Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dwojka dzieci kiedy bedzie fajnie

Polecane posty

Gość tymati
Pepsianka, sorki- źle zrozumiałam Twój wpis:/

Gość gość
jak to raz po raz??? 3 lata roznicy to duzo!!! odczepcie sie od autorki!!!

Gość gość
U nas, roznica wieku dokladnie 3 lata. Poczatki moze sa trudne, chociaz u mnie coreczka byla spokojna, usmiechnieta, od poczatku bardzo sie cieszylam. Syn bardzo zakochany byl w siostrze wiec problemu tez nie bylo. Problemem byly wyjazdy , wycieczki z dwojka, stalismy sie mniej mobilini i zastanawialismy sie kiedy bedzie ok. Jak mialy 4 i 7 lat bylo juz super, narty, gory, dalekie wyjazdy przestaly byc problemem. Jedyne co to czeste klotnie nas czasem wykanczaja;-) Marzy mi sie trzecie...

Gość pieczona fasola
U mnie sa 2 lata roznicy. Ze swoich dzieci mam ogromna frajde i ciesze sie,ze mam wlasnie taki odstep,nawet moglby byc troche mniejszy - ale z dwojka sie ma mniej czasu niz z jednym i to moze czas3m byc meczace,przeciez ie jestesmy robotami z napedem atomowym. Moje gnojki maja teraz 3 lata i rok. Od jakiegos pol roku jest interakcja,wiadomo na miare mozliwosci,ale jest. Teraz mlodszy juz sporo umie,ale tez sa konflikty,bo juz wie,co chce,juz starszej cos probuje zabierC,zacz3pia,gryzie i czasem sa a2antury. Wczesni3j starsza go wiecej przytulala,teraz roznie to jest. I bedzie pewnie tez - raz bardziej raz mniej ha4mo ij ie. Najfaj iej jest jak jade z nimi samochodem i starsza sie wydurnia,maly sie z tego smieje i na ko iec wszyscy sie smieja ;) Jak jestes teraz zdezorientowana,to nic dziwn3go,musisz znalezc nowy rytm. Tak za 2 miesiace na pewno bedzie ci latwiej. Unormuje sie jedzenie,drzemki. Chodz spac najwczesniej jak mozesz,olej jakies porzadki i inne tego typu bzdety,wysypiaj sie kiedy tylko sie da. Chwal starsze dziecko,wciagaj troszke do pomocy,ale na tyle ,zeby to byla dla niego przyjem osc,a nie przykra czynnosc. Chwal,ze jest madre,ze to starsze ma szczescie,ze ma takiego brata czy siostre. Jak mlodsze spi - baw sie i tensywnie ze starszym albo przytul i moze tez sie uda zdrzemnac. Dasz rade. No i niedlugo bedzie wiosna,to juz czlowiek calkiem inacz3j jest nastrojony

Gość gość
Jak sie ma meza a nie ciemiezyciela i wszystkie obowiazki dzielo na pol to zycie moze wygladac jak z rodzinki.pl,ja tak mam

Gość gość
z rodzinki pl to slabo, ta matka ciagle sie na nich drze, nie krzyczy tylko drze a dzieciaki czasem mocno bezczelne i lenie smierdzace. nie zazdroszcze;-)

Gość gość
narodzą dzieci a później narzekają, że im ciężko, ale głupie te baby, samemu siebie pakować w taką orkę, od kiedy to życie polega na zapieprzaniu

Gość gość
Tu autorka. Po niektorych wpisach to czuje sie naprawde jak wyrodna matka. Po prostu zrobilam sie wygodna, ze starszym dzieckiem juz od dawna mozna sie dogadac, jest madre i rozumie wszystko, mozna z nim robic ciekawe rzeczy, przesypia noce. Zapomnialam calkiem jak to jest z takim maluchem. Teraz mam takie glupie mysli ze zdecydowalam sie na drugie dziecko a starsze teraz poszkodowane, bo ma mnie duzo mniej dla siebie. Udaje mi sie codziennie poswiecic mu czzas ale mimo wszystko jest go duzo mniej.

Gość gość
U mnie roznica bedzie ponad 2 latka i ciesze sie i boje ogromnie :)