Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy moge przebić już uszka mojej niuni?

Polecane posty

Gość gość
jak zwykle prowo ale łykają jak pelikan rybki :D

Gość gość
ja się spotkałam z przypadkiem gdzie półrocznemu dziecku przebito uszka i szczerze odradzam, lepiej poczekac jak dziecko ma tak z rok. ja przebiłam córce uszy jak ta miała 15 miesięcy i poszłam do kuzynki która ma córke w wieku mojej. razem ze swoją matka szczekały po mnie jak tak można dziecku zrobić, a po co, a na co a same miesiąc później poleciały tej małej uszy przebic :D

Gość gość
Nie wiem czy prowo,ja mam kolezanke ktora swojej corce przeklula uszy gdy ta miala zaledwie 3 miesiace :( Dla mnie to chore decydowac o takich rzeczach, skad wiesz czy corka bedzie chciala w ogole miec uszy przebite? Daj jej samej zadecydowac o tym.Jeszcze tatuaz jej na czole zrob z napisem "kocham swoja mamusie"

Gość gość
no ja nie wiem czy to takie mądre z tym, żeby czekać bo kolezanka tak własnie z córką czekała chyba do 6 lat i co, ból, płacz, ropienie bo tamta ciągle się łapie za te kolczyki. i ona sama mówi że to bardzo bolało, i długo w domu płakała. a moja 15 miesięczna córka tuz po przekłuciu dostałą cukiereczka, zapomniała od razu, 2 tyg po już wygojone a teraz ma 2 latka i pokazuje że ona ma kolczyki a inne dzieci nie

Gość wypowiadałam się już wyżej
pokrecilo was.jakie zaoszczedzenie stresu? bo dziewczynka musi miec uszy przeklute? NIC NIE MUSI. bedzie miala kolczyki jak sama bedzie je chciala miec.jak bedzie swiadoma i razem pojdziemy jej je zrobic.dla mnie to chore.zakladacie dzieciom kolczyki bo to slodko wyglada.IDIOTKI. zalozcie sobie na wagrach sromowych bo to tez slodko dla meza bedzie wygladac. dziecka sie nie krzywdzi.jak chcecie podniesc swoje ego bo coreczka musi wygladac jak dziewczynka (zeby ktos czasem nie pomyslal ze to chlopiec) to ubierajcie je w te niewygodne suknie z falbanami(nie wygodne ale chociaz nie sprawiaja bolu) xx xx W 6 miesiącu tak późno ?? Czemu jej nie przebiłaś od razu po porodzie ?? KRETYNKA xx xx Ja nie zauważyłam, żeby autorka czy ktoś inny was wyzwał od kretynek czy idiotek. Widać waszą kulturę, a raczej jej brak xxx Bo przebicie dziurek w uszach to takie straszne, że jak dziewczynka podrośnie i nie będzie ich chciała to przeżyje traumę na pół życia. Te niechciane kolczyki rozwalą jej dzieciństwo i całe dorosłe życie. Nie przesadzajcie ok?

Gość gość
tu autorka. myślałam o tym co piszecie,że to wieśniackie itd... ale takie dziewczynusie tak słodko wyglądają, małe kobietki z nich! i TAK, można łatwiej odróżnić od chłopaka bo kobieta to kobieta a chłop to chłop. a nie jakieś gender........;/ żal.pl