Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W ciąży nie można pić gazowanego

Polecane posty

Gość gość

Witam ! :) moja koleżanka twierdzi, że w ciąży nie można pić gazowanego..tłumaczy to tym, że dziecko będzie miało kolki jak się urodzi..jak to niby możliwe ? Jak np. miesiąc przed porodem wypije gazowane to dziecko będzie miało kolki ? No głupota jakaś...ja bym jeszcze zrozumiała podczas karmienia piersią, ale nie w ciąży..ja mam koleżanke, która nie piła gazowanego w ciąży i jej synek miał kolki, a druga piła i jej córka nie ma..

Gość gość
up

Gość gość
to, że gazowane nie zawsze jest zdrowe to wiadomo od dawna, ale to tak samo jak wędliny, też mają kupę chemii :P Ja Ci radzę nie słuchaj teorii koleżanek, bo ja już też się takich głupot nasłuchałam, że oczy na wierzch wychodziły i to od dorosłych kobiet, które mają już swoje dzieci!

Gość gość
CZEMU GŁUPIE KOBIETY SIE ROZMANAŻAJĄ ?

Gość gość
To, że jest nie zdrowe ok, zgadzam się :) chociaż zwykła woda gazowana chyba jest w miarę ok raz na miesiąc można sobie pozwolić..ale że powoduje coś u dziecka i to po porodzie..no co za brednie ! :D

Gość gość
odradza się napoje gazowane, bo nasilają zgagę a napoje typu kola zawierają kofeinę która może nasilać tendencję do przedwczesnego porodu, odwadnia organizm, podnosi ciśnienie krwi, poza tym cola odwapnia kości

Gość gość
Mówię Ci jakbym wymieniła brednie, które ja usłyszałam to to gazowane to pikuś przy teoriach moich znajomych :D dlatego teraz mówię tylko "ahaa" albo w ogóle nie słucham :P

Gość gość
Ona mi pisze, a co jak ma kolki, a jak zaparcia ? To ja jej piszę, że kolki ma większość dzieci, że bardzo żadko się rodzą maleństwa bez kolek..a zaparcia to wiadomo jakiś masaż brzuszka, herbatka..że jest to zależne od diety matki jak karmi...ona jest w ciąży, a nic o dzieciach nie wie..ja jestem w 8 miesiącu i czytam na ten temat dużo na mamazone.pl tam jest wiele informacji

Gość gość
Gazowanego owszem sie nie poleca bo nasila zgage podobno. Pisze podobno bo nie wiem co to zgaga. W ciazy raz na jakis czas naszla mnie ochote na fante to wypilam wtedy puszke. Coli sie nie poleca ze wzgledu na kofeine. Ja jestem fanka zdrowego rozsadku, wszystko acz z umiarem

Gość gość
to nie gadaj z takimi

Gość gość
Z Wami się zgadzam, że może wywołać zgage, wzdęcia..że jest niezdrowe itp. ale to, że dziecku szkodzi już po porodzie to brednia jakich mało

Gość gość
No tak że zgaga i inne to zgadza się, ale kurcze że kolki dziecko będzie miało od tego ?! Hehe daj spokój i nie słuchaj tych mądrych koleżanek, może mieć i bez gazowanego,tak jak większość dzieci

Gość gość
tez o tym slyszalam ale yo chyba stare zabobony. nie pije wcale lub w bardzo malych ilosciach ale to z innych powodow. gdy wezme wiecej niz 3 lyki boli mnie strasznie brzuch, do tego po kilku godzinach lub jak cos zjem dostaje strasznej biegunki i wzdec. ale gdyby nie to z checia bym wypila butelke pepsi albo fanty