Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co niemowlakowi szlafrok

Polecane posty

Gość gość

Słuchajcie nasz synek (teraz już roczny) dostał od różnych osób w sumie trzy szlafroki. Jeden nowy śliczny z metką dostał od brata męża jak miał zaledwie miesiąc. Nie używałam go bo nie wiem jak i do czego miałabym używać skoro zaraz po kąpieli był ubierany po prostu w śpioszki. Po kilku miesiącach mąż sobie przypomniał o tym szlafroku, który okazał się już na synka mały i mąż się wkurzył czemu nie używałam prezentu od jego brata. Zrobiło mi się głupio no ale żywcem nie wiem po co szlafrok niemowlakowi. Rozumiem osoba dorosła która rano wstała z łóżka i nie ma jeszcze koncepcji w co się ubrać lub wieczorem jak jest już piżamie i żeby się czymś ciepłym okryć, ale niemowlak ??? Kto z was i kiedy tego używa.

Ja miałam jeden.Taki 2w1 - szlafrok z ręcznikiem. Służył tylko sporadycznie do wycierania i przemieszczania ( czytaj z łazienki do pokoju dziecka :D )

Gość gość
ja używałam na basenie lub plaży, można owinąć dziecko po kąpieli

Gość gość
ja tez tylko na basenie uzywałam szlafroka.

Gość gość
czasami po kąpieli i po jedzeniu moje starsze niemowlę nie miało ochoty spac. a w domu było dość chłodno więc zakładaliśmy mu szlafrok, siadał u kogoś na kolanach i była pora na wyciszanie. oglądanie książeczek, czasami jakiejś bajki, słuchanie piosenek. czasami służył zamiast kocyka jak mały siedział na kolanach i nózki mu przykrywaliśmy. mój mąż zakładał mu rano jak wstaje i szykuje mu śniadanie a ja sobie śpię. bo ja zawsze od razu przebieram go z piżamki i potem szykuje jesć a moj mąz po prostu zakłada mu ten szlafrok, zeby nie zmarzł a ja potem go przebieram. tak więc nam się przydał. uzywaliśmy od. ok 8 miesiaca jak mały zaczął się pionizować, bo wcześniej jak tylko leżał to do niczego się nie przydawał.

Trzeba bylo mężowi powiedzieć że sam mógł używać a nie pretensje do ciebie. Tylko ty sie dzieckiem zajmujesz?

Gość gość
Ja używałam szlafroczka. Synek uwielbiał kąpiele ale nie lubił wycierania. Nakładałam mu więc szlafrok po kąpieli i chwilę sobie w tym urzędował, jak woda wsiąkła, to przebierałam go w śpiochy, czy jak starszy w piżamę. Po kąpieli w naszym zimnym morzu też luks sprawa. Oczywiście ja mam na myśli bawełniany szlafrok frotte.

Gość bromba81
moja corka na roczek dostala szlafrok sliczny taki mieciutki nie frotte z myszka miki``i tez nie mam jak jej go zalozyc bo od razu po kapieli ubieram ja w ubranie do spania no i wisi nieuzywany

Gość bromba81
moja corka na roczek dostala szlafrok sliczny taki mieciutki nie frotte, z myszka miki``i tez nie mam jak jej go zalozyc bo od razu po kapieli ubieram ja w ubranie do spania no i wisi nieuzywany,sama sie zastanawiam po co takie szlafroki dla dzieci

Gość gość
Dla niemowlaka nie mialam ale dla rocznego dziecka juz tak. U nas rytual jest taki- kąpiel, kolacja, zęby i lóżko. Po kąpieli zakladam piżamkę i szlafrok, je kolacje i ściągamy do spania. Mnie w cienkiej pizamie tez jest chlodno po kąpieli i sama mam szlafrok wiec czemu by dziecku nie zakladac. Zabieramy tez do wszystkich hoteli bo nie zawsze dzieciece są lub brakuje wiec po basenie nie ma problemu. Na normalna plywalnie biore wlk ręcznik z kapturkiem

Gość gość
a ja widziałam mnóstwo szlafroków jeszcze jak w ciąży byłam mąż się zawsze zachwycał "patrz taki mu kupimy" ja tylko oczy i że spokojnie jak będzie większy. Obecnie ma rok, na basen nie chodzimy bo ciągle słyszę o gronkowcach a mam znajome które pracują na basenie i wiem jak to jest załatwiane aby się nie nagłośniło. I mam przez to uraz-nie mówię że tak jest na KAŻDYM basenie, ale akurat na 2 w pobliżu tak. Po domu ja po kąpieli zakładam piżamę sobie czyli krótkie spodenki i koszulkę na ramiączkach, syn w pajacu (ma rok) i nie widzę u nas potrzeby zakładania dodatkowo szlafroka. Rytuał wieczorny mamy podobny jak koleżanka wyżej-kąpiel, kolacja, zęby, spać, ale to już w pokoju gdzie jest ciepło. Przenosimy go z łazienki do pokoju w ręczniku i ubieramy więc myślę że jak będzie starszy czyli ok 2 lat i będzie sam przechodził z łazienki do pokoju to wtedy kupię mu szlafrok dodatkowo na piżamę, aby miał na przejście, bo jednak różnica kilku stopni jest.

Gość Doplackrysia1231
Czasami się przydaje szlafroczek, szczególnie wtedy, kiedy dziecko jest po kąpieli. Dzieci bardzo łatwo mogą się przeziębić, nie mają zahartowanego ciała jak dorośli. Więc dlatego warto kupić szlafrok, polecam na babydoro.pl. Mają w fajnych, dziecięcych kolorach i z dobrego materiału.