Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama 2 5 latki

uporczywe naśladownictwo

Polecane posty

Gość Mama 2 5 latki

Cześć dziewczyny. Moja 2,5 letnia córeczka bardzo naśladuje inne dzieci. Oczywiście wiem, że dzieci tak robią, tyle tylko, ze ona właściwie nie bawi sie sama tylko robi to co jakieś upatrzone dziecko. Płacze, gdy ono płacze, przewraca się gdy ono się przewroci. zabiera zabawki, bo musi się bawic tymi , które ma dane dziecko. Czy to rzeczywiście jest ok?Taki etap rozwoju itp?Trudno ją czymś zainteresować, po prostu tylko naśladuje.Pół roku temu urodziłam drugą córkę - trochę to wprowadziło w nasz życie zamieszania, ale już to opanowalismy. Aga jednak to naśladownictwo miala wcześniej.Nie wiem co robić.

Gość gość
To zupełnie normalne :) Spokojnie.

Gość gość
ja bym sie cieszyła - moja namiętnie odgrywała scenki ze swoich ulubionych bajek. Od rana do wieczora byłam tylko maxem albo ruby - musiałam znac fabułę każdego odcinka i zachowywac sie dokładnie tak, jak jego bohaterowie. I jeszcze sie domyślac która scenke lecimy. Trwalo to ok pól roku, poszła do przedszkola - teraz juz nawet nie oglada tv za bardzo. Maxa i Ruby sobie tylko czasem przypomni ale czasem to ja sie moge z przyjemnoscia w to pobawic. Dzieci sie poprostu uczą porpzez nasladowanie, przejdzie.