień po pierwsze zdrowiej dla dziecka, po drugie moja mama chwilę wytchnienia jak śpi, może zrobić obiad ja tak samo jak mam wolne.

Gość gość
nie wszyscy lubią się byczyć do 10 rano.

Gość MamusiaSyneczka
U mnie problem ze spaniem jest od narodzin. Synek ma 19 miesiecy, sam sypia w lozeczku w dzien, w porze drzemki. wieczorem Spac idzie 19-20, jest juz skonany. Zasypia po 30 min czasem usypianie trwa do godziny. w nocy budzi sie z krzykiem i placzem...nie wiem. moze to wina tego ze dalej karmie go piersią albo dlatego ze nauczylam go spac razem ze mna i jego tatusiem (wiem wiem moj błąd). A teraz ciezko odzwyczaic...coż... trzeba to przetrwac :)

Gość gość
ja tam nie widzę żadnego błędu w spaniu dziecka z rodzicami.

Gość gość
Córka 19 m-cy wstaje 6 rano idzie spać 20:30 śpi w dzień od 12 do 14 najczęściej

Mój jak tylko skończył 1,5 roku to przestał spać w dzień :o Na początku masakra :D :P Szedł spać o 19 , w nocy zrobił 2-3 pobudki i na dobre wstawał ok 6

Gość gość
moja śpi w dzień ok 2,3 godzin - z reguły kładę Ją do godziny 13stej po obiedzie. Potem zasypia wieczorem po kolacji, do 21wszej. Śpi 12 godzin. Zasypia sama. W nocy z reguły się nie budzi w ogóle. Czasami sie zdarzy że trzeba ją uspokoić.

Gość gość
Moja dwulatka zasypia po 19, budzi się po 8. śpi w dzień tylko wtedy, jak wezmę na spacer wózek albo jeśli o godzinie 13 jesteśmy w domu i to nie zawsze. syn po roku przestał w ogóle spać w dzień- ale jego wypoczynek nocny trwał od 19 do 9