Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość VictoriaVIKI

Czy po porodzie w UK mogę liczyć na podwiezienie karetką do domu NIE MAM PRAWKA

Polecane posty

Gość gość
smieszna prowokacja:0

Gość gość
Wielkie mi co pare choragiewek. ;) Matce po porodzie naleza sie jak buda psu. Rodzilam w Nowym Jorku i tutaj potrafia docenic wysilek kobiety w trakcie porodu, na moja czesc jak rodzilam zrobili parade. Wpiszcie sobie w google pulaski parade ny. Zabraklo fajerwerkow na koniec ale wynagrodzil mi to telefon osobiscie od Baraczka z podziekowaniami za wklad wlasny w rozwoj panstwa. Prosze, jak sie ludzie cieszyli ze ze szpitala wychodze https://en.psfcu.com/files/psfcu/1/image/Press%20Release%20Images/Passing-by-the-Parade-G-400.jpg

Gość zapracowana mama z anglii
szkoda, ze zdecydowalas sie na porod w domu. Mnie wlasnie odwozili karetka do domu, bylo bardzo sympatycznie. Mialam tez dwa wozy strazackie jak u kolezanki wyzej, w ktoryh jechali pacjenci ze szpitala do towarzystwa. Niestety na ciasto z rambarbarem sie nie zalapalam, ale byly babeczki z babelkami

Gość zapracowana mama z anglii
potem rozpalilismy ognisko w karetce i grilowalismy kielbaski

Gość srarszy pan 1940
gówniarstwo i hamstwo ,ale czego sie można spodziewać po młodych ludziach bez wykształcenia i kultury osobistej....

Gość pani annia
nie rozumiem po co te smiechy robicie z autorki. Mozna sobie wykupic przeiez usluge w szpitalu , ze odwioza karetka. Dorzucaja do tego bonusy w postaci grajkow, ktorzy umilaja podroz.

Gość gość
Taxi lub ojciec dziecka

Gość autorka temat
juz urodzilam, troche za pozno podpowiedziales mi o taxi lub ojcu dziecka!!!

Gość gość
Tak sie śmiałam, że obudziłam wszystkich w domu:-D

Gość gość
A jak ktos ma blizniaki to cale miasto wiwatuje. W przypadku szescioraczkow w krajach Europejskich praca przerwana jest na 10 min i wszyscy wychodza na ulice wiwatowac. Do domu odwozi matke karoca z 6 konmi.

Gość VictoriaVIKI
w sumie dobry pomysl z ta karoca,ze tez wczesniej nie pomyslalam:-P Mysle ze takie karoce sa bezpieczniejsze niz taxi,bo samochody maja wiecej koni mechanicznych.Ja dla bezpieczenstwa poprosze o dwa ,ale zeby byly ladnej masci i mialy zadbane grzywy !!!

Gość gość
odradzam ,moja sasiadke podwiezla karetka z grajkami. Niestety, nie chcieli potem wyjsc od niej. Najlepiej popytac wsrod znajomych i wybrac jakis polecony zespol muzyczny i razem z nimi w busie przyjechac

Gość gość
naogladali sie polaczki kate i williama i teraz kazdy chce zaszpanowac wracajac z porodu.

Gość gość
to prawda z tymi grajkami,moja sasiadka z drugiego pietra miala z nimi problem bo nie chcieli opuscic mieszkania i domagali sie wodki i miesiwa!!Moja sasiadka ich ugoscila,a oni pojedli popili i zasneli.Chcialam nadmienic ze byl to zespol cyganski.Niestety nie opuscili oni mieszkania do dnia dzisiejszego i mieszkaja wszyscy razem,pomagaja w opiece nad dzieckiem i codziennie przygrywaja do tanca.Pisze to ku przestrodze,naprawde trzeba uwazac !!!

Gość gość
To prawda z tymi grajkami,moja sasiadka z drugiego pietra miala z nimi problem bo nie chcieli opuscic mieszkania i domagali sie wodki i miesiwa!!Moja sasiadka ich ugoscila,a oni pojedli popili i zasneli.Chcialam nadmienic ze byl to zespol cyganski.Niestety nie opuscili oni mieszkania do dnia dzisiejszego i mieszkaja wszyscy razem,pomagaja w opiece nad dzieckiem i codziennie przygrywaja do tanca.Pisze to ku przestrodze,naprawde trzeba uwazac !!!Nawet smiem twierdzic ze lepiej ustawic jakies naglosnienie na ulicy zeby grala muzyka z gramofonu albo cos w tym stylu>

Gość gość
nie zapomniałyście o czymś ? a gdzie czerwony dywan?????????????

Gość gość
czy macie jeszcze jakies ciekawe propozycje?Przeciez jest tyle mozliwosci innych!

