Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nigdy nie umiem zrozumieć powiadomień listownych z ZUS

Polecane posty

Gość gość

dostałam list następującej treści: ZUS 2 oddział w Warszawie, przekazuje w załączeniu dokumentację dotyczącą zasiłku chorobowego za okres 24.01,2014 do 05.02.2014dla Pani _________, celem wypłaty świadczenia. Prawo do świadczeń w razie choroby i macierzyństwa przysługujących ubezpieczonemu w czasie trwania ubezpieczenia ustala i świadczenia te wypłaca terenowa jednostka organizacyjna ZUS właściwa wg siedziby płatnika składek. W związku z tym, że siedziba płatnika składek znajduje sie na terenie działania Waszej jednostki, przekazujemy sprawę według właściwosci. Konktretnie o ostatnie zdanie mi chodzi :)

Gość Łamigłówki i zagadki
To jest tylko kopia listu, jaki urzędy przesłały między sobą, bo inny urząd niż ten, do którego oryginalnie trafiły dokumenty, ma Ci wypłacić zasiłek. Tak tylko wysłali CI kopię do Twojej wiadomości.

Gość gość
a nie jest to p oprostu informacja dla Ciebie, że przekazano dokumenty do wlasciwej jednostki ZUS. Nie jestes tam wymieniona jako adresta," do wiadomości"

Gość gość
Dziekuję pytam się bo jedyne co ja wywnioskowałam to to że mi nie przysługuje i ze będą spory o wypłatę. to moje pierwsze zwolnienie z końca 8 mc ciąży jeszcze pieniędzy nie dostałam bez mała mc jestem bez pieniędzy :( ale z tego co wiem bardzo późno księgowa przesłała moje zwolnienie do ZUS