Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nina10

PORÓD W LIPCU WYPRAWKA,KOCYKI,POŚCIEL

Polecane posty

Mój termin to 8 lipiec zapraszam mamy rodzące latem, zastanawiam się czy potrzebne nam będą rzeczy typu rożek, kocyki, jaka pościel do wózka - jeśli będzie upał to do wózka chyba tylko prześcieradełko? Jaka wyprawka krótki czy długi rękaw- wszystko zależy jakie będzie lato więc chyba trzeba być przygotowanym tak i tak.

Gość gość
Autorko, kocyki, rożki i cieplejsza odzież też Ci będzie potrzebna ! Przecież w lipcu też bywają chłodniejsze dni..może nie trzeba Ci jakiegoś ciepłego kombinezonu, ale długie rękawki, sweterki czy bluzy na pewno, czy jakaś cienka kurteczka..przecież kocyk jak Ci się nie przyda w Lipcu to na pewno się przyda później..

Gość mamadwóchdziewczynek
Ja do wózka nie miałam pościeli, na początku kładłam złożony rożek, bo miałam wrażenie, że dziecko się gubi w gondoli a później już tylko pieluszkę. Ja polecam rożek, kocyki polecam cieńsze /np drewex colorino - mój numer 1/, pieluszki flanelowe do przykrycia w ciepłe dni i tetrowe na upały. Pościel dla dziecka właściwie w moim przypadku się nie przydała długo...

Gość gość
Na spód jak rozumiem.. :) możesz położyć zwykły kocyk albo flanelke :) ja ostatnio kupiłam dosyć sporą

Gość gość
mamadwóch dziewczynek a co po przykrywasz dziecko w upały ?

Właśnie zależy jaki wózek , chodzi mi co położyć na spód, taką flanelowa pieluszkę?

Gość mamadwóchdziewczynek
przykrywałam w czasie snu, bo mała bezpieczniej się czuła, narzucałam jej nóżki i rączki lekko tetrą i wtedy spokojnie spała, nie przykryta była niespokojna

a co myślicie na temat wózka mutsy urban rider, graco symbio 3w1 , quinny buzz 4 ?

Gość gość
ja termin miesiac po Tobie, cy nie za wczesnie na kupowanie pierwszych ciuszkow,body,pajacykow?/;))

Ja jeszcze nic nie mam, ale ogladam na allegro.

Zbyteczna pierdoła - chyba łatwiej wziąć maleństwo do karmienia np. przynajmniej na samym początku.

Kocyki tak, posciel nie. Moze byc niebezpieczna, dziecko sie zakopie pod posciela i sie udusi. Po za tym są za grube i zdecydowanie za duze. Mam dwie w ogole nie uzywane tylko miejsce zajmują:/ rozek zbyteczny, w ogole nie uzywalam. n ten czas to lepiej kup sobie ksiazki "najszczesliwsze niemowle w okolicy", "warto karmic piersia". Do dziecka trzeba sie przygotowac.

Rożek serio jest niepotrzebny, mi bylo nie wygodnie. A karmic w tym? W zyciu. Kup sobie lepiej taka wielka poduche w ksztalcie litery C a do szpitala taki mniejszy rogal.

Gość gość
dziewczyny kazda potrzebuje czegos innego. Rodzilam corke w marcu i rozek bardzo mi sie przydal. latwiej bylo mi dziecko wziac na rece, do karmienia, mala tez byla spokojniejsza opatulona tym rozkiem. Pozniej przerzucilam sie na poduszke taka plaska dla dzieci. Drugie dziecko rodze w sierpniu i zastanawiam sie czy ze wzgledu na to ze bedzie lato nie zrezygnowac z rozka... Byc moze poduszka wystarczy.

Chyba się zdecyduję na QUINNY BUZZ 4,lekki,szybko się składa, nie będzie zajmował dużo miejsca w bagażniku. Same zalety jeśli ktoś zna wady - PISZCIE !!!!!!!

Gość gość numer jeden
Ja mam termin na 30 czerwca. Póki co kupiłam 3 szt rampersów na lato (bo była niezła przecena). Pościeli kupować nie będę.Kocyki pewnie ze 3 (różnej grubości) Latem przykrywać będę pieluchami flanelowymi lub tetrowymi Zastanawiam się w jakiej ilości i w jakich rozmiarach kupić grubsze ubranka typu bluza. Doradźcie.