Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy moge przebić już uszka mojej niuni?

Polecane posty

Gość gość

Kobitki, moja córunia ma 6 miesięcy. Uważam, że każda dziewczynka powinna mieć kolczyki, poza tym takie małe niunie slicznie wyglądają. Myślicie, że to odpowiedni wiek na kolczyczki?

Nie rób jej tego! Niech sama zdecyduje, gdy podrośnie. Wyrażę jeszcze swoją opinię: nie podobają mi się zakolczykowane niemowlęta, nie chcę pisać że to "patologia" hehe, ale jakoś tak romsko zalatuje;)

Gość gość
Jesteś chora. Masz zachciankę, żeby dziecko miało kolczyki, więc jej zrobisz. Może poczekaj, aż będzie rozumna i sama powie, czy chce mieć kolczyki? Co będzie następne: tatuaż, kolczyk w pępku? Co mamusia sobie wymarzy? :O

Gość gość
"niunia"? psu chcesz kolczyki założyć?

Gość gość
Mnie też nie podobają się kolczyki u małych dzieci. Moja córka ma 5 lat i nawet przez myśl mi nie przeszło żeby jej przebić uszy.

Gość gość
Wargi se przekłuj kolczyki u niemowlęcia, co za debilka. "Slicznie wyglądają" taaaa, jak na wiejskie standardy na pewno

Gość gość
Każda dziewczynka to człowiek, który ma prawo decydować samodzielnie o tym, co zrobi ze swoim ciałem. Pozwól jej na to. Jak będzie starsza i o te kolczyki poprosi, to przebij jej uszy, ale po cholerę teraz?! To, że wg ciebie każda dziewczynka powinna mieć kolczyki (dlaczego?) nie musi wcale oznaczać, że twoja córka będzie uważała tak samo. Znam dorosłe kobiety, które nigdy nie nosiły kolczyków i nosić ich wcale nie chcą. Daj dziecku wybór.

Gość gość
zafarbuj jeszcze 6 miesięcznej dziewczynce wlosy i pomaluj paznokcie, albo w ogóle najlepiej załóż tipsy albo żelowe..... jezu co za matka z ciebie, nie mam pytań :(

Gość gość
Wybacz mamusiu, ale mnie to się kojarzy z patologią, Tam gdzie mieszkam, a jest to małe miasteczko na Pomorzu zauwazyłam, że dzievczynki, które mają przekłute uszy tak w cześnie wywodza się z nieciekawych śriodowisk patologicznych rodzin itp Dziewczynjka taka jeszcze włosów niemalże nie ma a już kolczyki w uszach.Dla mnie nie wygląda to ładnie, a wulgarnie. Sama mam 3 letnią córkę i nawet o tym nie myślę, Przekłuje sobie sama kiedy będzie chciała. Może w szkole średniej tak jak ja.

Gość gość
Pewnie że tak i nie słuchaj głupich kafeterianek (pewnie mają samych chłopców i o kolczykach mogą tylko pomarzyć). Są takie sztyfty za które dziecko nie pociągnie, malutka będzie słodko wyglądać, jak prawdziwa kobietka, i nikt nie będzie pytał czy chłopiec czy dziewczynka :) Nie przejmuj się też wypowiedziami że "może potem nie będzie chciała kolczyków", jak ją przyzwyczaisz to dla niej będzie normalne :) Taka laleczka w różowych ciuszkach i jakiś delikatnych kolczykach z cyrkoniami wygląda słodko po prostu, do tego odpowiednie butki- polecam takie, są urocze! http://kopalniawiedzy.pl/media/lib/39/obcasy-dla-bobabsa1-73dda43676824b2fb3538254d1774049.jpg i już mamy pełen obraz debilnej matki okaleczającej dziecko...

Gość gość
co to jest niunia twoja pipa? bo tak mi się kojarzy . Co do kolczyków a niunia to nie pipa a twoja córka to ciebie informuję, że nie masz prawa okaleczać tego dziecka. To dziecko samo kiedyś zadecyduje czy chce mieć kolczyki i wtedy decyzja o przekłuciu uszu będzie jej. Ty możesz siebie przebijać, przekłuwać jak sito ale nie dziecku .

Gość gość
Powiało tandetą

Gość gość
Szczerze nie powiedzialabym tego nikomu w twarz bo kazdy ma prawo do swoich pogladow i upodoban ale osobiscie KOSZMARNIE nie podobaja mi sie kolczyki u niemowlakow. Wyglada to glupio i brzydko. Lysy dzieciak i kolczyki w uszach. No odrzuca mnie jakos jak widze cos takiego. Zupelnie to uroku dziecku nie dodaje, raczej odejmuje jak juz. Taki kicz jakis. Ale to moje odczucia a kazdy jest inny i co innego ma prawo mu sie podobac. Tyle ze dodatkowo to nie cialo Twoje tylko Twojej corki wiec raczej powinnas poczekac az sama wyrazi chec przeklocia uszu.

