Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ażurek

porównajmy ceny artykułów w PL do UK

Polecane posty

co według was jest tańsze w UK a co w PL ja mam porównanie na szamponach, taki sam w Pl 13 zł Uk 1.5 Ł

Gość gość
co to jest 1,5Ł

chacha no tak miało być Funt :D czyli półtora funta :D

Gość gość
Polska Zel pod prysznic Dove- mala butelka, prawie 11zl Kg udek z kurczaka 14 zl Maslo oselkowe 9 zl 1l oleju kujawskiego okolo 11 zl Herbata Lipton 25 torebek 5 zl kapsulki piorace Ariel (15 sztuk) 15 zl cukier 5 zl za 1 kg duzy bochenek chleba ponad 5 zl pol bochenka chleba 3.20zl Coca Cola 1.5 litra prawie 6 zl

Gość gość
szampon za półtora funta??? ludzie czym Ty myjesz włosy?/ płynem do naczyń czy może tesco value?? ja kupuję szampony za 5,6 funtów. albo i droższe. np Tresemme albo john frieda ... jakieś vo5 czy timotei to nie dla mnie. tylko elvive z tych tańszyc***jdzie i jeden rodzaj dove ...

Gość gość
duże czerwone pudełko cukierków "Celebrity" - w UK 5 funtów - w Polsce 75 zł!!!

Gość gość
haha ja tez nie wiem gdzie ty kupujesz szampon za £1.5 co to jest??? daj spokoj i juz lepiej nie porownuj bo jak masz takie produkty wstawiac to lepiej wracaj do Pl :-(

Gość gość
Dokładnie, szampon za 1,5 f? Cóż to jest, jakis syf, sorry. No ja akurat kupuje szampony drogie, bez parabenow, sulfate laureth czy jak sie nazywa ten składnik i płace ok 24 f za butelkę. Po co to porównywanie.

Gość gość
timotei bez parabenow i calego tego syfu o ktorym ktos wyzej pisal - 2 funty serio tak wam sie w d****h poprzewracalo od tego dobrobytu ze dajecie 24 funty za szampon????

Gość gość
co wy z tym szamponem??? mieliśmy ceny porównywać a nie chwalić się kto wydał więcej na szampon!

Gość gość
wiesz mi timeotei okropnie plącze włosy nawet jak użyję odżywki ze spłukiwaniem. każdy ma inne włosy . ja nie kupuję szamponów za 24, najdroższy jaki kupiłam był za 10. z takich nieco droższych produktów to kupuję emulsje do mycia twarzy clinique ale to tylko za 16 funtow a starcza na 2 miesiace. tonik clinique tak samo. i wybacz ale np tuszu do rzęs czy pudru też nie kupilabym za 2-3 funty. zazwyczaj kupuję loreal albo the body shop czyli za 7 do 12. no i co ci do tego, kto ile na co wydaje??

Gość gość
takie porównywanie cen jest bez sensu, nieważne czy prównujesz ceny chleba, masła, butów czy SZAMPONU :O :O

Gość gość
kawa w costa/starbucks/itd - w Polsce 15 zl, w uk 3 funty kurtka na wiosne - w polsce 200 zl, w uk 40 funtow ipad - w polsce 3000 zl w uk 500 funtow tusz do rzes - w polsce 30 zl w uk 5 funtow

Gość Lenkaaaaaaaaaa
Szampon za 1,5 L? Ciekawe.... Moj kosztuje 25 L I to Nie jest jakis najlepszy!!!

Gość gość
ALE bilet miesieczny na metro i autobusy: Londyn 200 funtow, Warszawa 100 zl!

