Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nina2014

corka nie chce sciac wlosow

Polecane posty

Gość nina2014

witam Moja córka nie chce iść do fryzjera , ma 13 lat włosy nie ścinane ,zęby jeszcze się czesała :( chodzi w rozpuszczonych ze szkoły same skargi na jej grzywkę ze nie spina i nic nie widzi na lekcji jak ja przekonać ma ktoś jakieś pomysły ? pozdrawiam

Gość gość
Moze nie lubi swojej twarzy i ja zasłania ?

Gość gość
Dwa sposoby: 1. Nauczyc córke pielęgnacji wlosów, bo widzę u niej elementarne braki w wychowaniu! W wieku 13 lat powinna już mieć świadomość dbania o włosy i wygląd, ale widzę że nie nauczyłaś jej niczego. Długie włosy to nie problem o ile się o nie odpowiednio dba. Co to za problem chodzić w rozpuszczonych włosach? Ja też mam długie prawie do pasa i chodzę w rozpuszczonych, ale się czeszę i myję je często, nie przeszkadzaja mi w niczym. A grzywke trzeba albo podciąć albo zapuścic całkiem 2. Pokazać córce jakieś ładne krótkie fryzury, może któraś się jej spodoba i sama będzie chciała obciąć. Niekoniecznie na całkiem krótko, ale można przecież podciąć trochę włosy i wycieniować, od razu będą się lepiej układąły

Gość nina2014
niema już siły do niej prosze mowie i nic ,nie rozmawiałam o tym porostu mówi ze tak wygodniej

I dobrze, niech nie ścina, długie zadbane włosy są prawdziwą ozdobą. Wynegocjuj z nia, że pójdzie do fryzjera, ale włosów nie zetnie tylko, podetnie, nada fryzurze kształt, skróci grzywkę.

Gość gość
Dziecko od malucha trzeba oswajac z chodzeniem do fryzjera/podciecie koncowek/,dentysty,etc,bo potem jest takie dzikie.

Gość nina2014
dbać to ona dba , myje często ale nic pyzatym żadnych fryzur pokazywałam jej już fryzurki krótkie , bo by było najlepiej ściąć na krotko tylko nie chce i już;(

Gość gość
Nic dziwnego, ze nie chce sciac, jak slyszy od ciebie, ze najlepiej byloby sciac na krotko. To jest mloda dziewczyna, chce wygladac ladnie, jak mozesz tego nie rozumiec?

Gość nina2014
zgadza się tylko nigdy nie było problemu ze szkolą,

Gość nina2014
ja to rozumiem ale jak tak dalej będzie to oślepnie przez ta grzywę.

Gość gość
A moze ktos jej dokucza w szkole i asie wstydzi i sie zasłania ? Poza tym jeśli jej dobrze to wytłumacz jej zeby o nie dbała . Nie musisz ja scinać na chlopaka .

Gość gość
A moze ktos jej dokucza w szkole i asie wstydzi i sie zasłania ? Poza tym jeśli jej dobrze to wytłumacz jej zeby o nie dbała . Nie musisz ja scinać na chlopaka .

Gość nina2014
opaski spinki przerabiane wychodzi z wraca bez

Gość gość
glupia jestes ze chcesz jej sciac wlosy jest wiele innych sposobow aby rozwiazac ta sytuacje a tobie najzwyczajniej nie chce sie ruszyc glowa i najlepiej pojsc na lawizne. mi w szokle tez mowili gdy mialam grzywke na jedno oko ze nie widze i skarzyli sie matce ale mi ona wcale nie przeszkadzala i widzialam normalnie

Gość gość
nie chodzi o to co ja chce tylko jak ja przekonać żeby coś zrobiła z tymi włosami,chciałam jakiś pomysł na to jak ją zachęcić . przecież nie wezmę jej na chama do fryzjera.

Gość nina2014
Problem rozwiązany włosy ścięte, problem leżał jednak po mojej stronie :( po długiej rozmowie wyszło ze to moja winna bo nigdy nie pozwalałam jej ściąć włosów i to był taki bunt z jej strony ze jak będzie tak chodzić to ja karze jej ściąć,a potem jak kazałam to już była zagrywka na złość. Powiedziała mi ze możemy iść do fryzjera ale ja mam się nie odzywać co i jak ona zrobi tak jak zawsze chciała i niema być zła zgodziłam się:) (trochę żałuje) bo ma teraz włoski nie dłuższe niż 1 cm ale jej wybór najlepsza byłą mina fryzjera jak powiedziała wszytko na 1 cm ja myślałam ze żartuje :) ale widocznie jej tak wygodnie ,ja wiem jedno już się nie wtrącam mam nauczkę