Gość gość
Moim zdaniem kolczyki to żaden problem. Zawsze można kupić takie, które nie będą na początku rzucały się w oczy, a córeczka i tak będzie pięknie wyglądać. Czepiacie się słowa 'niunia'? Boże ludzie, trochę empatii, jeśli jesteście matkami i ani razu nie zwróciłyście się w 'słodki" sposób do swojego dziecka, to aż boję się pomyśleć jak do nich mówicie. Dodam jeszcze, że kolczyki W KAŻDEJ CHWILI MOŻNA ZDJĄĆ, A DZIURKI PO NICH SZYBKO ZAROSNĄ. Więc jeśli dziecko stwierdzi,że nie chce to po prostu je wyjmie. Osobiście miałam przebite uszy w wieku ok. 13 miesięcy i teraz jestem wdzięczna mamie, bo kolczyki to fajna sprawa, a teraz na myśl o bólu panikuję bardziej niż niemowlak. Oczywiście każdy ma inne poglądy.

Gość gość
Wieś i tandeta

Gość gość
nie wies i tandeta tylko zwykłe prowo, a Wy naiwniaczki się łapiecie :)

Gość gość
wow w szoku jestem jak najechałyście - ja swojej córeczce bym przebiła - może nie jako 6 miesięczniak ale tak koło roczku 1,5 napewno

Gość gość
oczywiście że możesz teraz jest najlepszy okres moja miała 7 miesięcy pol minutki płaczu zaraz do cycusia i nic się nic nie stało a 4 latke jak weźmiesz to będzie ryk da sobie przebić jedno ucho i to będzie tragedia tak małe dziecko nie rozumie i teraz ma piękne kolczyki

Gość gość
Ja uważam że przebijając uszka niemowlakowi zaoszczędzamy mu stresu, bo jeszcze nic nie rozumie. A kolczyki wcale nie muszą rzucać się w oczy,, wystarczy wybrać malutkie, prawie niewidoczne o prawie przeźroczystym kolorze. Zaciągnijcie większe dziecko do kosmetyczki, powodzenia. Mam koleżankę która nie ma dziurek w uszach i zawsze mówi, że skoda że jej matka nie pomyślała i nie przebiła jej uszu jak była mała bo teraz bardzo chce je mieć ale się boi.

Gość gość
pokrecilo was.jakie zaoszczedzenie stresu? bo dziewczynka musi miec uszy przeklute? NIC NIE MUSI. bedzie miala kolczyki jak sama bedzie je chciala miec.jak bedzie swiadoma i razem pojdziemy jej je zrobic.dla mnie to chore.zakladacie dzieciom kolczyki bo to slodko wyglada.IDIOTKI. zalozcie sobie na wagrach sromowych bo to tez slodko dla meza bedzie wygladac. dziecka sie nie krzywdzi.jak chcecie podniesc swoje ego bo coreczka musi wygladac jak dziewczynka (zeby ktos czasem nie pomyslal ze to chlopiec) to ubierajcie je w te niewygodne suknie z falbanami(nie wygodne ale chociaz nie sprawiaja bolu)

Gość gość
Tak tak, szkoda ze nie przebiłaś uszków niuni jak była u Ciebie w brzuszku, to by było no stress dopiero...

Gość gość
0/10

Gość gość
Pipke sobie przebij, ślicznie bedzie wyglądać. Paranoja jakas, moze jeszcze walnij jej kolczyka w języku, to dopiero bedzie czaaaad. I koniecznie w brwi, pociągniesz wtedy łancuszek z ucha do brwi, cudo.

Gość gość
Haha co za hipokrytki przeciez to kolczyk w uchu a nie tatuaz na twarzy kazda ma kolczyki a pieprzy ze moze dziecko w przyszlosci nie chciec co za glupie baby

To chyba Ty jesteś głupia. Może przebije Ci mąż łechtaczkę podczas snu, bo jemu się podoba i tak uroczo to wygląda? Tu chodzi o ingerowanie w ciało dziecka bez jego wiedzy. Uszanuj odrębność swojego malucha. Poza tym pomyśl o bezpieczeństwie!

Gość gość
Dzieci w kolczykach wyglądają wstrętnie- a te łyse w szczególności :O

Gość gość
czy was pogięło? Zaoszczędzić jej bólu na przyszłość? Mam to rozumieć, że dorosłego boli tak bardzo, że się boi to zrobić więc trzeba dzieciaka wziąć pod pachy, byle było małe, bo ono nic nie czuje? Kojarzy mi się to z rytualnym obrzezaniem, tam mamuśki też w coś podobnego wierzą :/

a mnie śmieszą matki, kótre wykupują szczepienia skojarzeniowe, żeby dziecka nie bolało, a za dwa tygodnie lecą uszy przebić :D:D

Gość Genowefa Genia
"niuni"? jejku

Gość gość
W 6 miesiącu tak późno ?? Czemu jej nie przebiłaś od razu po porodzie ?? KRETYNKA