Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jutro mala konczy 6 tyg i

Polecane posty

Gość gość

Ma szczepienie. 5 w jednym. Bardzo sie boje jjej reakcji. Czy szczepionka jest zawsze taka sama tzn wielkosc niezaleznie od wagi dziecka ? Moja wazy 4 kg i zastanawiam sie czy dzieci ktore waza wiecej maja takie samej wielkosci w ml szczepionki. Przeciez to chyba roznica 4 kg a 6 a przyklad.

Gość Taki_jeden_klocek
nie wiem ale pierwsze slysze o szczepieniach 5 w jednym 🖐️

Gość gość
no ja tez sie balam,nawet bylismy w krakowie bo małej zsiniały nóżki i brzuszek po szczepieniu,ale dzieki Bogu jak sie okazalo to nie byl efekt szczepionki ale mala tak sie darla,ze okazalo sie ze to tzw. gra naczyniowa,potem juz wszystko bylo w porzadku

Gość gość
hhaha oni nie waza tego dziecka I waga ich nie interesusje

Szczepionka to szczepionka. Nie jest dostosowywana do wagi dziecka. Nic się nie bój, złe reakcje poszczepienne to malutki odsetek. Teraz jest nagonka straszna na szczepienia, temu wszystko co złe przypisuje się właśnie szczepionce. Zaopatrz się w paracetamol, dla takiego malucha najlepiej w czopkach, jakby ewentualnie temperatura skoczyła.

Gość gość
No ja pojutrze mam szczepienie moje skarba i tez sie boje. Moja dzisiaj konczy szesc tygodni i tez wazy nieco ponad cztery kilogramy. Mi sie wydaje ze nikt nie dobiera proporcji szczepionki do dziecka, maja standartowe i tyle. Ja bede szczepic 6w 1, boje sie jak cholera

Dziewczyny, nie panikujcie, wszystko będzie dobrze. Nie nakręcajcie się, nie stresujcie. To 'tylko' szczepionka, dzieciaczek piśnie, zapłacze i po krzyku. Nie wmawiajcie sobie skutków ubocznych, bo to tylko na złe wyjdzie. Później każde piknięcie malucha będziecie odbierać jako skutek poszczepienny. Spokojnie i bez nerwów, nie taki diabeł straszny.

Gość gość
taaa macie się czego bać, wiecie co wy robicie z mózgiem tych dzieci?

Gość gość
Slyszalyscie o plasterkach przeciwbólowych? Nakleja się i dziecko nie czuje wkłucia. Podobno 30zł w aptece.

Gość gość
autorko miałaś kiedyś z ojcem dziecka jakieś skutki poszczepienne albo alergię na leki czy wstrząs ? bo jak nie to nie rozumiem poproś o ulotkę przeczytaj ją zapytaj lekarza pamiętaj że nie może być chora nawet kataru nie może mieć musisz być pewna na sto procent że jest zdrowa jak nie to nie szczep co do warzenia badania to musi być obejrzana przez lekarza przed szczepieniem nie wierze że jest inaczej i ja zawsze jak nie byłam pewna że dziecko jest zdrowe odkładałam szczepienie ludzie dziecko może być uczulone na Rutinoscorbin i co nie schizujcie tylko nauczcie się czytać ulotki i reagować jak coś mi po szczepieni godzinę każą czekać za nim do domu idę zresztą sama bym została bo jak ma mieć wstrząs to od razu a nie po dwóch dniach no paranoja