Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorisday11

Jak zostać modelką?

Polecane posty

Gość dorisday11

Mam 18 lat, nie mam 175cm,ale wszyscy mówią,że jestem fotogeniczna, fajnie się ubieram i powinnam zadziałać w tym temacie. Jak się za to zabrać?

Gość prostotka
jeśli masz też kumpele,które intersują się ciuchami i modą to na fb centrum handlowego matarnia jest konkurs na fotki przyjaciółek w ciekawych stylizacjach. tu link https://apps.facebook.com/pokazswojstyl/ o tyle fajna opcja,że można wygrać profesjonalną sesję i kasę na ciuchy,więc warto,bo oczywiście,są to pierwsze szlify,które można zdobyć odnośnie modelingu :)

Gość dorisday11
ooo dzięki za link, czy ktoś ma dla mnie jeszcze jakieś wskazówki? anyone? plissssssssss

Gość Hankakan
Zacznij chodzić na castingi, to nie jest łatwe,często odrzucają dziewczyny,ale bądź wytrwała! Bo na pewno się uda za 5 czy 10 razem,nie wolno się zniechęcać...

Gość Banditaa
wowow super, akurat mieszkam w Sopocie, do matarnii mam kilka chwil, pokazuje dziewczynom i moze je namowie :D ja chce nowe ciuchyyy na wiosne! Ale kurcze, fakt, że dla poczatkujacej moelki to dobra sansa

Gość biblion
Nawet nie trzeba być modelką! wydaje mi się,że to lokalna akcja i przede wszystkim chodzi o zabawę, relacje międzyludzkie. Ja pochodzę z Kartuz,ale studiuję w sopocie, a chętnie zbiorę moje kumpele, bo lubimy jeździć na zakupy do Matarni.

Gość Banditaa
dorisday a czemu chciałabys zostać modelką? Czujesz, że to jest to co chciałabyś robić w życiu? W sumie praca wydaje sie miła, ale trzeba pamietac ze ma ten ciemna strone :(

Gość dorisday11
myślę,że tak...nie uważam się za nie wiadomo kogo i bóg wie jaką piękność, ale lubię to jak wyglądam na zdjęciach, wszyscy też mnie chwalą, figurę mam nie najgorszą, jedynie we wzroście mi nie obrodziło :) chciałabym dorobić sobie w ten sposób, sprwadzałam już ten konkurs matarni na facebooku,może to byłby dobry start w tym środowisku, tylko muszę dokompletować kumpele :P do teamu

Gość Dobrzę radzę
Wejdź na stronę jakiejś dobrej agencji modelek (D'Vision, Model Plus, Rebel Models, Rores, etc.), poczytaj w zakładkach 'Jak zostać modelkę', czy o podobnej nazwie, wyślij im swoje zdjęcia i poczekaj, aż się zgłoszą. O ile się zgłoszą, to oni decydują o tym, czy się nadajesz. Żadnych szemranych castingów, pokątnych konkursików, etc. Strata czasu i ryzykowne. Zgłaszaj się do renomowanych agencji. Powodzenia.

Gość gość
jak piszesz o zdjęciach i niskim wzroście jak na modelkę to czy nie chodzi ci o zostanie fotomodelką?

Na modeling nie masz szans. Ewentualnie d'vision czasami przyjmuje ciut niższe dziewczyny, ale jeśli masz np. 170, to będzie jeszcze za mało. Poza tym spełnić wymagania modelingu nie jest łatwo - siedziałam w tym temacie i trzeba mieć po prostu charakterystyczną urodę, ale charakterystyczną w sposób "modelingowy". Po prostu to się widzi. Jak chcesz, to wrzuć zdjęcie, mogę pomóc Ci ocenić. A na fotomodelkę - jeśli jesteś fotogeniczna, to jak najbardziej.

Zawód modelki jest ciężki, na pewno musisz być szczupła. I z pewnością nauczyć się chodzić na szpilkach z gracją.

Gość gość
zawód modelki jest ciężki. Lepiej zostać kasjerem w biedronce, to lekka praca i przyjemna. Debilne komenty :O

Gość gość
zacznij od zrobienie sobie zdjec - fotografow nawet za darmo znajdziesz na maxmodels.pl skompletuj portfolio i zapisz sie do jakies agencji modelek... i czekaj na oferty...

Gość asia4680
Gdyby do bycia modelką wystarczyła "nienajgorsza figura" i pochwały "od wszystkich" za fotogeniczność, to modelką byłaby pewnie co trzecia dziewczyna. Do bycia modelką trzeba być bardzo wysoką, bardzo chudą i mieć twarz nie tyle ładną, co podatną na charakteryzację. Ale jak lubisz po prostu robić sobie zdjęcia, to zarejestruj się na maxmodels, zaproponuj sesję jakiemuś fotografowi z Twojej okolicy na zasadzie "pozowanie za zdjęcia" i wszyscy będą zadowoleni. Tyle że to by było tylko hobby. Aspirujących modelek jest tyle, że żeby ktoś chciał Ci płacić za pozowanie do zdjęć, musiałabyś naprawdę mieć niespotykane warunki.

Gość Elka10029
zdecydowanie polecam próbowanie w konkursach Matarnii :) Teraz prowadzą kolejną edycję konkursu, co prawda z rodzinami, ale jest to zawsze dobry sposób na zgarnięcie doświadczenia :) Zwłaszcza, że za nic nie trzeba płacić ;)

Gość gość
Jasne, ja teżjestem tego samego zdania, Matarnia daje co rusz szanse dla młodych dziewczyn, które, jeśli zostana dobrze wykorzystane, moga naprawdę pomóc...