Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość winny lek czy nie

zanika mi okres

Polecane posty

Gość winny lek czy nie

Proszę o podpowiedź osób które miały podobny problem. Przez co najmniej pół roku brałam Castagnus i okres zawsze przychodził jak w zegarku. W grudniu przez około 4 dni miałam ból ciągnięcie lewego jajnika, a cykl się wydLużył do 40 dni natomuast okres był bardzo skąpy - kilkudniowe plamienie. W następnym miesiącu bardzo powiększyły mi się piersi cykl znów był 40dniowy a okres jeszcze bardziej skąpy niż w ostatni, tak jakby zanikał, co mi jest?? Testy na ciąże robiłam ostatni w pierwszej połowie stycznia, niecały miesiac po tym bólu jajnika i nic nie wykazały...

Gość gość
albo zdychasz albo jestes w ciazy

Gość winny lek czy nie
Czy to możliwe aby cztery tygodnie po owulacji test apteczny nie wykazał ciąży? Gdy skończy się obecne plamienie idę do lekarza. Jeśli okaże się że to ciąża będę więcej niż zaskoczona a co gorsza nie oszczędzałam się ostatnio jeśli chodzino imprezy :(

Gość winny lek czy nie
Kto się wypowie?

Gość gość
jeśli problem nie tkwi w jakichś poważniejszych zaburzeniach hormonalnych to wystarczy brać magnez i trochę więcej zadbać o odpoczynek, o prawidłowe wyżywienie. Trzeba unikać stresu i dbać o sen. to pierwsze przyczyny zanikania okresu, sama przechodziłam przez to i mi pomogły te wszystkie rady. Oczywiście jesli to cos poważniejszego to wiadomo trzeba gdzie indziej szukac przyczyny

Gość winny lek czy nie
Raczej dużo odpoczywam ostatnio ale może faktycznke nagromadziło się stresów. Magnez brałam cały czas. Myślę o tym kłuciu w jajniku, które miałam pierwszy raz w życiu, że przebadam się w kierunku torbieli.

Gość gość
napisałam że jeśli to nie tkwi w jakichś poważniejszych zaburzeniach hormonalnych. kłucie jajników jest dość często przy niskim progesteronie. Nie znam wszystkich sposobów na poprawienie zaburzeń hormonalnych. Mi pomogły te ktore opisałam, ale może trzeba poszukać, albo pójść do lekarza i zrobić badania. wiem że na forum 28 dni można znaleźć takie różne ciekawostki. Problemy z hormonami mogły mieć początek parę cykli temu i ich leczenie tez może potrwać pare cykli. Jeśli chodzi o magnez to ja musiałam odstawić dodatkowo kawę herbatę i inne używki wypłukujące dopiero przestałam mieć dolegliwości związane z jego niedoborami.

Gość winny lek czy nie
Castagnus ma regulować hormony a ponadto kilka miesięcy przed początkiem problemów miałam b.dobry wynik badania na progesteron, prolaktynę też tarczycę ale wybiorę się do lekarza i najwyżej podzielę diagnozą jeśli będzie zaskakująca ;)