Ostatnio zaszłam do Funciaka i tam różne chemiczne pokupowałam po 1 £ .-Szampon Palmolive Long Shine 350 ml (2 szt)- -Pasta Colgate ( 10 szt) -mleczko do ciała johnson's baby bedtime ( 6 szt) -szampon Timotei Pure 245 ml (2 szt) Przybory szkolne dla dzieciaków w opakowaniu kilka paczek Kazda rzecz kosztowała 1 £ jak to w funciaku , tylko ze w zwyklej drogerii więcej bym dala

Gość gość
Poundland i wszystko jasne

W tym, że ja nie mieszkam na stale w UK ,lecz bardzo często tak jestem z przyczyn osobistych i zaw. :) Zakupy przeważnie to robimy w Co-operativ, Morrisons ,Asda, tesco :) Najbardziej Morisa lubie jakoś

Gość gość
Warszawa - mieszkanie do wynajecia (1bed i salon) 2000 zl Londyn - 1000 funtow Warzywa i owoce sa o wiele tansze w Polsce, zwalszcza w sezonie. W UK za woreczek cebuli placi sie ok 1 funta, w Polsce zaplacilam mniej niz 1 zl. Chleb - ok 3 zl w Polsce. W UK mozna kupic chleb juz za 50p, choc trudno to nazwac chlebem. Porownywalnej jakosci chleb kosztuje ok 2 - 3 funty. Nie bede porownywac szamponow czy ciuchow znanych firm, bo ceny sa przewaznie takie same w przeliczeniu, choc zarobki sa oczywiscie nizsze w Polsce.

Gość gość
Moim zdaniem tresemme nie sa dobrej jakosci, choc je reklamuja jako niby profesjonalne. Tylko, ze juz sama cena mowi sama za siebie, profesjonalny szampon nie jest taki tani, tresemme jest w duzej butli za mniej niz 5 funtow (choc jakos zawsze sa promocje i wtedy kosztuje 2,30). Gdyby go sprzedawali w normalnych butelkach to by kosztowal 1 funta. Ja mam wrazliwa skore i nie moge go stosowac, swedzi mnie po nim skora jak po kazdym szamponie, ktory jest naladowany chemia. Poza tym nigdy nie widzialam, zeby ten szampon byl uzywany w zakladach fryzjerskich, nie dajcie sie nabierac na reklame.

Gość gość
Dobra skonczcie p******ic o szamponach, bo temat jest o czym innym :o Do gościa 14:00 - gdzie ty widzisz w Polsce chleb za 3 zl? :D buhahhaha wygląda na to, ze naprawde bardzo dlugo w Polsce nie bylas :D

Gość gość
Autorko £ stawia się przed ceną. Zależy co kupujesz.

Gość gość
Co cie tak dziwi ze chleb za 3zl bylam na swieta w pl i u mnie na poludniu bochenek chleba mozna juz kupic za 2.50, razowca od 4zl

Gość gość
jeśli juz chcecie przeliczać ceny to liczcie lepiej siłe nabywczą pieniądza! zarobki: w UK 6 f/h - w Polsce 6 zł/godz np benzyna - w UK 1,5 za litr w Polsce 5,5 za litr przez godzinę pracy w UK zarobię na cztery litry benzyny, w Polsce niestety tylko na jeden litr!!!

Gość gość
Oczywiście, ze mnie dziwi chleb za 3 zl, bo u nas na Pomorzu chleb 3 zl kosztowal jakies 4 lata temu... Obecnie kosztuje cos kolo 5 zl

Gość ghhjllooo
tusz do rzes 10 funtow szampon ok 5 funtow balsam do ciala 150ml 4 funty chleb duzy bez drozdzy- 2, 70 funta buleczki 1 sztuka 0,25 p mleko laciate 1 funt mleko z lidla, aldika 2 litry - 1 funt maslo z lidla 1 funt piersi z kurczka ok 430 g 4 funty

Gość gość
mleko łaciate bleeee uht to syf mleko z tesco asdy?? ja kupuję kozie st helen`s farm albo delamere. 1,6o za litr.

Gość gość
Nie posraj sie z tym szamponem kretynko przyglupia ja uzywam dave za 1,50f i co ??