Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Janina59

Mam 59 lat i starzeje sie z godnością!

Polecane posty

Gość gość
Gosciu z godziny 8.53 moze wypowiesz sie na temat broni psychptronicznej czy masz ograniczone zdolnosc***sychiczne zreszta to widac po wpisie

Gość gość
Ja pieprzę starzeć się z godnością. Ale niestety nie mam kasy.Gdybym ją miała, dodałabym tu i ówdzie troszkę botoksu, pojechałabym do dobrego spa, wynajęłabym też młodego chłopaka na godziny wiadomo jakie, ha,ha.A co, mężczyźni tak nie marzą? Bez skrupułów to bym zrobiła, bo mój też nie miał ...A Tajner je miał, gdy brał panienkę w wieku swojej córki?

Gość gość
nie trzeba kasy by zahamowac starzenie -wystarczy nikac slonc a opalania cwiczyc cwiczenia odmladzajce nie zrec cukru soli fastfudów czipsów nie pic slodkich napojow ale ogromna wiekszosc kobiet od 40 wzwyz to spasione maciory

Gość gość
w mediach trabia z e jest kult mlodosci a liczba siwych bab wszedzie to jest porazająca - jak mozna nie farbowac siwych kłakow?

Gość gość
Nie jestem spasiona. Możesz mi pozazdrościć figury.

Gość gość
Siwe kłaki farbuję:-). Coraz więcej siwieje 30-tek, tak,że uważniej przyglądaj się w lustrze.

Gość gość
czytalam pare poradników kosmetycznych z lat 70 tych i 80 tych i tam napisano ze w polsce niewiele kobiet po 30 tc e jest smukłych z e Polki to bodaj najgrubsze kobiety w europie - i nic sie nie zmienilo typowa polka od 40 tki wzwyz to jest spasiona maciora z cyckami i brzuchem do kolan ma nogi jak slupy d**e jak chalupe i podgardle jak tucznik

Gość gość
durne baby slodzą co sie da, robia ciasta ciastka przetwory i przez to 40 lat to proteza, a sadlo az wisi

Gość gość
typowa kobieta od 40 tki wzwyz to ocieka sadłem i wszystko jej wisi nie trzyma moczu i kalu

Gość gość
Dla mnie taki sam sens ma określenie starzenie z godnością, jak i robienie kupy z godnością. Nie śledziłam dyskusji odniosłam się do pierwszego wpisu. Godność zostawiam sobie na lepsze okazje niż sterczenie przed lustrem lub też unikanie go. Zmieniamy się od urodzenia i co ma godność do tego? Może jeszcze honor, dorzucić, cześć i chwałę. Zabiegi pielęgnacyjne i kosmetyczne, to codzienne czynności i nie widzę powodów do chwały, czy to u osób dbających o siebie, czy też u abnegatów. Kloszard ma często więcej godności w sobie, niż wylaszczony picuś. A co do kobiet po 40. nie zgodzę się z wpisami małolatów, chyba że po swoich matkach sądzą, to mają pecha i liche geny.

Gość mamimi
adeladesko, zawsze byłam szczuplutka, nawet po urodzeniu córki byłam jeszcze chudsza niż przed ciążą niestety miałam kłopoty zdrowotne które to spowodowały przytycie, wzięłam się za siebie i schudłam ok 20 kg jednak zbyt mała siła woli, powolutku przytyłam nie jestem jakieś monstrum,ale przeszkadzają mi te fałdki tu i tam dużo spaceruję z psem chodzę na kijki i mam nadzieję że schudnę co do tych ciuszków w Anglii faktycznie kolory są albo mdłe, albo jaskrawe jakieś inne niż u nas może nie jesteśmy przyzwyczajone? można jednak dostać fajne rzeczy, bo rozmiary są przeróżne lecę latem i obiecałam sobie kupić kilka fatałaszków córka chodzi ze mną i mi doradza, złości się jak się ubieram w ciemne rzeczy ostatnio chodziłam w czarnych bo miałam żałobę i teraz nie mogę się przestawić na jasne ciuchy

Gość mamimi
gościu z 10.02.14 myślę że autorce tematu nie chodziło o to że starzeć się z godnością to chodzić w łachmanach, nie dbać o siebie godnie się starzeć to dbać o siebie, o swoje zdrowie, kondycję fizyczną i psychiczną, czerpać radość z życia nie utyskiwać że ja to taka biedna bo stara niektóre osoby chcą na siłę zatrzymać młodość w sposób mało estetyczny niestosowny makijaż do wieku, krzykliwe ciuchy skórzane spódniczki mini itd patrząc na aktualne gwiazdy kina, jak robią sobie rybie usta i wyglądają żałośnie, naciągnięte buzie jakby skóra miała pęknąć nie jestem przeciwna z korzystania z dobrodziejstw medycyny estetycznej, ale żeby to było rzeczywiście estetyczne:D chciałam wkleić link do strony "aktorki po operacjach plastycznych" ale kafe uznała to za spam zobaczcie jak piękne wcześniej kobiety zrobiły z siebie nierzadko potworów dla przykładu nasza Ewa Minge, ma kasę i może z niej korzystać,ale czy z głową ?

