Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sygita_91

Nostalgia mnie dopadła

Polecane posty

Gość Sygita_91

Dwa tygodnie temu zostawiłam faceta, który jest bardzo dziwnym przypadkiem, otóż wymaga opieki. Lubi wypic i zajarać coś nie coś. Bywa chamski i złości sie o byle co, ale mamy za soba dwuletni zwiazek mieszkanie razem, psa i starania o dziecko. Bardzo Go kocham, ale pod wpływem emocji wyjechalam tydzień temu do Anglii. Chcialam zmienić swoje życie. Jestem u rodziny szukam pracy. Nasza wspólna przyjaciólka pisał dziś do mnie, że On jest załamany i zebym przemyslała i dała mu szanse. On sam pisał o wielkiej milosci i zmianach na lepsze o szansie dla nas. Płakał i błagał każdego dnia od rozstania. Od wyjazdu juz na zadna wiadomość nie odpisałam. Problem w tym, ze to byłaby czwarta z kolei szansa. Fakt, że nigdy nie posunełam się do wyjazdu za granice, ale uważam, że to bylo dobre posunięcie. Teraz od trzech dni już nic nie pisze, nie dzwoni, a ja nie wiem, czy tego właśnie chcę.. Co myslicie..?

Gość gość
pisałaś już gdzieś, że masz wątpliwości i wyjechałaś. dziwi mnie, że chcesz być z alkoholikiem. oni chcą tylko obecności drugiej osoby, ale tak szczerze kochać sami nie potrafią, raczej boją się samotności. z tego, o czym pisałaś w tych tematach jasno wynika, że tobie zależy bardziej na tym żeby z nim być. miałaś odpowiedzi od wielu ludzi i wszyscy ci odradzali, żebyś urwała z nim kontakt, ale ty swoje. rób co chcesz, kogo to w końcu obchodzi. dla mnie jesteś chora!

Gość Sygita_91
Ja po prostu próbuje naprawić to, zamiast w****** do kosza i kupic nowe rozumiesz? Wieksza satysfakcje da mi to, ze zmieni się tym bardziej, że jak sam twierdzi chce tego, ale potrzebuje pomocy. Ja nie bardzo wiem jak mu pomóc..

Gość gość
Nostalgia (gr. νóστος, powrót do domu, i ἄλγος, ból) – potocznie, doskwierająca tęsknota za ojczyzną (krajem ojczystym), a także, tęsknota za czymś przeszłym, co utrwaliło się w pamięci lub do czegoś, co wyobrażono sobie w marzeniach. Czy koniecznie za pijusem? Az tak utrwalil sie w twoich wspomnieniach? Wspolczuje. Ale nie zanadto. Bo to niezdrowo. Ponoc.

Gość gość
co za idiotka. taaaaa, zmieni się dla ciebie:D on się nie zmieni nigdy. poczytaj temat o alkoholikach - żony alkoholików, a może dotrze do ciebie, jak te kobiety cierpiały.

Gość gość
4 szanse i żadna przez niego nie wykorzystana do końca chyba czas dac sobie trochę odpocząć od związku, jeśli jesteście dla siebie to powrócicie ale teraz niech on sam postara się uporać sam ze sobą, abo zrozumie i otworzy mu to oczy albo koniec

Gość gość
Najwięcej mu "pomożesz" jak go zostawisz. Wtedy dosięgnie dna. Z tobą tego nie zrobi bo będziesz go zawsze wspierała i ocierała z wymiocin, i tłumaczyła przed nim samym i innymi. Bądź tam gdzie jesteś jak najdłużej. Zadbaj o siebie, poznaj jego przeciwieństwo, kogoś kto nie pije, a zobaczysz jaka to różnica i komfort być z kimś kto nie ma takich nałogów, jak ten facet.