Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy powinnam zaczać stosowac testy owulacyjne POMOCY

Polecane posty

Gość gość

mam długie cykle przy tym nie zawsze regularne, wahają się między 30 -40 dni a ostatni trwał aż 53 dni ale najpewniej był to wynik stresu bo w styczniu miałam dużo problemów zawodowych i nie dostałam okresy wcale. 3.02 dostałam normalnie okres, skończył sie czoraj. ponieważ planuję ciąze a ciężko mi trafić w owulacje zaopatrzyłam się w testy owulacyjne ale nie wiem w którym dc powinnam zacząc ich używać (a chciałabym od tego miesiąca). podam kilka ostatnich długości cykli po kolei od maja 2013: 30, 40, 34, 42, 32, 34, 35, 53

Gość gość
wiesz co, radziłabym ci najpierw zrobic badania hormonalne i udać sie do gin, bo przy takich cyklach możesz mieć problemy z owulacja i hormonami

Gość gość
ale cykle +- 10 dni są regularne tak mi mówiła gin, więc ...czyli np. jak masz okres raz 28 dni a raz 37 to Twoje cykle sa regularne...prolaktyna jest ok.

Gość gość
+/- 7 dni to są cykle regularne

Gość gość
nie, 10 dni. na 100%

Gość gość
\prawidłowy cykl powinien trwać najdłużej 35 dni, Twoje są zdecydowanie dłuższe, więc ewidentnie jest coc nie tak, poza prolaktyna powinnaś zbadać: progesteron, testosteron, estradiol, ths, lh- na początek