Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Internautka94

Proszę o pomoc w odczytaniu badań usg

Polecane posty

Gość Internautka94

jest to usg narządu rodnego głowicą pochwową... opis jest taki: Trzon macicy prawidłowej wielkośc**przodozgięty o wym. AP 38mm, Endometrium 14mm. Jajnik lewy dł. 34mm o budowie drobnopęcherzykowej w jajniku prawym torbiel 38mm dł. jajnika 45mm. Dostałam skierowanie na badanie hormonów płciowych: lh, estradiol, progesteron i prolaktyna. Mam 19 lat, czytałam fora internetowe i nikt nie miał nic podobnego. Bardzo proszę o pomoc, ponieważ nie wiem czy mam się niepokoić.

Gość Internautka94
dodam jeszcze że dostałam receptę na lek : Duphaston

Gość gość
Strach ma wielkie oczy,niepokój nie załatwi problemu.Trzeba zrobic badania hormonalne gdzyż ich poziom bedzie swiadczył o zmianach ktore sa opisane w badaniu USG.Następnie wizyta u gina i leki.

Gość gość
endometrium wskazuje, że jesteś tuz przed miesiączką, masz torbiel zapewne z niepękniętego pęcherzyka i dlatego dostałaś duphaston, jajnik o budowie pechęrzykowatej może wskazywać na pco

Gość gość
torbiele na jajnikach mogą swiadczyc o jajnikach policystycznych dlatego badanie hormonów co za tym idzie mozesz miec trudnosci z zajsciem w ciąże

Gość Internautka94
dzięki wielkie za informację, jutro właśnie idę zrobić badania, mam nadzieję że nie będzie aż tak źle

Gość gość
no nie martw sie to choroba wspólczesnych kobiet bardzo wiele osób ma z tym problemy radzę tez sprawdzic tarczycę

Gość gość
dokładnie-powinnaś zrobic jeszcze ft3, ft4 i tsh