Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Licealistka12

Zootechnika kierunek studiów.

Polecane posty

Gość Licealistka12

Witam wszystkich, mam kilka pytań do osób studiujących zootechnikę, do tych co już skończyli i tych co bliscy znajomi studiują. A więc czy zootechnika jest kierunkiem dobrym dla wielkiego miłośnika wszelkich zwierząt(jestem bardzo ,,uczulona,, na zło zadawane zwierzętom, jest to dla mnie jak wyciskacz łez)? Czy praktyki podczas zootechniki są w ubojni, miejscach, gdzie zwierzęta są zabijane? Czy osoba nie wybitna z biologi i chemii poradzi sobie? (4 z chemii, 3 z biologii). :)

Gość gość
ja znam sporo osob co to studiowało, i zadna w tym nie pracuje. Wyjatkowo beznadziejny kierunek jesli chodzi o prace, duzo gorzej niz humanisc****otem jest pensja 100 zł i jeszcze trzeba biegac w gumiakach po polu, a i tak znalezienie pracy jest na pewno b ciezkie. Zapomnij o tym

Gość gość
płaca jest niska po tym kierunku, zatrudnienie najczęściej w wytwórniach pasz, fermach hodowlanych,obojnie. Możesz zobaczyć tam wiele przykrych rzeczy jeśli kochasz zwięrzęta .

Gość licealistka12
a więc jaki kierunek polecicie dla mnie? jestem dopiero w 1 liceum ale myślę już o studiach. Po studiach chce zrobić też kurs groomera co sądzicie?