Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatamara

podwiązanie jajników

Polecane posty

Gość tatamara

hej dziewczyny. Jak to jest? Nie chcę zajść w kolejną ciążę ze względu na zdrowie. Może lekarz mi to zrobić?

Gość gość
wedlug tzw autorytetow kobieta musi rodzic co rok lub 2 i miec stado dzieci najlepiej kilkanascioro, 20 lub 30 nawet w nedzy lub przy zrujnowanym zdrowiu albo jesli juz zdrowie katastrofalne to dozywotni celibat pozostaje

Gość gość
Mozesz miec podwiazane jajowody a nie jajniki. Ja mialam podwiazane podczas cesarki, moja lekarz sama mi zproponowala,jest ordynatorem a ja skozystalam. Jestem bardzo zadowolona:)

Gość tatamara
ta. Niech te autorytety same rodzą

Gość tatamara
sama ci zaproponowała?

Gość gość
wedlug tzw autorytetow kobieta jesli kolejna ciąza zagraza jej zyciu to musi zyc w celibacie , z mezem zyc jak brat z siostra a zadnej sterylizacji czy antykoncepcji

Gość gość
Tak ,sama. Wiedziala ze wiecej dzieci nie chce a poprzednie porody byly ciezkie i zakonczone vacum ,dlatego jak zaszlam w trzecia ciaze to od razu zaproponowala cesarke i podwiazanie. Wczesniej wiedziala ze planuje yroje dzieci. Sama ma 5- cioro. Dostala wielki kosz owoców i kwiaty:)

Gość gość
ale tzw autorytety robia wszystko zeby zmusic kobiety do rodzenia co rok lub 2 nawet przy zrujnowanym zdrowiu

Gość tatamara
a czy po tym podwiązaniu jest jakaś różnica w seksie? Chodzi mi o to że ja lubię seks.

Gość gość
Ja zadnej róznicy nie widze bo i niby czemu jakakolwiek mialaby byc? Jedynie mam bardziej obfity okres

Gość gość
wedlug tzw autorytetow seks jest zawsze zly nawet jesli jest praktykowany tylko w pozycji misjonarskiej w ciemnosciach pod koldra w koszuli z otworami i dla prokreacji

Gość gość
ten zabieg jest w Polsce ZABRONIONY!!!

Gość tatamara
jak to zabroniony?

Gość gość
normalnie - każdy lekarz ma zakaz wykonywania takiego zabiegu - tak jak i wielu innych np aborcji

Gość gość
Kobiety żyjące w krajach Europy Zachodniej decydują się na zabieg podwiązania jajowodów, gdy są zupełnie pewne, że nie chcą już więcej zachodzić w ciążę. Zabieg jest w większości krajów legalny i wykonywany na życzenie kobiety, po podpisaniu odpowiedniej dokumentacji medycznej. Procedura cieszy się dużą popularnością także wśród Amerykanek. W Polsce artykuł 156 Kodeksu Karnego nakłada karę od roku do 10 lat więzienia dla osoby wykonującej zabieg podwiązywania jajowodów. Prawo określa go przestępstwem związanym z trwałym uszczerbkiem na zdrowiu, przez pozbawienie człowieka zdolnośc**płodzenia. Karany jest lekarz, który zabieg wykonał, a nie kobieta, która o niego prosiła. Istnieją jednak wskazania do wykonania podwiązania jajników u kobiety, które nie są sankcjonowane prawnie. Są one związane z zagrożeniem życia lub zdrowia, do których mogłoby dojść w sytuacji zajścia w kolejną ciążę. Możliwe jest wykonanie zabiegu u kobiety, u której istnieje pewność przekazania poważnej wady genetycznej potomstwu. Lekarze w Polsce nie mogą wykonywać zabiegu podwiązania jajowodów na życzenie pacjentki.

Gość gość
Bo polska to chory i zacofany kraj,na szczescie sa lekarze ,którzy w d***e maja zakazy i ida na reke pacjentom. Dlatego ja z kraju wyjechalam:)

Gość gość
tak, mi tez się wydaje że nie jest to legalne. Moja znajoma, już po 50 mająca dorosłą córkę, miała jakieś problemy natury kobiecej i przy okazji operacji chciała aby jej podwiązano jajowody. Lekarz się nie zgodził, ona prosiła go bardzo bo przecież wiadomo że już nie będzie mieć dzieci, jednak lekarz nie zgodził się.

Gość gość
zabieg podwiązania jajowodów nie daje 100% skuteczności antykoncepcyjnej. Spotykane są przypadki ciąż mimo poprawnie wykonanego zabiegu

Gość gość
Nie ma zadnej 100% pewnej antykoncepcji,jedynie celibat. Ja jestem po podwiazaniu juz ponad 7 lat i jest super,zadnego stresu,spontaniczny ,dziki seks bez zastanawiania sie czy to dni plodne czy nie,zadnych tabletek i innych swinstw