Gość gość
Ja nie rodzilam w tym szpitalu, niestety do domu po porodzie wracalam autem z moim mezem, ale po kolezanke przyjechal Cameron limuzyna, a na drugi dzien odwiedzila ja sama Krolowa Elzbieta II z roczym zapasem pieluch z Lidla. Jak chcesz autorko to zalatwie ci ten numer telefonu do Camerona, a jak nie odbierze to sie nagraj, oddzwoni jak bedzie mial wolna chwilke i na pewno po ciebie wpadnie :)

Gość gość
moje drogie, ja to mam problemik i moze mi doradzicie:( otoz mialam rodzic w Niemczech i ze szpitala mial mnie odebrac Schumacher bolidem F1, no ale mial wypadek i teraz jestem bez transportu. Myslicie ze Kubica sie nada? Jak tylko sie dowiedzial o wypadku Schumiego to zadzwonil i sam sie zaoferowal, ale troche sie boje bo Robert co chwila rozbija auta, on chyba nie umie jezdzic. Drugia opcja to F16, albo nowiutki dreamliner z kapitanem Wrona, no ale nie wiem czy bedzie mial gdzie wystartowac bo na calym podjezdzie zasadzilismy rambarbar do ciasta:(. Tak sie tym denerwuje ze juz ogryzlam pol tipsow u stop:( Myslicie ze jeszcze moge pojechac do UK i wybrac smiglowiec pilotowany przez Williama? to nie bedzie zbyt oklepane? no i nie chce cyganskich grajkow, wole londynska orkiestra symfoniczna, myslicie ze sie zmieszcza do tego smiglowca?? Dajcie tez numer do Elki, powiem jej ze pieluchy chce oryginalne a nie z Lidla.

Gość lipcowe mamy z anglii
Witam wszystkie mamusie. Bardzo sie ciesze, ze mamy wlasny topic i bedziemy mogly gadac o benefitach i ciazowych problemach. Dziewczyny ,zainteresowal mnie ten temat, bo sama bede za niedlugo rodzic. Mam kilka pytan. Czy to na powaznie, ze lekarze w tym szpitalu zalatwiaja przywoz, a takze benefity i bonusy pieniezne, zeby samemu z dzieckiem nie lazic za tym?

Gość gość
Zdenerwowalam sie i z samego rana dzwonie do Baracka. Pisalam wczesniej ze zorganizowali parade na moja czesc i dzwonil do mnie jak wrocilam do domu ale czytajac o tym jak traktuja kobiete w Anglii zrozumialam ze nalezalo mi sie o wiele wiecej. Zadzwonie i mu wygarne ze zapomnial o darmowych pielchach, mogl tez mleka dolozyc i jeszcze pare drobnostek, jakies kocyki, ubranka, dom... Juz ja mu jutro powiem co mysle o takim potraktowaniu mnie. Stany srany, nawet nie potrafia godnie powitac nowego czlonka panstwa. Parada byla calkiem fajna ale niech mi glupimi choragiewkami i paroma grajkami oczu nie mydla, niech mi daja nalezne mi pieluchy. Co prawda dziec moje juz od dawna wyroslo z pieluch, ale moge z nich podpaski powycinac.

Gość ViktoriaVIKI
Bardzo smieszne :( To w koncu podrzuca mnie karetka czy nie?

Gościu z 23:54 Powiedz, że zartujesz z tym dreamlinerem. Przecież one ciągle mają jakieś awarie. Chyba nie chciałabyś czekać na podjeździe na samolot, który nie przyleci. F-16 jest przestarzały, a jego nastepca F-35? Hmm chyba będzie Wam trochę ciasno. Najlepsza opcja, to ta z księciem Wiliamem, ale musisz mu powiedzieć, żeby zaangażował wszystkie brytyjskie śmigłowce do tego (pamiętaj o gościach ze szpitala).

Gość gość
karetką cie nie odwiozą, musisz wziąść taxi lub autobus, ja rodze za 2 mies i kto wie czy też nie będe zmuszona wracać taxówką

Gość ViktoriaVIKI
dostane wyprawke tam? to jak ja mam z tym wracac plus dziecko?

Gość hhahahahaha
home taxi leje już drugi dzien.... zawsze możesz urodzić w domu ....

Gość gość
oczywiście że dostaniesz wyprawke, do 18 r.z włącznie dla dziecka, dla siebie dostaniesz helikopter i osobiste podziękowania za trud porodu od papieża, potem zaprosza cie na uroczysty obiad i zaproponują niańkę taką jak ma księżna Kate :)

Gość gość
Dodam jeszcze ze twoje dziecko dostanie stypendium w Oxfordzie.

Gość gość
U mnie teraz tyle sniegu ze podejrzewam ze zaniast karoca odwieziona zostalabym saniami z 10 reniferami. Tez fajnie :) tylko jak fotelik w tym przypiac?