Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Urząd pracy.

Polecane posty

Gość gość

Instytucja absolutnie bezużyteczna? Mają szkolenia? Hmm raz na rok z listą tak długą, że aby się dostać musisz mieć szczęście lub być w UP co najmniej 2 lata. Staże - mają może z kilka na krzyż, resztę sobie musisz sam znaleźć a to nie łatwe w małym mieście. Dofinansowania do własnej działalności owszem, czy ci doradzą? Nie, tylko podkładają kłody pod nogi. Są tam doradcy zawodowi czy doradzają? pomagają? Nie. Kasę. Czytają w komputerku to co ty możesz przeczytać w domu. Kupa urzędników wypełnia bez celu kupę bezsensownych papierów. Czy nie uważacie, że powinni dzwonić do instytucji i firm proponując stażystów, pracowników przy okazji wyliczając zalety. Urzędników traktuje się poważnie. Przy okazji pracodawca dostaje informacje z pierwszej reki. Powinni załatwiać wszelkie formalności mając do dyspozycji Cv. Sorry inaczej to strata kasy.

Gość gość
Oczywiście, że powinni dzwonic, gadać z pracodawcami, załatwiać. Na razie papierki przerzucają i marnują kasę na niepotrzebne szkolenia.

Gość gość
No sumie wiele razy do nas przychodziły młode osoby z pytaniem o staż. I tak brał szef cv i wrzucał w szufladę. Jemu się po prostu nie chciało czytać warunków na jakich ma osoba X odbywać staż, szukać korzyści i konsekwencji jakie musiałby ponieść, kalkulować kosztów a potem załatwiać formalnośc****oza tym takiego młodego człowieka nie traktuje się poważnie. Prawda jest wiec taka że tylko urzędy chcą stażystów bo jako placówki państwowe muszą. I c**pracodawcy, którzy nie mają wyjścia i muszą zatrudnić bo nie stać ich na pracownika na etat. A ile to jest osób??? A ile firm, przedsiębiorstw funkcjonuje na rynku - 10x więcej. Dużo prościej i skuteczniej byłoby jakby urzędnik sam przedstawił, korzyści, obowiązki, konsekwencje a potem załatwił formalności.

Gość gość
UP to syf. Starałam się rok temu o szkolenie i wszystko fajnie poszłam na tzw. eliminacje i choć powinni brać osoby bez żadnego doświadczenia w danym kierunku, to pobrali osoby, które mają największe doświadczenie. Skandal.

Gość gość
Ja też wróciłam z Uk, nie mogłam nic znaleźć w mojej małej dziurze wiec po pół roku zaczęłam się rozglądać za szkoleniami na JUŻ bo o stażu już nie marzyłam. Mam zawód wiec tylko w tym zawodzie mogłam szukać a ofert brak. I wiecie jakie szkolenie mi zaproponowali? A potem przymusili pod groźbą wywalenia z UP? A no siedzisz sobie w kółku z innymi i rysujesz na karteczce kolegę, potem dopisujesz osiągnięci, gadasz co trzeba....no kpina? Nie szkoda im kasy na takie głupoty nie przynoszące żadnego pożytku???!!!! Oczywiście kurs na którym mi zależało miałam za rok. Minęło dopiero pół a na 2 miesiące przed owym kursem wyjechałam wiec mi przepadł. Nie wiem czemu ta śmieszna instytucja ma służyć.