Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sharini

Niskie hcg

Polecane posty

Gość Sharini

Troszkę zaczynam bzikować, proszę jak wiecie czy to normalne, poradźcie mi co zrobić. Przez kilka lat brałam tabsy antykoncepcyjne, które odstawiłam w ubiegłym roku. W drugim cyklu od odstawienia zaszłam w ciążę, którą niestety poroniłam w 9 tygodniu (połowa sierpnia) ;( Po zabiegu łyżeczkowania okres mi bardzo długo nie wracał, dopiero po przyjmowaniu przez tydzień tabletek hormonalnych i po ich odstawieniu dostałam @ w październiku. Od tamtego czasu miałam cykl 33 d, później 38d (wtedy już myślałam, że jestem w ciąży, niestety dostałam silnej @, ale test ciążowy wykonany w 36dc wyszedł negatywny, więc do tej pory mam nadzieję, że jednak nie było to wczesne poronienie). Ostatnią @ dostałam 5 stycznia, tydzień temu test ciążowy - negatywny, trzy dni temu oraz dzisiaj rano test ciążowy pokazał baaaardzo bladą drugą kreseczkę, więc pojechałam na hcg i wynik to 49,5. Normalnie byłabym przeszczęśliwa, jednak dzisiaj jest 37 dc, a wynik wydaje mi się bardzo bardzo niski :( Nie mogę teraz nad niczym się skupić, bardzo mi zależy na dzidzi, ale ten stres, aby sytuacja się nie powtórzyła chyba mnie wykończy... ;( tak bardzo bym chciała, żeby wszystko było dobrze... czy któraś z Was miała może podobną sytuację i wszystko szczęśliwie się zakończyło?

Gość Pytajniczek80
Nie martw sie i powtorz bete

Gość gość
powtórz bete - to jedyny wyznacznik - być może owulację miałaś później stąd testy były negatywne i wynik jest mały

Gość sharini
Po powtórzeniu dziś beta hcg (minęło 72 h) wynik 34 jednostki... Nie wiem co dalej z tą sytuacją :( Myślicie, że przy spadającym beta hcg obędzie się bez wszelkich zabiegów? Tak bardzo chciałabym uniknąć tego tym razem ;(

Gość gość
ja bym poszła do gina - niech zobaczy na usg

Gość gość
Na usg lekarz nic jeszcze nie zobaczy.powtorz bete i sprawdz jak przyrasta.

Gość asilao
To może tylko lekarz ocenić.

Gość gość
przykro mi ale jeżeli beta spada to wychodzi ze dochodzi do mikro poronienia :(

Gość gość
Albo ciazy nie ma,czasami beta wychodzi pozytywnie

Gość gość
jak beta spada to ciąza biocheniczna czylo wczesne poronienie. przykro mi

Gość sharini
Przez telefon lekarz stwierdził, że nie mam po co przychodzić, bo i tak nie będzie mi w stanie nic powiedzieć... Jedynie czekać na przyjście @, ewentualnie za kilka dni znowu mam powtórzyć badanie hcg, tylko w sumie nie wiem po co? Najbardziej chciałabym uniknąć zabiegu, bo po nim trzeba znowu długo czekać, a bardzo chciałabym kontynuować starania o dzidzię najszybciej jak się da. Strasznie mnie jednak męczy to, że ledwo w poniedziałek dowiedziałam się o dobrej wiadomości, to dziś znowu jestem załamana ;( Nawet nie zdążyłam się nacieszyć. Teraz pewnie już za każdym razem ten strach będzie mi towarzyszył. Miałam nadzieję, że za drugim razem mi się uda, a tu ledwo się obejrzałam i jestem już po drugim poronieniu ;( Nigdy nie zrozumiem dlaczego tak musi być ;( Przepraszam, że się żalę, ale to silniejsze ode mnie :(

Gość gość
Przykro mi z Twojego powodu.Moze warto sprawdzic jaką przyczyną są te dwa poronienia?

Gość gość
dokładnie - jedno poronienie ok mogło się zdarzyć ale dwa pod rząd to już coś może być nie tak - może poprostu masz problem z hormonami i zwykła luteina czy duphaston utrzymałyby ciąże?

Gość gość
Ja po poronieniu nie miałam czyszczenia, a betę miałam o wiele wieksza. Spokojnie poczekalam na okres (B. Bolesny i obfity) i po nim zbadalam betę. Spadla do 2. Poszłam do lekarza i powiedział ze bardzo ładnie się wyczyscilam. Jednak ja od samego początku ciąży miałam plamienia (nie wiedziałam ze jestem w ciąży, myślałam ze to okres). Jeżeli u ciebie nie ma krwawień to niestety bedziesz musiała być czyszczona.