Gość gość
typowa kobieta od 40 tki wzwyz to spasiona raszpla z fatalnymi zebami czesto nosi juz proteze

moimi idolkami w pięknym starzeniu są między innymi Stefania Grodzieńska , Pola Raksa i Jadwiga Barańska może coś tam sobie poprawiły,ale nie nachalnie z zagranicznych Meryl Streep

Gość gość
wiekszosc kobiet od 40 tki wzwyz to dno jesli chodzi o wygląd

Gość gość
i tak mi znakomicie ze pisze tu te p*****ly zamiast sie czyms zajac.... biedna zakompleksiona star**** ktorej nie stac na zadbanie o siebie

Gość gość
Jest wiele kobiet ktore nie sa biedne,ale nie przywiazaja wagi do mody,wygladu,zyja inaczej.Ja nie spie na forsie,ale potrafie sie ladnie ubrac ,operacjj a pod noz nie poszlabym nawt jakby bylo mnie na to stac.Kazdy ma wolny wybor i nalezy w sposob tolerancyjny odnosic sie do innch ludzi.A tak na marginesie podoba mi sie styl ubieranai Marii Czubaszek, a takze zachowanie,widac ze nie przejmuje sie metryka,chcialabym na strosc tak wygladac .

Gość gość
A ja mam 56 lat ,waze 72kg ,wzrostu mam 156 cm no i co z tego gimbusy....sproboj swojej mamie czy babc***owiedziec ,co tu piszesz!Dzieci do szkoly! acha nosze proteze i co to was obchodzi...zobacz jak ty wygladasz w swoim wieku !Z

Gość gość
Roztyłaś się niebezpiecznie dla zdrowia, nie masz czym się chwalić, zaraz siądzie Ci kręgosłup, stawy. Weź się ostro za siebie. Ja bym sobie nigdy w życiu nie pozwoliła na tyle nadwagi. Gdy tylko wskazówka wagi pokazuje mi choć 1 kg za dużo koryguję swój jadłospis. PS. I nie jestem gimbusem, żeby nie było. Mam 60 lat, 160 cm i ważę 59 kg.

Gość adeladeska
szkoda że temat się skończył, miałam ochotę jeszcze dużo tu pisać, ale kiedy przeczytałam ten wpis powyżej, to odechciało mi się wszystkiego. Jak można być takim ordynarnym. Nie każdy może mieć geny i predyspozycje do szczupłej sylwetki, niektórzy mają tendencje i geny a często nawet są krępej budowy, mocnych kości, więc jak można pisać że ktoś się roztył :O mając 72 kg ? a co mają powiedzieć te co ważą powyżej setki ??? chyba od razu powinny się powiesić z rozpaczy, przecież nikt nie dorówna takiej zawsze szczupłej i zadbanej .....eh porażka:(

Gość gość
było, minęło

Gość gość
jak kobitki mija Wam dzien co porabiacie

Gość gość
Dzień się zaczął znakomicie. Zaraz biorę psa albo odwrotnie, pies bierze mnie i idziemy na 2 godzinną włóczęgę po lasach, podpatrywać czy wiosna już idzie. Wczoraj słychać było przelatujące żurawie, gęsi i łabędzie. Za chwile zaczną przylatywać bociany.

Gość ość   Lori
LORI=Mam 59 lat i nie czuje tego,chodze na tance ,ubieram sie mlodziwzowo,krotkie spodniczki sukienki,waskie spodnie.Wygladam dobrze nie robie operacji plastycznych,uprawiam sport.Mam pozytywne nastawienie do ludzi,poniewaz uwazam ze,miec zlosc ,nienawisc ,do ludzi albo oceniac kogos krytycznie i widziec to co zle (mowie o ludziach cochca cos zrobic)to jest bardzo wygodne i proste i nie wymaga zadnego wysilku.Natomiast dostrzec to dobro i zyc w zgodzie ze sobo i z innymi,umiec przebaczyc i nie czepiac sie tak byle czego ,a to juz nie jest takie proste i wygodne

Gość gość
Ja mam 49 lat, obcy ludzie mówią że wyglądam na 40. Wzrost 160 waga 50 wymiary 83 66 92. Zawsze jestem w ruchu i nie dbam o dietę. Sama widzę juz pierwsze zmarszczki, zastanawiam sie czy za kilka lat nie zrobic korekty powiek. Czy przewrocilo mi się w glowie? Nie wiem.