Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziadek do orzechów2

Jak odzyskać pierścionek zaręczynowy?

Polecane posty

Gość Prezesóóóówka
mój ex nie umiał mi powiedzieć wprost, że chce żebym oddała pierścionek. Użył fortelu, że zabierze mi go do zmniejszenia, bo od początku był za luźny. Nie zgodziłam się, bo czułam jego zamiary. To później powiedział, że da mi do czyszczenia. :O A ja wiedziałam, że chce go przekazać nowej dziewczynie. Mieliśmy termin slubu, kasa została juz wydana a on się zakochał w innej. Byłabym głupia gdybym oddała.

no jednak nie, bo rzucałbyś się i kombinował. Fakt, że ma się rogi większe niż dorodny jeleń jest wystarczająco upokarzający. Nie trzeba się jeszcze prosić o zwrócenie błyskotki.

nie mam siły sie rzucać a temat jest dla mnie oczywisty.Ide spać dobranocmiłych zareczynjeszcze milszych zdrad na wycieczkach za spieniężenie pierścionkaI w ogóle miłego życia.

ShereKhan - mnie na miejscu tego faceta duma nie pozwoliłaby się tak poniżyć. Niech się tym pierścionkiem udławi. Co mi po nim?

a mnie by ból d**y nie pozwalał zapomniec o tym, że zostałem w******ny.Serio padam.jeżeli chodzi o mnie to się kładę. Nigdy nikomu nie dałem żadnego pierścionka i nie zamierzam.:PPozdrawiam i dobranoc po raz kolejny:)

Gość rybkaania
A mój pierścionek zaręczynowy został na ławce na peronie w Szczecinie... ale to były czasy dziwne. Ja jemu oddałam, on nie chciał, więc położyłam na ławce. Ciekawe... może ktoś się ucieszył, jak znalazł. Nie był jakiś specjalnie drogi. A teraz jestem już żoną innego mężczyzny i na rocznicę ślubu mąż chce mi kupić pierścionek. Ten, który dostałam na zaręczyny sam wybierał i nie jest w moim guście chociaż noszę. Ale teraz powiedział, że kupi mi taki, jaki sama zechcę. Tutaj znalazłam kilka ciekawych i niezbyt drogich http://www.bizuteria.zgora.pl/kategoria/Pierscionki/Z_brylantami/ Myślę, że coś da się wybrać.

Gość holenderka85
miałam o tym na prawie cywilnym, rzeczywiscie możesz sie starac o zwrot pierscionka. Tym bardziej , ze jest to rzecz podarowana , z zamierzeniem wykonania jakies czynnosci cywilno prawnej ( ślub) a ze partnerka nie wywiązała sie z "umowy " masz prawo o zwrot pierscionka , tylko tu nalezy sprawe skierowac do sądu

Gość holenderka85
chodzi o pewne zasady :D i tyle

Gość gość
Ci co się tu wypowiadali, że to jest śmieszne. Jesteście idiotami.. chyba was nie porzuciła narzeczona, że pieprzycie takie głupoty. Kobieta zdradziła/zerwała a Ty wydajesz na to ciężko zarobione pieniądze i masz takiej machnąć ręką? Nie mówię tu o byle pierścionku z Apartu za 500zł tylko o 2k^.