Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LoveMeGirls

Jak wyprowadzić się 3 miesiące przed 18stką? Proszę o porady..

Polecane posty

Cześć. Jestem Tośka. Mam prawie 18ście lat , bo 18stkę skończę w połowie maja. Niestety jestem osobą niepełnosprawną, a w dodatku ostatnio męczę się z kolizją nogi. Chciałabym się wyprowadzić z domu, ponieważ ja i mój narzeczony nie dajemy już rady. Wcześniej mama i tata ( który nie oszukujmy się lubi wypić) no byli a może tak mama była czasem aż za troskliwa , ponieważ do 17stego roku życia sama nie mogłam nigdzie wychodzić , ani nic robić. Dopiero gdy uciekłam na 3dni z domu mogłam dostać kluczę. Teraz często mamy prowokacje, poniżania i doprowadzania do tego był rozstała się z narzeczonym. On ma prawie 21lat. Jest dla mnie bardzo opiekuńczy. Zna moją chorobę od podstaw. I wie jak się mną opiekować. Od połamania nogi mieszka ze mną u mnie w domu. Szuka teraz ciągle u nas pracy , ale niestety tu jest z nią trochę ciężko. Matka dała mu ostatnie dwa tygodnie.. a potem ma się wyprowadzić.. A ja sama tu nie wytrzymam. Nie wytrzymuję psychicznie. Dodam , że jestem osobą sprawną intelektualnie , oraz wszystko umiem przy sobie zrobić.. I chce normalnie ukończyć liceum. Ale już nie daję rady , i bardzo zależy mi na wyprowadzce. Pozdrawiam

Gość gość
Piszesz nieskładnie i chaotycznie. Ok rozumiem, że masz niewesołą sytuację w domu. Jednak jak sobie wyobrażasz wyprowadzkę z domu? Na to trzeba mieć pieniądze, po drugie mieć gdzie, po trzecie mieć pracę aby móc opłacać mieszkanie, rachunki i wydatki na życie. To nie przelewki. Póki nie będziecie mieć pracy to wyprowadzka jest utopią. Niestety.