Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaka12343

Czerwona cera

Polecane posty

Gość kaka12343

Witam wszystkich.Mam pewien problem odnośnie mojej cery.Odrazu zaznaczę że mam cere mieszaną , policzki są normalne natomiast strefa T się przetłuszcza.Mam 19 lat i w strefie T lekko zmagam się z trądzikiem, właściwie delikatnymi podskórnymi krostkami.Od zawsze do twarzy używam delikatnych żeli myjących do skóry wrażliwej ( rano i wieczorem myje skóre)następnie stosuje również tonik do cery wrażliwej i krem obecnie z firmy Bielenda matująco ultranawilżający rowniez rano i wieczorem i nic wiecej.Problem polega na tym że gdy wykonam te zabiegi to moja twarz w strefie T uwydatnia podskórne krostki oraz skóra staje się czerwona(czoło,okolice nosa, broda )natomiast policzki pozostają zwyczajne ładne.Wygląda to jak lekko przypieczone słońcem.Natomiast gdy budze się rano moja cera jest jasna i ma jednolity kolor. Jednak już po 15 minutach robi się czerwona błyszczaca, nawet jeśli nie użyje kosmetyków.Więc to nie może być ich wina. Co o tym myślicie?

Gość kaka12343
?/?

Gość anananana111111
Może kup coś na naczynka moze o to chodzi ? nie masz popękanych?

Gość kaka12343
Nie właśnie nie mam popękanych naczynek;)

Gość izydoorrreeekkkk
Nie mam pojęcia co Ci jest!!Idz do dermatologa on c***owie

Gość gość
to może być plytko unaczyniona skóra.

Gość gość
dodam jeszcze ze ja też tak mam, rano jednolita a po chwili zaczerwieniona, poirytowana skóra. Nic z tym się nie zrobi, wiele osób ma taką zaczerwienioną skórę. Możesz tylko wzmacniać naczynka żeby to przybledło.